(...) tablice rejestracyjne dla rowerów (...)
Z innej strony skoro już tak chcemy wszystko kontrolować, to zacząłbym od obowiązkowych urządzeń rejestrujących gps w tirach(tak jak teraz rejestrują czas pracy) i dokładnej mapy ograniczeń, żeby te urządzenia pikały jak się przekracza. No i oczywiście mandaty wystawiane automatycznie.
Potem takie urządzenia we wszystkich nowych samochodach i za 20 lat mamy zero wypadków spowodowanych przekraczaniem prędkości.
Z innej strony skoro już tak chcemy wszystko kontrolować, to zacząłbym od obowiązkowych urządzeń rejestrujących
Cytat: Król Julian w 30 Maj 2023, 07:59(...) tablice rejestracyjne dla rowerów (...)Generalnie to mi się taki pomysł podoba, choć uważam go za niepotrzebny,
Cytat: zly-sze w 31 Maj 2023, 17:20Cytat: Król Julian w 30 Maj 2023, 07:59(...) tablice rejestracyjne dla rowerów (...)Generalnie to mi się taki pomysł podoba, choć uważam go za niepotrzebny, Szwajcaria miałahttps://de.wikipedia.org/wiki/VelovignetteI nawet taki praworządny, poukładany kraj, doszedł do wniosku, że nie warto się z tym chrzanić i więcej urzędniczej roboty niż pożytku.
A może przepisy zmuszają mnie żebym zsiadł z roweru doszedł do znajdującego się 5-10 metrów dalej przejścia dla pieszych i przeprowadził rower?
Najlepiej jak jest ścieżka zawalona śniegiem, jeszcze rozdeptanym tak, że się jechać nie da, a na drodze zakaz jazdy rowerów. No i wtedy każdy kierowca zamienia się w szeryfa.
A ja wtedy zamieniam się w traktor i jadę środkiem pasa ;] W sumie ostatnie dwa tygodnie, gdy były krawędzie jezdni zawalone śniegiem to sobie pedałowałem środkiem