Autor Wątek: Idealny kompan na wyprawę - kwestia wieku  (Przeczytany 5529 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Mam 26 lat jeszcze przez trzy miesiące, od dziś zaczynam żyć pełnią życia, żeby wykorzystać ostatki bycia młodym, później już będzie z górki i będę musiał się zadawać z samymi starymi piernikami  :'(

:lol: :lol:

suchyy, jako twój starszy i bardziej doświadczony kolega, który przeszło tydzień temu stracił niepowtarzalną szansę na wyprawę z juanitą ośmielę się sparafrazować znane powiedzenie:

Spieszmy się kochać 26-latków, bo tak szybko odchodzą...

Także żebyś wiedział! Ciesz się każdym dniem! ;)

Ja od 17 grudnia, kiedy to ukończyłem 27 lat dostrzegam jak życie ucieka przez palce. W sumie już kilka tygodni temu czułem, że coś się święci, kiedy dostałem z ZUS-u informację o wysokości przyszłej emerytury, ale wtedy jeszcze zlekceważyłem nadchodzące urodziny. Teraz już wiem, że jak mawiał mój dziadek - "trzeba się brać".

Dziadek lubił też czasem zaczynać zdanie od strasznie irytującego "ja w twoim wieku...", więc jak teraz jako stetryczały pierdziel przypomnę sobie co robiłem w wieku 20 lat, które aktualnie deklaruje juanita, to wychodzi, że strasznie jej zazdroszczę. I to już na poważnie, bo wtedy na rower wybierałem się na najdalej jeden dzień i nawet o istnieniu sakw rowerowych pewnie nie wiedziałem. Pierwsza prawdziwa wprawa przyszła ze 2-3 lata później, dzięki OGARNIĘTEJ koleżance z roku i nie wiem czy dzisiaj byłbym na etapie zwiedzenia parunastu krajów, gdyby wtedy zaproponowałby mi to ktoś powiedzmy po 30-tce. Także w dużej mierze aktualne podejście do sprawy koleżanki juanity rozumiem, ale że teraz już jestem trochę starszy i poważniejszy (teraz z kolei Kazikiem pojechałem), to uważam, że się myli i w przyszłości do tego dojdzie. Nawet nie wiem czy nie lepiej do krajów typu Rosja czy inne -stany byłoby jechać z kimś jeszcze starszym, pamiętającym czasy Kraju Rad, komunę itp., bo to ponoć bardzo pomaga w integracji z tamtejszymi ludźmi. No ale wtedy pewnie rodzice powiedzieliby, że jak to dwudziestoletnia dziewczyna z jakimś starym prykiem jedzie, więc to pewnie gwałciciel i pedofil, więc córciu ani się waż! ;)

Dobra dość tego mentorskiego tonu, sztuczna szczęka do szklanki, pigułki nasenne w dziób i dobranoc wszystkim, młodszym i starszym duchem i ciałem.
« Ostatnia zmiana: 26 Gru 2013, 00:32 laxigen »

Elwood

• Gość
I o to chodzi, by każdy dochodził w swoim tempie i była akceptowany... ;)

Jako stary piernik sam nie wyobrażam sobie jazdy z 20-letnią kobitką (a Berlusconi też - chyba (sic!) - nie zabiera 20-latek na wycieczki rowerowe tylko od razu do łóżka - i to ma sens).

Cywilizowany świat stanął na głowie.

Offline Mężczyzna StoProcentSok

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 18.06.2013
W sumie takie sprzeczki to "marne gadanie" ale właśnie to jest najpiękniejsze w każdym forum, można rozmawiać o wszystkim ze wszystkimi.
Ludzi, którzy nie chcieliby jechać ze starym dziadygą jak najbardziej rozumiem. Ja nie wytrzymałbym godziny w towarzystwie geja, (tu podkreślam różnicę pomiędzy gejem pedziem a homoseksualistą) jestem pedziofobem. Z kolei wyjazd ze starszą osobą mógłby okazać się bezcenny, mojego dziadzia nie zdążyłem wypytać "jak to było za młodu i co dziadziu robił na wojnie?". Równie dobrze komuś może pasować bądź nie pasować rudzielec, czy blondynka o zielonych oczach bo nasunie to na myśl naleśniki ze szpinakiem, które mama wpychała nam na obiad za młodu ;) Aczkolwiek zrozumieć też należy piękne potrzeby jeszcze piękniejszego wieku, mam 21 lat, niebawem z młody i piękny zostanie mi samo "i" więc czemu by nie pojechać na kilka dni w chłodne noce z piękną znajomą biorąc jeden namiot? :)
"When you want to give up, just remember why you started"

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
Trafiłam przypadkowo na ciąg dalszy dyskusji ;)
Usunęłam wzmiankę o granicy wieku, może macie rację że była przesadzona, NIEMNIEJ dotychczasowe wyjazdy były z ludźmi w podobnym przedziale wiekowym co ja i zwyczajnie mi to odpowiada.
Elwood, a czego niby ma mi brakować? Od dziecka interesują mnie podróże, w wieku lat 8 znałam wszystkie stolice świata na pamięć. Tylko czekałam żeby zacząć coś robić :) A że to trochę niecodzienne zainteresowania jak na mój wiek? Tym lepiej dla mnie, mam wiecej czasu do stetryczenia ;D
mam nadzieję że wszycy ktorzy skończyli 27 lat mieli mimo wszystko wesołe święta a nie płakali w poduszki :p
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii proszę bez aluzji.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Dlaczego tak łatwo ulegasz dziwnym naciskom forum?
Ty szukasz towarzystwa, Ty decydujesz z kim chcesz jechać, Ty dałaś ogłoszenie i to jest Twoja wyprawa i to Ty ustalasz zasady doboru towarzystwa. Stare pryki muszą to zrozumieć!
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

rdklstr

• Gość

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
To, że usunęłam wzmiankę nie znaczy że teraz jest mi wszystko jedno.

rdklstr, wtedy znalam wszystkie co do jednej. Teraz część zapomniałam, ale i tka nie zadam  pytania w stylu "hej ziomeczki, jak tam z wizą do Dubaju"

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Ciekawe jaka byłaby reakcja ludzi z naszego forum gdyby jakiś 20-letni chłopak napisał, że szuka 40-letniej kobiety na wspólną wyprawę przez Azję :D Albo gdyby jakiś nasz 40-latek szukał młodej dziewczyny na dwumiesięczny wyjazd?
Tylko dywagacje. Juanita ma całkowitą rację, że w naszym formularzu brakuje kolumny 'Kogo ja szukam'. Trzeba dodać.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Było kiedyś ogłoszenie faceta, który szukał dziewczyny która nie będzie sie wtrącać co do trasy i będzie gotowała.  :) Niestety oftopuję, bo nie pamiętam jakie miał wymagania wiekowe.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Twój stosunek do Brooksa, spd oraz audiobooków :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna King

• Marzyciel
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 16.03.2012
    • Zalążek bloga
Było kiedyś ogłoszenie faceta, który szukał dziewczyny która nie będzie sie wtrącać co do trasy i będzie gotowała.  :)

To jest słuszna koncepcja, tą drogą powinniśmy podążać, dlatego należy wstawić kolejne odpowiednie rubryki w formularz "Czy wymagasz, żeby dana osoba gotowała dla Ciebie?", "Twoje podejście do homoseksualizmu", "Twoje podejście do starszych osób", "Twój stosunek do Antoniego Macierewicza", "Twój stosunek do Żydów". Tylko w ten sposób znajdziemy wyprawowego partnera marzeń  8)

To dobre  :lol:

Osobiście jeździłem tylko z rówieśnikami, jednak nie miałbym oporów pojechać ze starszym towarzyszem, o ile styl jazdy byłby podobny.
Jednak chyba nie wybralbym się w trasę ze sporo starszą kobieta, powiedzmy o >10 lat  :P
Sam nie wiem czemu.
Mówię oczywiście o jeździe w 2 osoby, większą grupa to zupełnie inna bajka.
fb.com/ZaHoryzont         <-----   ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Ciekawe jaka byłaby reakcja ludzi z naszego forum gdyby jakiś 20-letni chłopak napisał, że szuka 40-letniej kobiety na wspólną wyprawę przez Azję :D Albo gdyby jakiś nasz 40-latek szukał młodej dziewczyny na dwumiesięczny wyjazd?

Pierwsza opcja - bankowo maminsynek
Druga opcja - pewnie gwałciciel ;)

To jest słuszna koncepcja, tą drogą powinniśmy podążać, dlatego należy wstawić kolejne odpowiednie rubryki w formularz "Czy wymagasz, żeby dana osoba gotowała dla Ciebie?", "Twoje podejście do homoseksualizmu", "Twoje podejście do starszych osób", "Twój stosunek do Antoniego Macierewicza", "Twój stosunek do Żydów". Tylko w ten sposób znajdziemy wyprawowego partnera marzeń  8)

Haha, dobre! Ja jeszcze bym dorzucił "Twój stosunek do Wilka", bo to również kwestia mocno różnicująca użytkowników forum ;)

Jednak chyba nie wybralbym się w trasę ze sporo starszą kobieta, powiedzmy o >10 lat  :P
Sam nie wiem czemu.

King, uwierz mi, że takie dojrzałe, 28-letnie kobiety potrafią dać młodszemu mężczyźnie wiele radości :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum