Autor Wątek: Idealny kompan na wyprawę - kwestia wieku  (Przeczytany 5522 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Najważniejsze to czyja była kostka :)

Jeżeli mamy wybierać między zespołem dwu, czy trzyosobowym wybierajmy ten pierwszy.
To ja wolę trzyosobowy, jak się jeden aspołecznik trafi, to dwóch go łatwiej utemperuje.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Ciekawe jaka alternatywe widzisz dla netu? :)
There is real life out there :)

Ciekawe jak my się zgadywaliśmy 20 lat temu? :P
… why so serious ?

Offline miki150

• Użytkownik forum
To tylko znaczy, że brak Ci jeszcze doświadczenia w tym względzie.
Nie chodzi o to by pacyfikować, tylko o to, żeby się dogadać. Dwóm skazanym na siebie będzie łatwiej.
Wręcz przeciwnie, mam kilka doświadczeń. Dwa razy zdarzyło mi się rozdzielać jak jechałem we dwóch, raz ja zostawiłem partnera, a raz partner mnie (partnerzy różni). Obie sytuacje były żenujące i do dzisiaj nie wiem czyja była wina, ale moim zdaniem trzecia osoba by utemperowała nastroje. Przynajmniej ja bym się opanował, gdybym miał dwóch przeciwko sobie.

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Ciekawe jak my się zgadywaliśmy 20 lat temu? :P
Trochę masz racji.
Kiedyś jak już się umówiłeś to byłeś umówiony bo nie było komórek i neta i nie można było się wykręcić ;)

Ale za to trudniej mieli ci, którzy nie mieli zdolności społecznych i nie wiedzieli jak do ludzi wyjść. Net jak by ne patrzeć jest ułatwieniem.

Offline Mężczyzna tranquilo

• Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Cytat: Elwood w Dzisiaj o 10:56

To tylko znaczy, że brak Ci jeszcze doświadczenia w tym względzie.
    Nie chodzi o to by pacyfikować, tylko o to, żeby się dogadać. Dwóm skazanym na siebie będzie łatwiej.

Wręcz przeciwnie, mam kilka doświadczeń. Dwa razy zdarzyło mi się rozdzielać jak jechałem we dwóch, raz ja zostawiłem partnera, a raz partner mnie (partnerzy różni). Obie sytuacje były żenujące i do dzisiaj nie wiem czyja była wina, ale moim zdaniem trzecia osoba by utemperowała nastroje. Przynajmniej ja bym się opanował, gdybym miał dwóch przeciwko sobie.
Trzeba było się nie chwalić. teraz z tobą już nikt nie pojedzie bo będzie się bał porzucenia :P

rdklstr

• Gość
P.S.
A jakie to ma znaczenie, kto rzuca kostką? ;)

To tak jakby ta osoba wybierała trasę. Poza tym jak jest ktoś zdolny, to może ustawić wynik rzutu na korzystny dla siebie :)

Offline miki150

• Użytkownik forum
Trzeba było się nie chwalić. teraz z tobą już nikt nie pojedzie bo będzie się bał porzucenia
Podobno prezesi którym upadły firmy są bardzo cenieni na rynku  :P

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
Ciekawe jaka alternatywe widzisz dla netu? :)
Zacznij bywać Pod Rurą.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Zgadzam się z Elwoodlem, że lepiej tworzyć grupy parzyste. Dopiero gdy jest sporo osób parzystość przestaje mieć znaczenie. Moim zdaniem najlepiej gdy w grupie jest lider, który podejmuje decyzje. Zazwyczaj na wycieczkach rowerowych kto miał GPS, ten miał władzę ;) Konfliktów można uniknąć gdy większość uczestników nie ma sprecyzowanych oczekiwań odnośnie trasy.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
Ja nie znam osób chętnych na dłuższe (choćby właśnei weekendowe) wypady rowerowe. I szukam przez neta, tak samo wyglądały moje początki stopowania. Teraz mam duże grono znajomych stopowiczów i z marszu mogę jechać gdziekolwiek. Znamy się i imprezujemy razem bardzo częśto. Ale wśród nich nie znam zapalonych rowerzystów i dlatego piszę tu. Łatwiej znaleźć górskich niż rowerowych zapaleńców.
A Elwood przyczepił się do mojego wieku czy Bóg wie czego :D

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
Źle w którą stronę? :)

A w temacie optymalnej ilości osób to 2-3, ale gdybym miała wybrać to jednak 2. Płynniej się jedzie. Ale w 3 osoby jest bardziej towarzysko, a że nie jeżdżę na dystansach 200+ albo inne licho to ewentualne niedogodności aż tak nie przeszkadzają. W temacie kłótni i sporów raczej nie widzę różnicy.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Eeee...Staruchy...czas chyba na rower, bo z nudów klikacie w klawisze swoimi pomarszczonymi palcami takie głupoty, że czuję się gorzej niż w akademiku.:P
Dziewczyna szuka ludzi w takim a nie innym wieku i kropka. W ogóle dziwię się, że Juanita usunęłaś ten wymóg. Mi pasował idealnie.:D

Taka kolej rzeczy...wy mieliście już swoje 20 lat i te czasy już nie wrócą.:P

Offline Mężczyzna StoProcentSok

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 18.06.2013
Skoro nie gadamy już o huanicie to mam pytanie do starych wyjadaczy, czyli osób z conajmniej kilkoma większymi wyprawami. Mianowicie, w ile najwięcej osób podrożowaliscie? Tak na kilak dni.
"When you want to give up, just remember why you started"

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« Ostatnia zmiana: 4 Mar 2014, 12:47 Gallicjanin »

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Skoro nie gadamy już o huanicie to mam pytanie do starych wyjadaczy, czyli osób z conajmniej kilkoma większymi wyprawami. Mianowicie, w ile najwięcej osób podrożowaliscie? Tak na kilak dni.

5 osób, spoko było ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum