Autor Wątek: Z OKOLIC KATOWIC NA HEL - początek lipca <?>  (Przeczytany 4066 razy)

gryshie

• Gość
Witam. Poszukuje chętnej/ chętnych osób na wyprawę rowerkiem z okolic Katowic nad Morze Baltyckie. Dokladniej piszac na Hel ; ]

Mieszkam w Mysłowicach k. Katowic. Mam 23 lata. Nazywam sie Łukasz. Studiuje na AWFie Katowice Fizjoterapie. Jezdze na rowerku od niedawna . Moj nr gg to 3461550- mozna smialo pisac.

Termin wyprawy to szeroko pojęte wakacje. Jesli znajdzie sie ktos chetny wszystko do dogrania oprocz srodka sierpnia. Stawialbym na poczatek lipca lub koniec czerwca. Ewentualnie koniec sierpnia lub początek wrzesnia.

Sama trasa jeszcze nie ustalona. Cel to osiągnac Hel w jak najmniejszym dystansie czyli w linie prostej jak tylko sie da bez zbędnego nadkladania km na zwiedzanie kto wie czego ; ]

Chcialbym poswiecic na dojazd nad Morze ok 5 dni . powrot rowniez na bajku ew pociągiem w razie klopotów... w sumie ma to byc max 2 tygodnie ; ]

Styl podrozowania ? : ) :..... dziennie pokonujemy dystans ok 120 km ... tak zeby dotrzec do celu po ok 5 dniach. Spanie na dziko w namiocie ew. na dzialeczkach ogrodkach milych gospodarzy ; ]

Nie wiem co jeszcze moglbym napisac ; ] nie jestem super zaprawionym kolarzem. Dlatego szukam osoby dla korej te 120 km nie bedzie problemem lu nie bedzie za malo. a powiedzmy srednia predkosc oscylowala bedzie w okolicy 22, 23 km/h ; ]

Szczegoly wszystkie oczywiscie do dogadania : ) Jesli ktos bylby chetny to prosze o kontakt na GG lub E-mail : gryshie@o2.pl

[ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 ]
Nikt się nie zgłaszcza na forum ; ] ale pochwale się że jedna osoba sie odezwała na maila ; ] nadal szukam chętnych osób prawdopodobnie na początek lipca lub koniec czerwca na ok 10 - 12 dniową wyprawe z okolic Katowic na Hel ;]

Jesli jestes z okolic Katowic Mysłowic to napisz jesli masz ochote ; ] niekoniecznie musimy jechac raze man wyprawe ; ] ale mozna się spotkac i posmigac po okolicy wspolnie. Sam osobiscie czesto zostaje sam bo kazdy ma jakies plany i zawsze cos do robtoy i ciezko sie zgrac ;]  POZDRAWIAM : )  

PS . trasa na Hel do ustalenia. propozycje to wzdluz Wisly lub wschodniej granicy :) powrot pociagiem :)

EDYCJA:::

troche sie zmienilo a raczej uściśliło co do wyprawy daltego postanowiłęm wprowadzić troche konkretów

Trasa zostala juz ustalona: z Mysłowic na Hel wzdłuż WISŁY... trase mam na kompie zaznaczona z poszczegolnymi miastami dokladnie jak biegnie. moge podeslac mailem.
 TERMIN: 30 czerwca - 10 lipca ... max 12 lipca.. tak zeby max wyszly 2 tygodnie
 Trasa liczy ok 1100 km wiec 10-12 ni spokojnie powinno wystarczyc
 Spanie zostaje jak było. namiot i dzialki dobroczynnych ludzikow ; ]
 PS termin moze sie przesunac o np tydzien wczesniej jesli uczestnicy wyaraza zgode (czyt.  zaliczą sesje raz dwa ! :  D )
 ilosc osob... no wiec narazie ja na 100% : D ktos z krakowa raczej tez ; ] poznalem przez ten post ; ] dzisiaj znowu ktos sieodezwal ; ] sa jeszcze 2 osoby (moi koledzy) ale oni nei sa pewni.. wiec max 5 osob. narazie sa pewne 2 ; ]mysle ze 3 , 4 bylyby optymalne ; ]

PYTANIA ? pisac na maila jak wyzej : ) POZDRAWIAM ! : )

Offline Mężczyzna mula53

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 29.01.2009
Witaj;
w tym samym czasie co Ty planuję wyprawę na Hel tyle że ze Szczecina, więc może spotkamy się u celu wyprawy.Ja również mam problemy ze składem, więc pewnie pojadę samotnie na ten Hel.
Poza wszystkim jestem otwarty na propozycje innych wypraw byle nie ekstremalnych a to ze wzgl. na preferowany przeze mnie styl jazdy. Jadę turystycznie tzn.po drodze zamierzam zobaczyć np. kamienne kręgi Gotów w Odrach, wjechać na Wieżycę itp.
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Szczecin-Hel ze zwiedzeniem Wieżycy i wejściem na latarnię na Helu oraz powrotem do Władysławowa da się ciachnąć w 37h - sprawdzone :-) Wychodzi ciut ponad 500km

Offline Mężczyzna mula53

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 29.01.2009
Cytat: "chesteroni"
Szczecin-Hel ze zwiedzeniem Wieżycy i wejściem na latarnię na Helu oraz powrotem do Władysławowa da się ciachnąć w 37h - sprawdzone :-) Wychodzi ciut ponad 500km

Fajnie, tylko po co tak gonić? Myślę, że też będę pedałował 37 h tyle, że z przerwami na zwiedzanie itp.
Pozdro dla ściganta.

gryshie

• Gość
a My sie tam ścigać nie zamierzamy ; ] inny cel tego przedsięwzięcia <YES>

Zmiana trasy ; ] Zaczynamy z samiutkiej WISŁY i reszta jak wczesniej....wzdłuż Wisełki hen hen ; ]

gryshie

• Gość
Ruszamy za 3 dni ;] pogoda, niepogoda ;] Damy znac jak nam poszlo;p moze ktos bedzie zainteresowany wrazenami ;] Dodam tylko ze cala ekipa(4 osoby) to ludzie poznani przez to forum ;p za co WAM dziekować :D pozdro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TIME TO BIKE !!! :D

gryshie

• Gość
;]
« 4 Sty 2010, 15:20 »
witam ponownie po wieeellllu miesiacach milczenia ;d
 odzywam sie bo nowy rok juz nadszedl a i nowe plany sie pojawiaja ; ] mialem napisac jak tam wyprawa wzdluz wisly na hel no i jakos nie napisalem ;]  postaram sie to wkrotce szczegolowo uczynic ;] narazie w malym skrocie wyrpawa udala sie wysmienicie;] swietna przygoda;] dodam ze byl to moj pierwszy taki dlugi wyjazd;] gdyby ktos w tym roku planowal taka wycieczke sluze pomoca i rada. mail pozostal niezmienny;] dodam ze planuje cos grubszego na czerwiec lub lipiec tego roku;] jak sie juz okresle zamieszcze nowy topic ;] pozdrawiam i do uszlyszenia ;]]]]]

Robert

• Gość
gryshie, witam mieszkam po drugiej stronie rzeki może spotkamy się  gdzieś za miastem

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum