Witam,
mam na imię Damian. Zapisałem się na to forum, ponieważ widzę, że jest tu wielu entuzjastów wycieczek rowerowych a po liczbie i częstotliwości postów - że forum jest dość aktywne. Nie licząc wcześniejszych, krótkich wycieczek, moja przygoda z rowerem rozpoczęła się w 2011 r na Kaszubach, po których śmigałem na rowerze z dziewczyną. Na Kaszuby pojechałem z dziewczyną a wróciłem z narzeczoną
oraz pomysłem, by następny urlop znowu spędzić na siodełku. I tak w 2012 r. wybrałem się z (już) żoną w rowerową podróż poślubną po Toskanii, Umbrii z finiszem W Rzymie.
Żona zjeździła wcześniej Polskę "wzdłuż i wszerz" oraz jeździła na rowerze po Czechach, Litwie i Norwegii. Poza jazdą na rowerze, chodzimy razem po górach, głównie Sudetach dokąd mamy blisko ale też wędrowaliśmy po Pirenejach czy rumuńskich górach Retezat.
Wracając do rowerów - w rozpoczynającym się 2014 roku chcielibyśmy również zrealizować jakąś fajną rowerową wyprawę, tym razem w trójkę - z naszym małym synkiem
. I tak zastanawiamy się czy i jak jechać z dzieckiem, które we wrześniu 2014 r, (wstępny termin urlopu) będzie miało skończony roczek. Na tym forum szukam sprawdzonych pomysłów, rad i relacji z wyjazdów rodziców, którzy wyprawę z dzieckiem w tym wieku mają za sobą.
pozdrawiam serdecznie i do siego roku!