Autor Wątek: Turystyczny plecak na wyprawe do 2 tyg  (Przeczytany 2637 razy)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Ja mam z Decathlonu plecak, ale 35 litrów. Jest rewelacyjnie wygodny, a dałam za niego chyba ok 70 zł. Na giełdach jesli chodzi o tanie plecaki, to często polecają Wisport. Ale jak masz tak mało używać to pewnie wszystkie plecaki ci wytrzymają, więc patrz raczej na wygodę. Najlepiej przejdź się do sklepu i pomierz - koniecznie z obciążeniem!

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Wax, ja mam Alpinusa Woodpeckera (musiałbym sprawdzić jego pojemność i stan), używałem go na studiach jeżdżąc pociągami. Teraz od 10 lat leży nieużywany. Chętnie się go pozbędę :)

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Możesz podesłać jakąś fotkę? Myślałem o nowym, ale ze swojego alpinusa byłem bardzo zadowolony, gdybyś miał w dobrym stanie...

Mam coś takiego:
Wisport Mosquito

Bardzo fajny ten plecak.

Jak człowiek zacznie podróżowanie tylko z podręcznym to i bagaż potrafi się skurczyć :)
Jakiś czas temu pojechałem na początku marca do Norwegii z 3 osobowym namiotem, karimatą, zimowym śpiworem, ciepłymi ciuchami, i sporą ilością żarcia z wizzairowym podręcznym 42 x 32 x 25 cm ;) Tak czy inaczej, plecak wolę mieć zawsze większy i mieć swobodę pakowania zamiast upychać. Minimalistą niby chciałbym być, ale zawsze wychodzi na to że mam sporo rzeczy ;)
Więc pojemność to te 60-75. Mały (~30L) swoją drogą też akurat kupuję, ale to już sobie poradzę z wyborem.

Dzięki za podpowiedź z Decathlonem, jakoś zupełnie nie pomyślałem, a rzeczywiście mają tam sporo, nie raz fajnego sprzętu. Taki sensowny znalazłem za 399zł. No i ta gwarancja u nich dobra. W Sportsdirect jak kupię to jednak kiepsko będzie z ew wymianą (wysyłka zapewne do Anglii).
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Dzięki za podpowiedź z Decathlonem, jakoś zupełnie nie pomyślałem, a rzeczywiście mają tam sporo, nie raz fajnego sprzętu. Taki sensowny znalazłem za 399zł. No i ta gwarancja u nich dobra. W Sportsdirect jak kupię to jednak kiepsko będzie z ew wymianą (wysyłka zapewne do Anglii).
Sportsdirect ma też sklepy stacjonarne w Polsce, więc- jeśli Ci się w ogóle chce - to dzwoń do nich, bo przecież mogą mieć zasady podobne jak w "Decu".
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
O, a to nie widziałem ich nigdy, a rzeczywiście, jest 15 placówek.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Możesz podesłać jakąś fotkę? Myślałem o nowym, ale ze swojego alpinusa byłem bardzo zadowolony, gdybyś miał w dobrym stanie...
Wax, postaram się dziś ofocić go :)

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna rodert

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 06.07.2011
Mam coś takiego:
http://www.wisport.com.pl/Mosquito-41,1,pr,shop.html
Szyją w Polsce, kupowałem za trzy stówy i za tą cenę jest bardzo ok. Solidny jeśli chodzi o materiały i wykonanie. Nie ma obawy że coś się urwie.
Mogę potwierdzić solidność plecaków Wisportu.
Mam bardzo podobny plecak. Ma już ponad 20 lat, i do dzisiaj jest intensywnie używany. Nigdy nic się w nim nie odpruło, ani nie rozdarło. Każdy następny plecak jaki kupowałem też był Wisportu.
Dodatkowo Wisport oferuje serwis pogwarancyjny. Kiedyś potrzebowałem przyszyć dodatkowe troki, powiedziałem jak ma być i przyszyto je.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
Polecam plecak Wisport Reindeer 75 w najnowszej wersji czyli z molkami na przedzie i systemem nośnym FAS+.

Jak na tak tani turystyczny plecak jest baaaardzo komfortowy i wytrzymały. Możesz go idealnie wyregulować pod swój wzrost. W komplecie boczne kieszenie.

Dorwiesz go obecnie za jakieś 430 PLN ale na wyprzedażach np. zimowych cena spada i do 350.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum