Proponuję nietypową jak na polskie warunki kinderwyprawkę
po szlaku zwiniętych torów.
link do projektu
parseta.org.pl/index.php?id=65&tx_ttnews[tt_news]=1026&cHash=c7700b2d7058df104b3e1dde4a7ebe53
Termin 18-22 czerwca 2014Gwarantuję, że będziemy bezpiecznie jeździć z naszymi pociechami po wydzielonych ścieżkach rowerowych rodem z RFN. Sieć tych ścieżek w mojej okolicy to 60 km.
Baza noclegowa:Gościńskie Centrum Sportu "Olimp"
Ul. IV Dywizji WP 68a
Gościno
Do dyspozycji 30 miejsc noclegowych w kilku pokojach. Można elastycznie ustalać ilość łóżek w pokojach. Od 1 do 5.
Można też przywozić zwierzaki w cenie 10 zł za pobyt.
Obiekt przystosowany do osób niepełnosprawnych.
Cena za osobę 43 zł za dobę. dzieci do lat 3 gratis (nie dostają wtedy oddzielnego łóżka). W cenie nie jest wliczone wyżywienie. W cenie noclegu można korzystać z kuchni (patrz zdjęcie) oraz siłowni. Parking dla samochodów gratis.
Jest możliwość rozbicia namiotu i korzystania z infrastruktury hotelowej (WC oraz prysznice i kuchnia). Koszt pobytu jednej osoby na polu namiotowym wynosi 15 zł brutto. GCS nie pobiera opłaty za rozbicie namiotu. Noclegu w namiocie nie trzeba rezerwować w GCS. Po prostu przyjażdzacie, płacicie 15 zł za każdą osobę niezależnie od wieku.
Rezerwacji pokoju można dokonac u Pana Edwarda Sidorkiewicza pod numerem tel 0943522547. Myślę, że najrozsądniej będzie jeżeli każdy kto zarezerwuje sobie nocleg napisze do mnie wiadomość to dopiszę go do listy.
Strona internetowa ośrodka
www.gcs.goscino.pllink do zdjęć ośrodka, które zrobiłem na wizji lokalnej:
www.rowerowewakacje.pl/pobrania/gcs.zipWyżywienie:Istnieje możliwość cateringu. 8 zł od posiłku (obojętnie czy to jest śniadanie, obiad czy kolacja). Istnieje możliwość zamówienia obiadokolacji. Zamówienia na catering przyjmuje Pan Bartłomiej Grzesiak. numer komórki 509380411.
Każdy uczestnik zamawia catering we własnym zakresie, wysyłając panu Bartkowi maila na adres: moli84@wp.pl
W temacie wiadomości wpisać "nazwisko-zlot rowerowy-zamówienie wyżywienia.
W treści maila proszę wpisać: Nazwisko, data posiłku, ilość posiłków, godzina posiłku.
Godziny dowozu posiłków i nazwy posiłków:
śniadania o 8:30, obiady o 13:00, obiadokolacje o 16:00 i kolacje o 18:30.
Lista chętnych zostanie zamknięta w dniu 17 czerwca o godzinie 18:00.
Przypominam, że celem tej kinderwyprawki jest samodzielna, nieskrępowana ruchem ulicznym jazda naszych dzieci po ścieżkach rowerowych. Szkoda, że jest to jedyny taki projekt w naszym kraju. Ja nie słyszałem o żadnym regionie w Polsce który oferuje 60 km ścieżek wyłączonych z ruchu drogowego. Jak ktoś słyszał to niech mi prześle namiary. Chętnie skorzystam w wakacje.
Trasy będą poprowadzone na zasadzie przejazdu do punktu x, kąpieli, posiłku i powrotu tą samą trasą do Gościna. Nie biorę odpowiedzialności za wypadki, i nie jestem organizatorem w myśl ustawy o imprezach masowych. Jestem tylko osobą która zaproponowała miejsce do spotkania niezorganizowanej grupy ludzi (znajomych). Udział w wyprawce na własną odpowiedzialność.
Plan wyjazdów:
1. czwartek, wyjazd o godzinie 13:30 z GCS. Gościno-Jezioro Kamica (ognisko)-Gościno (13 km)
2. piątek, wyjazd o godzinie 10:00 z GCS. Gościno-Karlino (plaża miejska nad rzeką)-Gościno (36 km)
3. sobota, wyjazd o godzinie 10:00 z GCS. Gościno-Jezioro Popiel (ognisko)- Gościno (52 km)
4. niedziela, wyjazd o godzinie 10:00 z GCS. Gościno- Kołobrzeg (plaża miejska nad morzem)-Gościno (42 km)
W razie niepogody, jest bowling, piłkarzyki, siłownia oraz inne atrakcje (patrz poniżej).
Czekam na odzew i liczę na was
Pozdrawiam
Maciek
Lista uczestników, którzy mają potwierdzoną rezerwację:1-4 Ewa i Maciej Mężyńscy. Jan (9 lat) i Marianna (6 lat). Spię u siebie na chacie.
5-6 Amy Allworden i Evelin (9 lat) . Śpi u mnie na chacie.
7-10 Magda i Jarek Kowalczyk. Maciej (4lata) i Wojtek (2lata) -pokój w GCS
11- 13 Joanna i Robert Osmańscy z Wojtkiem (3 lata) -pokój w GCS
14-17 Agnieszka i Adrian z Olą (3 lata) i Arkiem (9 miesięcy)- pokój w GCS
18-21 Ania i Sławek Schoepe z Wiktorem (7 lat) i Igorem (7 miesiecy) - pokój w GCS
22-25 Edyta i Sylwek z Karcią (gimnazjum) i Paulinką (6 lat) - śpią u mnie na chacie.
26-27 Tomek Gurdziołek z Alą (5 lat) -namiot,
nie chciał spać u mnie na chacie.
28-31 Ola, Wojtek, Ignacy (10), Konrad - namiot
32-36 Gabrysia i Janusz oraz Ania (4 lata), Madzia (2,5) oraz Krzyś (0,3)- pokój+namiot
37-40 Kasia i Tomek Malak z Bartkiem 7 lat, Wojtkiem 1,5 roku. - pokój w GCS
41-44 Ania i Marcin, Jędrek (14), Martynka (3,5) w przyczepie + biegówka, pokój w GCS.
45-47 Justa, Wojtek i Hania (2,5roku) z przyczepką, pokój w GCS.
48-50 Mirka, Marek, Martyna (2 lata) w przyczepce, namiot.
51-53 Beata, Paweł (chesteroni) oraz Karolina (3,5) w foteliku. Namiot.
54-57 Radosław Siekierzyński z żoną i 2 córki 9 i 10 lat. Namiot.
58-60 Maciej + Ilona i Mateusz (7 lat). Pokój w GCS.
61-63 Agnieszka, Marcin i Natalka (6 lat). Namiot.
64-66 Ola, Jacek Zwolińscy i Kuba (2,5) przyczepka+śpią w Dargocicach w domku.
67-70 Alicja, Mariusz, Gosia (7), Kasia (11). Namiot.
71-74 Milominder czyli Dorota (29), Paweł (33), Ala (4,5), Jaś (2,5). Namiot.
75-78 Pająki czyli Poświata Jarek, Marycha (mama) i Natala. Namiot.
Zlotowi KaOwcy proponują następujące rozrywki podczas plażowania i czasu wolnego wieczorami:Maciej Mężyński: duża skakanka, rodzinne i dziecięce przeciąganie liny, bieg w workach, piłka do siatki, zawody strzelania z łuku do tarczy, rzuty ringo, rowerowy slalom.
Pająk: Poszukam liny na skakankę oraz gumy do skakania.
Pokazy slajdów i filmów z wypraw z dziećmi.Zbieram chętnych, którzy mogą poprowadzić pokazy multimedialne z wypraw rowerowych z dziećmi (zgłoszenia na prv).
Na wyprawce będzie wiele nowych osób z rozpoznaniem cyklozy familijnej i najlepszą terapią jest według mnie naświetlanie pokazami z innych wypraw. Prelegenci powinni służyć radą dla świeżo zarażonych w celu uniknięcia powikłań i błędów w trakcie przebiegu choroby.
Pokazy mogą odbywać się codziennie w godzinach wieczornych w sali GCS, czyli po zakończeniu trasy i kolacji. W razie deszczu, możemy robić więcej pokazów.
Do dyspozycji prelegentów (wielkie słowo) TV z HDMI, oraz wskaźnik multimedialny. Prelegent musi przynieść swój laptop lub netbook lub cokolwiek z wyjściem HDMI.
Podczas kinderwyprawki będzie można kupić naklejkę na rower, którą zaprojektowała dla nas Wiewiórka. zdjęcie poniżej. Cena 2 zł. Dystrybucja: Tomzoo.