Autor Wątek: |Kirgistan 2014|  (Przeczytany 5364 razy)

Offline Mężczyzna kikiriki

• Miasto: Porto
  • Na forum od: 10.01.2014
Odp: |Kirgistan 2014
« 7 Kwi 2014, 14:10 »
Dzieki Wilcze stado za informacje.
Ok, gdyby ktos sie zdecydowal dolaczyc, ja jestem w biszkeku 26 kwietnia, Wracam jakos w polowie czerwca. W planach mam tez Tadzykistan jesli pogoda dopisze.
Od ludzi z warmshowers dostalem wiadomosc, ze w tym roku malo sniegu spadlo, i rowerzysci juz rozpoczeli tam sezon.
Lece pegasusem, dzisiaj kupilem bilet. Razem z rowerami powinienem sie zamknac w 500 euro.
« Ostatnia zmiana: 7 Kwi 2014, 14:22 kikiriki »

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 7 Kwi 2014, 14:25 »
myslalem zeby jechac do gruzji, ale znalazlem dosyc tanie bilety do biszkeku i stad moje niezorientowanie. kraje dosyc podobne.

Kraje zupełnie niepodobne! :) (moim zdaniem)

Co do tego sniegu - nie wiadomo gdzie dokładnie zaczeli ten sezon rowerzyści (pewnie faktycznie rosjanie, oni rzeczywiście dźwigają rowery w śniegu jak trzeba i zawalone sniegiem przełęcze im niestraszne), jasne że gdzieś niżej pewnie wiosna i gdzieś tam pewnie da się pojeździć, ale być może są rejony jesczez wyłaczone i jakies przełęcze nieprzejezdne. W zeszłym roku w lipcu mielismy zasypana przełęcz, więc z tym optymizmem bym uważała:)

Zależy to mocno od tego, gdzie chcesz jeździc w tym Kirgistanie (prawdopodobieństwo śniegu większe lub mniejsze)

Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 13 Kwi 2014, 17:08 »
Czy któraś z osób, które jadą w tym roku do Kirgistanu, podjęłaby się dostarczenia fotek? Chodzi o dwa miejsca.
1. Wieś Kurtka (ma drugą nazwę, ale google maps nie pokazuje żadnej) - tu w grę może wchodzić jeszcze dostarczenie na jailoo nad jeziorem Song, jakieś 3-4 kilometry od przełęczy Moldo Aszu.
2. Osada Kara Czekende - to w drodze na przełęcz Tosor drogą od strony jeziora Issyk (w dolinie rzeki Tosor, jakieś 2-3 km od jej ujścia).

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
« 14 Kwi 2014, 20:16 »
Jeszcze nie znam planowanej trasy, ale jak będę bliżej tych danych to mogę starać się określić swoje możliwości

Offline aneczka

• Miasto: ZAKOPANE/warszawa
  • Na forum od: 08.12.2009
« 14 Kwi 2014, 22:48 »
Hej wszystkim! Też planujemy jechać w te wakacje (lipiec) z nasza ekipą Na Azymut do Kirgistanu. Tak standardowo jeszcze nic nie wiemy i nie mamy, ale już chyba czas się zacząć organizować. Tego roku kilka osób od nas niestety nie może jechać i została nas 4. Teoretycznie skład jest, ale my się już przyzwyczailiśmy do ekipy 5,6-cio osobowej. W końcu nasz namiot "imprezowy" (niektórzy chyba znają;)) jest 6-cio osobowy. :) Jeśli ktoś się wybiera to zapraszamy do kontaktu:).

Offline Mężczyzna poltegreist

• Miasto: Krosno
  • Na forum od: 31.05.2009
    • https://www.facebook.com/tomkros
Odp: |Kirgistan 2014|
« 24 Kwi 2014, 23:11 »
Witam.Drobne pytanie, czy ktoś lecial do Biszkeku na trasie Lwów-Stambuł-Biszkek?Ląduje w Stambule o 19  a o 20.15  mam lot do Biszkeku przecież to nie możliwe  wysiąść w godzinę i wsiąść do następnego jeszcze z rowerem.A takie połączenie pokazuje mi ich strona:)

Offline Mężczyzna lempi

• Łukasz
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 08.06.2009
« 25 Kwi 2014, 07:51 »
Witam.Drobne pytanie, czy ktoś lecial do Biszkeku na trasie Lwów-Stambuł-Biszkek?Ląduje w Stambule o 19  a o 20.15  mam lot do Biszkeku przecież to nie możliwe  wysiąść w godzinę i wsiąść do następnego jeszcze z rowerem.A takie połączenie pokazuje mi ich strona:)

Jeśli masz to wykupione na jednym bilecie i jedną linią (Pegasus?) to bagaż nadajesz we Lwowie i odbierasz w Biszkeku. Nie leciałeś nigdy z przesiadką?
W interesie linii jest, jeżeli sprzedają tego typu połączenie, abyś zdążył. Jeżeli nie zdążysz z ich winy to powinni Ci zapewnić lot następnego dnia, hotel i odszkodowanie.
Znajomy leciał kiedyś Iberią i przy podobnej sytuacji w Madrycie pierwszy samolot się spóźnił. 600 Euro przytulił i podróż wyszła za free. Czasem się opłaca nie zdążyć.

Przy okazji zapytam tych co już byli w Kirgistanie. Jest sens lecieć tam na 2 tygodnie? Mogę nie dostać więcej urlopu, a korci mnie co by tam polecieć. Idzie ogarnąć jakąś sensowną trasę na tak krótki czas?
Jak z pogodą w Kirgi w okresie np 10-25 września?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
« 25 Kwi 2014, 11:23 »
Z rowerem czy bez?
Jeśli z rowerem, to w takim czasie chyba dałoby zrobić trasę, jaką jechaliśmy z Marysią, ale bez dojazdu do Czopłon-Ata.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 25 Kwi 2014, 11:42 »
Jest sens lecieć tam na 2 tygodnie?

Sens to jest, tylko będzie strasznie żal wyjeżdzać:)

Wilcze Stado dobrze radzi. Z Biszkeku należałoby wziać marszrutkę i dojechać do Balakczy, tak jak na tej trasie powyżej. Droga z Biszkeku do Balakczy jest tego typu, że moim zdaniem szkoda tracić na nia nerwy i czas, o ile nie jest się purystą (bardzo duzy ruch, remonty, pył, syf i niczym to nie jest wynagrodzone - w sensie np widokami. Po rpostu męczące ponad 100km. Chyba żeby nocą;))

Na mapie nie ma tylko zaznaczonego dojazdy nad jezioro Song Kol a przecież tam byliście? Oczywiście szkoda byłoby pominąć.

Bez roweru dałoby się świetny trekking zoragnizować.

Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

« 25 Kwi 2014, 20:18 »
Nie leciałeś nigdy z przesiadką?
Nigdy nie miałem okazji lecieć z przesiadką  z bagażem.Zawsze był lot bezpośredni.

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
« 25 Kwi 2014, 22:07 »
Nie leciałeś nigdy z przesiadką?

To chyba nie z mojej wypowiedzi ;)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
« 25 Kwi 2014, 22:08 »
To znaczy nie z mojej ;)

Wysłane z twojego komputera za pomocą InternatExplorera
« Ostatnia zmiana: 25 Kwi 2014, 22:16 wilcze_stado »

« 29 Kwi 2014, 23:33 »
Bileciki kupione  27.06 do 28.07  na rowerku w krgist :) pegazus airlines na trasie lwów-biszkek 1400  zl bez roweru

Offline Mężczyzna lempi

• Łukasz
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 08.06.2009
« 30 Kwi 2014, 13:02 »
Z rowerem czy bez?
Jeśli z rowerem, to w takim czasie chyba dałoby zrobić trasę, jaką jechaliśmy z Marysią, ale bez dojazdu do Czopłon-Ata.

Oczywiście, że z rowerem :) Właśnie o takiej trasie myślałem. Znajdę gdzieś na forum opis Waszego wyjazdu?
Ktoś się orientuje jak tam wyglądają sprawy pogodowe w drugiej połowie września?

Sens to jest, tylko będzie strasznie żal wyjeżdzać:)

Wilcze Stado dobrze radzi. Z Biszkeku należałoby wziać marszrutkę i dojechać do Balakczy, tak jak na tej trasie powyżej. Droga z Biszkeku do Balakczy jest tego typu, że moim zdaniem szkoda tracić na nia nerwy i czas, o ile nie jest się purystą (bardzo duzy ruch, remonty, pył, syf i niczym to nie jest wynagrodzone - w sensie np widokami. Po rpostu męczące ponad 100km. Chyba żeby nocą;))

Na mapie nie ma tylko zaznaczonego dojazdy nad jezioro Song Kol a przecież tam byliście? Oczywiście szkoda byłoby pominąć.

Bez roweru dałoby się świetny trekking zoragnizować.

Zawsze żal wracać :) Song Kol pewno też będę chciał zobaczyć. Posiedzę trochę nad mapą i coś wymyślę.
Trekking mnie nie interesuje, rowerem lepiej :) Trzeba się za biletami rozglądnąć.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
« 30 Kwi 2014, 17:19 »
Znajdę gdzieś na forum opis Waszego wyjazdu?

Tak
« Ostatnia zmiana: 30 Kwi 2014, 17:59 wilcze_stado »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum