Autor Wątek: [LAST MINUTE] Pieniny, Gorce i okolice na 3-4 dni  (Przeczytany 424 razy)

Opis: lub gdzie indziej ;)

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Wczoraj dostałem dwa dni urlopu, więc mam wolne od dzisiaj do środy włącznie. Jutro, tj. w niedzielę rano chcę gdzieś wyskoczyć na 3-4 dni, bo pogoda na południu zapowiada się jak na styczeń rewelacyjnie. Myślę o trasie mniej więcej w okolicach Rabki Zdrój, Limanowej, Nowego Sącza i Szczawnicy. Może dalej, w zależności od formy, pogody, fantazji i możliwości powrotu. Mogę ruszyć bezpośrednio z Bielska lub podjechać z samego rana gdzieś pociągiem (ok. 8 mógłbym być np. w Wadowicach, ewentualnie Żywcu lub Zwardoniu), żeby być bliżej celu. Powrót do Bielska we wtorek lub środę prawdopodobnie pociągiem z Chabówki o 16:56.

Dystans: ok 80 km dziennie +/-20 bo dzień krótki i forma nie najwyższa. W pierwszy dzień pewnie nawet mniej, bo będę po imprezie.

Nawierzchnia: asfalt, ewentualnie w ramach konieczności krótkie odcinki o mniej twardej nawierzchni.

Noclegi: schroniska PTTK, schroniska młodzieżowe, kwatery, byle jak najtaniej. Zrobię jakąś bazę tego typu miejsc i podzwonię w wolnej chwili, ale z miejscami problemu zapewne nie będzie. Namiot raczej odpada, bo przeziębiony jestem, a poza tym jakoś w styczniu nie mam ochoty.

Jedzenie: kanapki, batony itp. + jakiś obiad lub kolacja na ciepło, którą wolałbym zjeść gdzieś w ciepłym miejscu, czyli w niedrogiej knajpie, karczmie itp.

Więcej chyba nie ma się co rozpisywać, bo to w końcu nie jest wielka wyprawa.

UWAGA: jeżeli ktoś ma pomysł na wyjazd gdzie indziej, to niech da znać. Byle nie było to bardzo daleko od Bielska-Białej, bo ze względu na ograniczony czas i krótkie dni, nie chcę spędzić zbyt wiele czasu w pociągach.

Ogłoszenie w ostatniej chwili, więc podaję mój nr tel. bo tak skontaktować się będzie najszybciej

502-299-448

Maciek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum