Szlak Green Velo nie ma zarządcy. Budowa wschodniej trasy rowerowej zakończyła się 31. grudnia ubiegłego roku, ale do dziś nie powołano klastra odpowiedzialnego za jego utrzymanie. Dzieje się tak, mimo podpisania wstępnego porozumienia marszałków pięciu województw, przez które prowadzi trasa.
Green Velo – odcinek podlaski (od Niemirowa do Białegostoku)
CytujGreen Velo – odcinek podlaski (od Niemirowa do Białegostoku)http://lubimyrowery.pl/trasy/podlaskie/green-velo-odcinek-podlaski/
W ramach urozmaicenia przejechałem ostatnio z kumplem większość odcinka świętokrzyskiego (Ujazd - Końskie). Patrząc tylko i wyłącznie na samą trasę, wg mnie ciężko się do czegoś doczepić:- większość trasy z BARDZO małym ruchem- na nielicznych drogach wojewódzkich wygodna, asfaltowa DDR- odcinki leśne po bardzo dobrych, ubitych szutrach- trzeba by się mocno postarać, żeby się zgubić- brak kilometrów ohydnych, żółtych barierek, które widziałem w lubelskim- no i te MORy, mimo że czasami w dziwnych miejscach, nie są takie fatalneKrótko mówiąc, bardzo spoko się jechało i w szczególności jakby ktoś jechał z dzieckiem, na pewno bym polecił.
W łikend długomajowy kręciliśmy się w okolicach Józefowa, Krasnobrodu i Zwierzyńca.
Cytat: AWIK w 10 Maj 2016, 13:57W łikend długomajowy kręciliśmy się w okolicach Józefowa, Krasnobrodu i Zwierzyńca.Robiliśmy taki trójkąt (Zwierzyniec, Józefów, Krasnobród, Zwierzyniec), 3 maja i też spoko. Co prawda GV tylko przez park, a potem innymi szlakami i asfaltami, ale ogólnie bardzo przyjemnie (trochę błotka i kałuż, raczej jako atrakcja)