Tez kupilem takie pedaly, myslac ze bede mial jakies podparcie czy cos - okazalo sie ze gorzej sie wpinaja, a podparcie jest za slabe dla normalnych butow i nieistotne dla systemowych. Jezdze teraz na M520, te poszly do transportowej krowy.
A co do kolan, sprawdź jakie masz naturalne ułożenie stopy - siądź na stole i spójrz jak ci się odchylają zwisając swobodnie. Moje problemy były najprawdopodobniej spowodowane tym, że cleat'y ustawiłem równolegle do jazdy, a potem sprawdziłem że mam stopy jak kaczka ;-) Po przekręceniu cleatów tak, że by stopy układały się naturalnie, problemy z kolanem przeszły.
Z ustawieniem SPDów na pewno będę ostrożny, bo trochę się ich boję
Rower gotowy
Sztyca powinna byc spoko, o ile nie zmienisz siodla na takie z weglowymi rurkami. Ale szczerze, to nie wyglada na zbyt godne zaufania ;-)
Lekko ci wyszedl :-) Moja nowa stalowka to 11kg z pedalami, 14kg z reszta szpejow Ale jakos smiga.
Widac, ze powazna maszyna ten Viper, ale nie w moim guscie takie pogiete ramy. Oldschoolowy jestem No i pray takiej roznicy poziomow siodlo-kierownica to by mnie polamalo chyba
Takie cóś będzie lepsze od wizualnej kontroli 'naturalnego zwisu'.http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/ergon-tp1-pedal-cleat-tool/rp-prod37987
'nice think if you can get it and you can get it if you try'
Jak wcisnę (ciężką, ale pozostałem jednak przy starej) lemondkę, licznik i koszyki na bidony,