Autor Wątek: Viper Verbier - składam nową szosówkę ;)  (Przeczytany 9909 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Waxmund wrzuć jeszcze zdjęcie siebie na tym rowerze, bo wygląda jakbyś miał mieć głowę poniżej siodełka ;)

Ja chciałem dość spokojną geometrię
:o

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
Też jestem ciekawa jak wygląda pozycja przy takim ustawieniu siodła w stosunku do kierownicy, zwłaszcza w dolnym chwycie. No ale skoro jest wygodnie, to jest to najważniejsze.
Mamy takie same obręcze, moje różnią się tylko tym, że są pod 28 szprych  :) .
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Ano, to dobre obręcze są ;)

Waxmund wrzuć jeszcze zdjęcie siebie na tym rowerze, bo wygląda jakbyś miał mieć głowę poniżej siodełka ;)

Ja chciałem dość spokojną geometrię
:o

Oj tam oj tam. Sterówka trochę krótka jest i przez to kiery nie mogłem bardziej podnieść. Będę kombinował z mostkami ;) Ew można by zmienić widelec, tylko gdzie na znajdę kogoś, kto mi nowy przemaluje na oryginalne kolory... :p

Podzielę się z czasem wrażeniami odnośnie wygody. Ale możliwe, że dopiero za jakieś 2 tygodnie  ;D Póki co na przymiarce bardzo wygodnie mi się siedziało ;)
« Ostatnia zmiana: 13 Wrz 2018, 18:50 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Nie lubię jeździć jak pada, a jutro wyjeżdżam z Krakowa na 3 tygodnie.... ;) Więc jednak 3, a nie 2 tyg ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Dokladnie, mnie by wszystko swedzialo zeby sie gdzies szarpnac  8)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Nie lubię jeździć jak pada
I pisze to gosc, ktory ukonczyl dwa (?) razy BBT i do tego MRDP. Pompka zmiekla na starosc?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Eh, skorzystałem w końcu z okazji i wyszedłem na chwilę ;) Namówiliście mnie :P Całe 5km zrobiłem... ;)

Wrażenia z pierwszej jazdy świetne. Pozycje tak jak chciałem spokojna... Nie będę się więcej rozpisywać, bo jak to na nowym rowerze, wszystko wydaje mi się lepsze :P Sztywniejsze, lżejsze, lepiej tłumiące drgania... (rama full karbon). Jak pojeżdżę, to napiszę czy czuję różnicę.

Za mieszczucha robi stara stalowa szosa, na aluminiowym Giant'cie przejechałem prawie 30tys km, więc będę mieć jakieś porównanie.

Kombinowałem z ustawieniem sztycy, ale nie da się jej dobrze ustawić. Będę próbował zwrócić/zareklamować.

Całkowicie nieprawidłowo ustawiłem sobie też bloki, przez co już po tych kilku kilometrach mnie bolały stopy  ;) Muszę też odwinąć owijkę i podwyższyć odrobinę klamkomanetki.

I pisze to gosc, ktory ukonczyl dwa (?) razy BBT i do tego MRDP. Pompka zmiekla na starosc?
Tak, dwa razy BBT ;) Przy czym za drugim razem widząc burzę za oknem, zrobiłem sobie ~1h drzemkę 40km przed metą  ;D Na czasie i tak mi już wtedy nie zależało... ;)

Nigdy nie lubiłem w deszczu :P Mogę jechać cały czas pod wiatr, ale jak pada deszcz, to najchętniej bym w domu siedział ;) Od maleńkości tak mam :p

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Jak tak patrze na ten rower to wydaje mi się, że jednak sterówkę masz za krótką i do tego rozmiaru i wysokości sztycy powinieneś mieć wyżej kierownicę, bo jak wspomina MIKI to masz tyłek wyżej jak głowę, no chyba, że masz wyjątkowo długie ramiona...:D
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Nie mam wcale tyłka wyżej ;) Specjalnie długich ramion chyba też nie. Myślę, że krótsza niż zwykle pozioma rura załatwia sprawę. Dodatkowo rower na focie jest pod kątem, więc może potęgować wrażenie.
Pozycja naprawdę nie jest bardzo wyciągnięta ;)

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Kolejna przejażdżka, tym razem trochę dłuższa niż 5km :P

http://waxmund.bikestats.pl/1143212,Testy-nowej-szosy.html

Edit:

Wrażenia z SPD'ów:
http://waxmund.bikestats.pl/1148150,SPDy-boli.html

Dzisiejsze IC (średnia 35 :P):
http://waxmund.bikestats.pl/1148384,IC-Krakow.html

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Widzę, że zainteresowanie żadne, ale pozwolę sobie wrzucić jeszcze ostateczną wersja Vipera ;) Doczekał się lżejszych kół, dzięki czemu waga (bez pedałów) spadła do 7,9kg ;)

Fitting już przeszedł i wszystko wydaje się w sam raz. Nie wiem tylko kiedy jakaś dłuższa jazda się napatoczy :P

Sztyca wymieniona na Pro XLT (z offsetem)

www.waxmund.pl

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Widzę, że zainteresowanie żadne, ale pozwolę sobie wrzucić jeszcze ostateczną wersja Vipera ;) Doczekał się lżejszych kół, dzięki czemu waga (bez pedałów) spadła do 7,9kg ;)
Wrzuciłbyś zdjęcia z trasy, już się nam ta ściana opatrzyła :P
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum