60cm prostą kiere w MTB, którą przytnę pewnie do ~54cm.
Czemu kwadrat? W dotychczasowej szosie suport przeżył ~35tys km, i nadal nie było z nim żadnych problemów. Dlatego
Byłbym wdzięczny za porady odnośnie kompatybilności Shimano/Campagnolo we wspomnianym zestawie.
Nie jest fenomen, tylko normalny wynik, szczególnie na szosie; wkłady są wiele trwalsze od zewnętrznych łożysk i to jest ich kluczowa i bardzo istotna zaleta. A różnica w sztywności to jest dla mnie pomijalna, a jeździłem na obu systemach, plusem łożysk zewnętrznych jest wiele łatwiejszy demontaż korby i większa dostępność korb.
Jest to oczywiście pewien problem, ale przecież można kupić ze 2 tarcze na zapas, wtedy nas nie zaskoczy nagła konieczność kupienia tarczy, a w sieci przecież to nie jest wielki problem to dostać, gdy możemy trochę poczekać; tym bardziej że takich tarcz aż tak często się nie zmienia.
Kasetę zakupiłem Tiagrę, 12-30. Tak z ciekawości spytam, czy byłby jakieś problemy, żeby obsłużyła to przerzutka MTB? Czy musi być koniecznie szosowa... Btw, drogie te przerzutki :/ 9'kę Deore po 80zł idzie kupić, a za 10'kę Tiagry już ~140zł...
Korbę co najwyżej raz na te ~15tys się zdejmie, jak mi się zębatka zajedzie. O HT2 słyszałem, że łożyska po ~6k potrafią paść nawet...
Górska przerzutka różni się chyba tylko napisem i długością wózka. Co to znowu za teorie, że przerzutka musi mieć prawidłowe oznaczenie odnośnie liczby biegów? Zakładaj byle co, w najgorszym przypadku wymienisz.