Autor Wątek: Viper Verbier - składam nową szosówkę ;)  (Przeczytany 9908 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Póki co wszystko w częściach leży, bo mniej miejsca zajmuje ;) A przypomniałem sobie, że na hamulce będę dość długo czekał (FSA Gossamer za pół ceny :P), więc z tą pierwszą jazdą jednak trochę zejdzie jeszcze...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
To nawet ja szybciej skończyłem :D
A zacząłem po Tobie :)
let's make it big :)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Po co Ci hamulce?
Wracam do jeżdżenia.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Hmm, w sumie... ;)

To nawet ja szybciej skończyłem :D
A zacząłem po Tobie :)

Heh, to szybko się uwinąłeś. Ja jak wyprawówkę składałem to mi pół roku zeszło ;D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Z soboty na niedziele w 4 godziny zlozylem caly rower, lacznie z nabiciem sterow (bez specjalnych narzedzi). Do tego godzinke w niedziele obkrecalem tasme na kierownicy, instalowalem blotniki i takie tam.

Pol roku?  :o

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Liczę czas kompletowania części... Np ramy Vipera szukałem przez ~2 miesiące ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
A juz myslalem ze przykrecasz srubke, idziesz na pizze, wracasz, przykrecasz druga ...  ;)

Lester

• Gość
...lacznie z nabiciem sterow (bez specjalnych narzedzi)
Czy możesz zdradzić, jak to zrobiłeś ?

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
Stery 1" z gwintem, pasowały na średni wcisk (Stronglight A9). Na widelec dobiłem rurą od odkurzacza (średnica zupełnym przypadkiem była idealna), do ramy wcisnąłem ręcznie i dociagnąłem dwoma kawałkami drewna i młotkiem :-)

Żadnych luzów po 10km, zobaczymy jak dalej.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Nie powinno byc, sam robilem identycznie. Zadnych luzow po ja wiem...12-14kkm?:P

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Mały problem ze sterami ;)

Mam ramę karbonową, do której gość dorzucił stery (kupione przez allegro).

Przymierzyłem toto, ale i dolna i górna miska luzem weszła w ramę, i jest tam minimalny luz jeszcze, a z tego co się orientuje, to raczej na wcisk powinno wchodzić, hm?

Źle dobrane stery? Rama nie wygląda na uszkodzoną... Mam coś pomierzyć (co?), żeby się dało odpowiedzieć na to pytanie?

Miał Ciman przyjść z prasą do sterów, ale w tej sytuacji, to prasa raczej nie jest potrzebna... :P
Proszę napisz jak wyszło z tymi sterami?
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Mam tutaj stery zintegrowane -  wkłada się to palcem (jest lekki luz) i tyle ;)
Do tego specjalna gwiazdka/ekspander do rury karbonowej co by luz skasować (i żeby mostek karbonu nie zniszczył). Fajna opcja, choć zastanawiam się nad żywotnością takiego rozwiązania. Zwykłe stery jednak bardziej do mnie przemawiają.

A juz myslalem ze przykrecasz srubke, idziesz na pizze, wracasz, przykrecasz druga ...  ;)

Aż tak źle ze mną nie jest ;) Samo złożenie do kupy to myślę że kwestia godziny-dwóch :P

Edit:
Zmieniłem jednak kierownicę na taką ze standardowym mocowaniem (nie 31,8mm) żeby móc pobawić się różnymi mostkami bez potrzeby kupna nowych, zakupiłem 2 rzędową korbę na kwadrat 34/50.... Sprzęt dojdzie w przyszłym tygodniu i będę składał ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Karbon i korba na kwadrat?! Nosz weeee...:P Rama tego nie przyjmie, odrzuci przeszczep!

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Do tego kierownica jak sprzed 30 lat :P

Co to za korba?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Czemu kiera jak sprzed 30 lat...?

Karbon i korba na kwadrat?! Nosz weeee...:P Rama tego nie przyjmie, odrzuci przeszczep!
Heh, przyznam że długo się łamałem czy jednak nie pójść w HT2... Jednak nie lubię grzebać przy rowerze na siłę, a naczytałem się opinii o braku realnej różnicy między jednym a drugim, i został kwadrat ;) Mam nadzieję, że przeszczepu nie odrzuci :p

Korba to FSA Vero Double:
http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/fsa-vero-square-taper-compact-10sp-chainset/rp-prod78792

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum