Autor Wątek: Mój rower elektryczny na nowe trasy  (Przeczytany 669 razy)

Offline Kobieta Basiencja

• Miasto: Chojnice
  • Na forum od: 18.01.2014
Mój rower elektryczny na nowe trasy
« 18 Sty 2014, 19:06 »
Jestem tu nowa i trochę się gubię w wątkach, bo są dla mnie zbyt specjalistyczne. Dostałam pod choinkę nowy na polskim rynku rower z silniczkiem elektrycznym. Lubię jeździć na rowerze, ale mój stan zdrowia nie dał mi zbyt dobrej kondycji.
[treść moderowana]
Jestem zachwycona, bo co roku jeździmy do wsi letniskowej Swornegacie, gdzie w zeszłym  roku gmina zainwestowała w kilkadziesiąt kilometrów ścieżek rowerowych po lesie. No i szukam informacji i opinii o eksploatacji takiego roweru, bo nie chciałabym odjechać za daleko od domu i nagle stwierdzić, że muszę pedałować więcej niż jestem w stanie.
A w ogóle to może ktoś z Was zajął by się upowszechnieniem informacji o tych trasach, bo gmina Chojnice marnie o to dba.
Jest w necie tylko taka mapka nie całkiem aktualna:
« Ostatnia zmiana: 18 Sty 2014, 19:12 yoshko »

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
gmina nic nie zainwestowała, bo to nie są żadne ścieżki rowerowe, a zwykłe szlaki. czyli PTTK wymalował na drzewach trochę znaków po mniej lub bardziej piaszczystych drogach i tyle :) spotkaliśmy ich nawet w trakcie pracy podczas majówki.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
zapłacili za farbę, malarzy, broszury promocyjne i mapki, premie dla urzędników i rozowiadanie wszystkim ile to tych tras rowerowych nie mają. a że rok temu ledwo co jechałem po tych piachach to jest detal ;P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Piach to samo zdrowie. Na rower masz ścieżkę wzdłuż jeziora a w lesie to wyrobić sobie kondycje się jedzie. ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta kate_riddle

• Miasto: Gryfice
  • Na forum od: 14.10.2013
Potwierdzam, po lesie nie ma ścieżek rowerowych. Piach, piach, i jeszcze raz piach. Dopiero przy drogach samochodowych jest wydzielony pas, ale to już żadna frajda. Niby jedzie się nadal przez Bory, ale nie o to mi chodziło, pedałując tam pół roku temu.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
W miastach i poza miastami niestety. Plus tzw. ścieżki rowerowe we wsiach równolegle do drogi, z zatrważającą ilością znaków odwołujących - praktycznie co wjazd na posesje, to odwołanie DDR. Jechać drogą nie wolno a ścieżką się nie da. Ruch samochodowy żaden. Ot, nasza rzeczywistość. U mnie tzw. Ring wokół Kórnika wytyczyli pasjonaci. I oni oń dbają. Gmina się chwali, ale palcem nie kiwnie. Ale to się zmieni, wkrótce ;)
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta Basiencja

• Miasto: Chojnice
  • Na forum od: 18.01.2014
No właśnie, to taka mapa, byłam w Swornychgaciach nie dalej jak w połowie grudnia 2013. Ścieżki są, bo je na własne oczy widziałam. Rzeczywiście zrobione są po pasie p.poż. w lesie przy drodze, niemniej jednak to jest w lesie. Tam nie ma takiego ruchu jak w miastach a większość turystów chce przemieszczać się wzdłuż drogi. Jeszcze dwa lata temu tam można było jeździć tylko po drodze razem z samochodami bez pobocza, albo szlakami turystycznymi rzeczywiście po piach, co dla minie było zbyt trudne. Dla dzieciaków to było bardzo niebezpieczne. Teraz jest fajnie, tylko mało kto o tym w Polsce wie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum