Autor Wątek: Polska - Chorwacja - Polska maj albo początek czerwca  (Przeczytany 1796 razy)

Offline Mężczyzna grzes101974

• Miasto:
  • Na forum od: 25.11.2012
Gotowanie samemu i spanie pod namiotem, a nawet pod chmurą jak będzie ciepło ;)  i najlepiej zabrać jak najwięcej żarcia z PL co by nie kupować za dużo.

No to czysta glupota, wieżć żarcie z Polski , lepiej kupic po drodze w olkalnych dyskontach, te sam produkty, ta sama cena

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ceny na Północy Chorwacji prawdopodobnie są zbliżone do Polskich (tak przynajmniej było kilka lat temu). Na wybrzeżu za to widząc ceny łatwo nabrać ochoty na głodówkę :P
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna dzesio

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.02.2014
Bardzo jestem zainteresowany takim wyjazdem. Ilość kilometrów to dla mnie nie problem. Tylko 18 lat bedę miał dopiero pod koniec maja. I czy to dla ciebie nie problem jechać z osobą nie pełnoletnią?

Wstępnie będe jechał trzeci tydzień maja (17.05) start z zakopanego.

Chętnie pochłonę więcej informacji o drodze po które planuję jechać.
Już np wiem, że nie ma co z roweru robić wielbłąda na zapas;)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011

Offline Mężczyzna Nurzyniak

• Miasto: Łuków
  • Na forum od: 10.03.2013
Na 26 muszę być w domu, ponieważ dzień później mam rejs żeglarski. Ale do tej pory to powinniśmy się wyrobić.

Offline Mężczyzna dzesio

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.02.2014
hej, hej wznawiam wątek - wyjeżdżam o 7:00 14 czerwca z Zakopca - cel Trogir w Chorwacji. powrót autobusem do Polski, odjazd 21 czerwca z Trogiru o 18:00.

Offline Mężczyzna kubbek

• Miasto: Koszalin
  • Na forum od: 20.04.2011
    • foto-portfolio
hej, u mnie puki co lipa z wyjazdem bo mam do obronienia podyplomówkę. po 5 lipca jakby ktoś się skusił to chętnie z nim pojadę. aha - dystans dzienny dowolny - ostatnio mam lenia :D
If your pictures aren't good enough, you were not close enough.

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Ja z kumpel pruję autokarem z Katowic do Splitu już w nadchodzący piątek. Wracam za 2 tygodnie, jakieś 1500 km do łyknięcie :)  /...już doczekać się nie mogę.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

W podobnym terminie planuję wyruszyć, będę prawdopodobnie kierował się na Kosowo. Opcja dojazdu przez Bośnię też jest uwzględniana. Może udałoby się pojechać kawałek razem ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna furman

Moja trasa - Split-Makarska-Dubrovnik-Herceg Novi-Kotor-Shkoder-Bajram Curi-Djakovica -Cakor-Zabijak-Mostar-Split. Razem jakieś 14 dni jazdy. Ciężko mi teraz powiedzieć ale tak szacuję bez napinki jechać i jakieś 100-120 km dziennie robić. W Splicie będę startował 7 czerwca. Do Czranogóry wjedziemy pewnie jakoś po 4 dniach czyli by wypadało gdzieś w okolicy 11 czerwca, potem ze dwa dni Albanii i jakoś 12-13 czerwca w Kosowie. Dalej to już trudno mi nawet szacować.

Offline Mężczyzna furman

Worek- przeanalizowałem swoją trasę. Jeśli wszystko pójdzie tak jak planujemy do Albanii wjeżdżać 12 czerwca, dalej kierował się będę w stronę Bajram Curri i 14 czerwca będę wjeżdżał do Kosowa w okolicy Dakovicy. Następnego dnia czyli 15 czerwca powinienem przelatywać przez Peje i będziemy próbować wjechać na Cakor przez zieloną granicę.
Gdybyś był w tamtych stronach to pisz wcześniej - mój telefon 501 830 052. Włączam rano i wieczorem :)

Worek- przeanalizowałem swoją trasę. Jeśli wszystko pójdzie tak jak planujemy do Albanii wjeżdżać 12 czerwca, dalej kierował się będę w stronę Bajram Curri i 14 czerwca będę wjeżdżał do Kosowa w okolicy Dakovicy. Następnego dnia czyli 15 czerwca powinienem przelatywać przez Peje i będziemy próbować wjechać na Cakor przez zieloną granicę.
Gdybyś był w tamtych stronach to pisz wcześniej - mój telefon 501 830 052. Włączam rano i wieczorem :)
Nie użyłem cytatu i zrobiłem zamieszanie, odniosłem się do daty kubbka. Zajęcia kończę niestety dopiero pod koniec czerwca. W Kosowie więc mogę się raczej pojawić dopiero miesiąc później :|

Swoją drogą, czy zeszłoroczna trasa byłaby do przejechania na rowerze szosowym z oponami 35 przód i 32 tył? (obręcze są węższe, więc może z tego powodu są realnie 2 mm mniejsze od deklarowanego rozmiaru) Zakładam, że Theth niestety będzie raczej do odpuszczenia, bo na filmikach z youtube droga wyglądała koszmarnie..

Offline Mężczyzna furman

Wilk chyba na szosie przejechał odcinek z Peshkopi przez Fusha Lure i Kurbnesh do Rreshen ale ja bym się nie wybrał tam na kolarce. Co do Theeth to jak tam jechałem z Boge to robili drogę. Nie wiem jak teraz sprawy wyglądają ale tak czy tak to prace  kończyły się spory kawałek przed przełęczą, a do Theet jeszcze jest spory zjazd ( z 1800  na 900 m prawie). Na upartego może by się puścić i wrócić tą samą drogą bo powrót doliną tej rzeczki co jechałem to już jest prawdziwe tyranie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum