Autor Wątek: Norwegia 2013 przejazd - z Bodø w dół, Szwecja - zjazd.  (Przeczytany 3934 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Krajobrazy przepiękne i fotografie naprawdę cudne. Bardzo podobało mi się to wyrażną flagą na tle trochę zamazanej wody, super.

ALE.
Nie ma cię na żadnym zdjęciu (!), a galeria należy do jakiejś kobiety (!) czyli nie ma dowodu, że ty to ty i naprawdę tam jechałeś  ;D Chyba, że na tym zdjęciu to jednak ty (a wtedy moge nawet mieso przestać jeść i kupić Rohloffa)

https://plus.google.com/photos/115248983851357637987/albums/5972518952090194145/5972519926859853474?pid=5972519926859853474&oid=115248983851357637987
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
"Sztyrlic znał, szto Kaltenbrunner znajet, szto on eto on, no on nie znał, ili eto toże cientr w Moskwie znajet.'

(Siemnadcać mgnowień wiesny)

Czuwaj hindiana!
Dziękuję za słowa miłe. Przekażę autorce.  :D

Jakaś kobieta jest moją obecną żoną. Fajnie wykombinowałaś (świeża /ed. <- błąd/ głowa).   :D
Były trzy sesje zdjęciowe: w klopie na parkingu (podczas ataku meszek), przed jakąś sklepową witryną i po obudzeniu się w szuwarach (zdobyta sprawność "Szuwarek"), śpiąc bez namiotu (nie było jak rozbić). Potem kilka fotek w Berlinie (żona nie mogła się nadziwić/cieszyć).
Jeśli Aśka pomoże, - wkleim.

Bezmięsność i Rohloff dotyczyła chłopaków. Twoją dostateczną kwalifikacją jest dziewczęcość. :D
« Ostatnia zmiana: 1 Lut 2014, 20:38 łatośłętka »
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Kobieta hindiana

O, moi rodzice mają to w domowej bibliotece. Nie czytałam, warto? Chyba tak, skoro tak celnie wyprzedziło moją złotą myśl!
Ja już się ucieszyłam, że to ty na tym zdjęciu, miałabym motywację do przejścia na wegetarianizm. I tak pod wpływem mojej przyjaciółki, walczącej weganki, sporo zmieniłam ostatnio w swojej krwiożerczej diecie, ale ciągle choruję. Pewnie z braku mięsa  :P

Norwegia pięĸna i stosunkowo niedaleko, wygląda bajecznie na zdjęciach, tylko żeby tego życia starczyło na odwiedzenie wszystkiego, co chciałoby się zobaczyć...
Czuwaj czyli po ichniemu Be prepared!
lub
YiS
(Yours in Scouting)

www.plscout.com

• Skup i ubój. Rozbiór.
O, moi rodzice mają to w domowej bibliotece. Nie czytałam, warto? Chyba tak, skoro tak celnie wyprzedziło moją złotą myśl!

Toże nie czytał. Pamiętam tylko twarz Sztyrlica (z filmu) i że chyba było dramatycznie. Zmodyfikowany niby-cytat może pochodzić z kawału.

Ja już się ucieszyłam, że to ty na tym zdjęciu, miałabym motywację do przejścia na wegetarianizm.

Możemy to zmanipulować: Ja wlazę, żonka cyknie fotkę, Ty się ucieszysz - radość Cię zmotywuje do przejścia (na jasną stronę życia).  :D

Czuwaj!

Offline Kobieta hindiana

Wegańska odpada. Wegetariańską, przynajmniej czasową, trochę sobie ustawiam teraz w głowie, ale ponieważ nie ma to nic wspólnego z Norwegią przymykam twarz.
www.plscout.com

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Piękna galeria i udana wyprawa. Norwegia zachwyca jak zawsze. I pogoda całkiem udana. Gratulujemy.

• Skup i ubój. Rozbiór.

Bardzo dziękuję. Fajny był czas.

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013

Zazdroszczę wyjazdu, pięknych widoków, podziwiam kondycję jeźdźca.
Szacunek! Tempo, zaiste godne "pudła" w MRDP.

pozdRower

• Skup i ubój. Rozbiór.

Bardzo dziękuję.
Pośpiech wymuszony był brakiem czasu wobec nieoczekiwanej liczby wysp, przez które droga mnie wiodła i promów, którymi -z wyspy na wyspę- skakałem. Promy skomunikowane są jednak pod auta.
Z pięć, sześć dni rzeczywiście 'jechałem aż oślepnę" (dużo mi nie trzeba), tj. do białego rana. Jakoś tak dziwnie miałem, iż przejeżdżający Norwegowie właśnie nocą -błyskając z aut- strzelali mi zdjęcia. Zwłaszcza w pobliżu miejscowości - se myślałem jakby na wypadek, gdyby rankiem stwierdzono włamania, czy coś - sprawcę mieliby na zdjęciach. Takie sytuacje strasznie mnie dołowały, zwłaszcza, iż nocą jechać nie chciałem - wszędzie były zakazy kempingowania lub potencjalna sytuacja kwasu w przypadku rozbicia namiotu (kwasu nie trawię).

Najdłuższy, dzienny odcinek przejechałem w ostatni dzień w Szwecji. Było tego coś koło 260 km w strasznym wietrze. Koniecznie chciałem zdążyć na 1-wszy prom do Sassnitz, w ten sposób robiąc Aśce niespodziankę.

Właściwie każdy maraton jest poza moim zasięgiem. Nigdy też w żadnym nie uczestniczyłem.

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
Trochę mnie poniosło z tym pudłem w MRDP, ale gdy przeliczyłem sobie dystans/czas i wyszło mi 500km dziennie kręcenia + górki, podjazdy itd itp. to spadłem z krzesła, podniosłem się i spadłem jeszcze raz:)

• Skup i ubój. Rozbiór.

Dobrze, żeś się nie potłukł.  ;)
Pozdrav.

Offline Mężczyzna roolez

• Miasto: Brodnica
  • Na forum od: 16.06.2011
 Jestem świeżo po lekturze relacji. Podziwiam Twoją lekkość pióra, łatwość pisania i ubierania rzeczywistości w słowa! Talent do fotografii masz już mniejszy, ale zdjęcia i tak zachwycają!

Tfu, ale wazelina! ;D

pozdrawiam

• Skup i ubój. Rozbiór.

Bardzo Ci dziękuję.  :D ;D

Od-pozdrawiam.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum