Autor Wątek: Bicykl do okrążenia planety  (Przeczytany 15457 razy)

Offline Mężczyzna Daniel-san

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 15.01.2014
Odp: Bicykl do okrążenia planety
« 13 Lut 2017, 11:32 »
Zainspirowany motocyklami postanowiłem dodać kosz na owoce, w ogóle na jedzenie, szybkie zakupy itd.
Bagażnik "massload carrier" montowany na piwotach v-brake'ów plus plastikowy kosz zdjęty z jakiegoś chińskiego taniego roweru.
Całość kosztowała mnie zaledwie 50 zł.

Od wymiany kierownicy na motylek niestety bolały mnie dłonie, a to ponieważ chwyty wylądowaly niżej. Dodatkowa owijka na gąbkę nie wystarczała, musiałem wyżej podnieść kierę. W świetnym sklepie rowerowym serwisant zaproponowal wymiane mostka na taki z regulowaną wysokością. Sklep wziął mój mostek w wymianie, więc nie kosztowało mnie to. Teraz mam nareszcie chwyty na wysokości siodełka i mam nadzieję, że to już koniec problemów z niewygodą dla tyłka i dłoni. Naiwny jestem, wiem. ;)
Książka: Bike'owa podróż - z Sydney do Szczecina

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 7 Mar 2017, 23:02 »
A nie myślałem o czym giętym  jak np. Salsa 2 bend lub on-one mary . Mi zastosowanie takiego kształtu pomogło i problemy z dłońmi znikły na 99%.
« Ostatnia zmiana: 7 Mar 2017, 23:08 Włod »

Offline Mężczyzna Daniel-san

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 15.01.2014
« 16 Gru 2017, 09:37 »
Zdjęcie w załączniku. Jockey wheels po angielsku a po polsku - na Was liczę. Po 19000 km tak wygląda dolne. Górne lepiej, ale chcę wymienić obydwa. Pytania: 1. Czy są takie same? (Shimano SLX napęd)
2. Przykładowa nazwa aukcji na alledrogo
3. Filmik pokazujący jak to zmienić

Dziękuję!
Książka: Bike'owa podróż - z Sydney do Szczecina

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 16 Gru 2017, 10:00 »
Mogą być różne, ale jak nie będą, to nic się nie stanie. Dobrze mieć taką samą liczbę ząbków (tu chyba 10) jeśli nie chce się wymieniać łańcucha na dłuższy. Cała filozofia wymiany polega na zabezpieczeniu gwintu klejem lub lakierem do paznokci.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 16 Gru 2017, 12:26 »
Zdjęcie w załączniku. Jockey wheels po angielsku a po polsku - na Was liczę.
Czy to było pytanie? Jeśli tak to po polsku "kółka do przerzutki", czasem "kółka przerzutki"

1. Czy są takie same? (Shimano SLX napęd)
2. Przykładowa nazwa aukcji na alledrogo
3. Filmik pokazujący jak to zmienić
1. W sensie górne/dolne: tak, w sensie każde kółko do każdej przerzutki: nie, ale jak weźmiesz Shimano z tą samą ilością zębów to raczej nie będzie problemu
2. Pierwsza z brzegu: http://allegro.pl/kolka-przerzutki-shimano-slx-9-i-10-speed-rdm593-i6324508538.html
3. Nie przeginaj  ;) odkręcasz jedną śrubkę, wyjmujesz, wkładasz nowe, wkręcasz śrubkę.
Trochę trudniej niż wymiana żarówki, trochę łatwiej niż wymiana świetlówki

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 18 Gru 2017, 08:28 »

(Chyba górne jest kierunkowe - patrz strzałka z boku wskazująca kierunek obrotu kółka przerzutki!)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum