Autor Wątek: Dookoła Polski - lipiec/sierpień 2014  (Przeczytany 1116 razy)

Offline Kobieta emms

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 31.10.2013
Dookoła Polski - lipiec/sierpień 2014
« 31 Sty 2014, 22:33 »
Witam :)

Młoda, sympatyczna dziewczyna szuka kompanów do podróży rowerowej dookoła Polski.

Info w pigułce:
- data i czas trwania: lipiec lub sierpień 2014 - 30dni
- trasa: dookoła Polski, za bardzo jeszcze nie skonkretyzowana, start: Warszawa (wstępnie potem: na wschód, Mazury, Gdańsk, Szczecin, Jelenia Góra, Kraków, Rzeszów, Warszawa)
- dziennie ok. 100/120 km
- budżet: baardzo niski, noclegi namioty/agroturystyki
- moja pierwsza tak "poważna" wyprawa, stosunkowo niewiele doświadczenia :)
- ze względu na mój młody wiek, również poszukuję młodych kompanów, do 24 roku życia? wiadomo, z rówieśnikami zawsze łatwiej się dogadać :)

Pozdrawiam serdecznie

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Przeczytałem emes :P

- ze względu na mój młody wiek, również poszukuję młodych kompanów, do 24 roku życia? wiadomo, z rówieśnikami zawsze łatwiej się dogadać :)
Lepiej to wykreśl ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta emms

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 31.10.2013
Myślisz, że zaraz rozpęta się tu długa dyskusja dotycząca słuszności tego stwierdzenia? może uda się tego uniknąć :)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
Cześć ;)

Historia lubi się powtarzać :D

Nie wiem jak u mnie z czasem, ale może gdzieś jakoś uda się nam kawałek śmignąć razem ;)
Jakoś na południu będę jeździć, ale będę odbijać na Czechy lub Słowację ;)

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
:D Emms, nie wiesz w co się pakujesz :)

Offline Mężczyzna bob71

• Miasto: Ząbkowice Śl.
  • Na forum od: 16.06.2011
    • Podróże rowerowe Bogdana i Romana
- budżet: baardzo niski, noclegi namioty/agroturystyki
Aby obniżyć koszty zapraszam z namiotem na ogród! Wikt gratis!
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl

Z tą Chorwacją to przesada.

Offline Mężczyzna daro_exp

• Miasto: Tczew
  • Na forum od: 15.08.2012
    • blog daro
Hej,
Krótko, zwięźle i na temat. Widzę, że plan Masz jeszcze w powijakach, Ja w 2012 roku zrobiłem Polskę dookoła. Z chęcią służę wskazówkami i pomocą. W tym roku Chcę zrobić jeszcze raz Skandynawię, ewentualnie, Polska jeszcze raz cztery ściany, co ty na to?. Lipiec/Sierpień planujesz? Hmm... ciekawe...
Zobaczymy. Z tym wiekiem, to fakt, daruj sobie, sam Wiem, jak szukałem towarzysza lub towarzyszki w 2012 roku. Było całe stado chętnych, jacy to "twardziele", co to nie oni. Wiem sam, że Możesz mieć kilka kryzysów, bo ja je też musiałem pokonać w trasie, co wtedy, wycofasz się, będziesz "twarda", czy będziesz się "modlić", czy będziesz płakać?. Jaki masz charakter?. Potrafisz się przełamywać, Jesteś odważna, jak sobie radzisz ze stresem? Musielibyśmy zrobić treningi kondycyjne na 100km dystanse/dzień, wstępnie, z sakwami na rowerze:) Co ty, na to? Teraz ostro trzeba się przygotowywać, we mrozie, deszczu i w słońcu:)
Jak coś to pisz na e-maila: daro_exp@wp.pl lub na bikestats.pl (nick: daro) na prive.
Jeżeli na serio Chcesz startować, może warto od bardziej doświadczonego się czegoś nauczyć:) Pozdrower:) Daro

Jadę gdzie mnie oczy poniosą, ku nieznanym krainom, przeżyć nowe przygody, poznawać nowe kultury i ciekawych ludzi.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Myślisz, że zaraz rozpęta się tu długa dyskusja dotycząca słuszności tego stwierdzenia? może uda się tego uniknąć :)

Jak pogrzebiesz trochę w wątkach, jaunity to szybko się dowiesz, że wkładasz kij w wielkie mrowisko ;)

Młoda, sympatyczna dziewczyna szuka kompanów do podróży rowerowej dookoła Polski.
vs.
Wiem sam, że Możesz mieć kilka kryzysów, bo ja je też musiałem pokonać w trasie, co wtedy, wycofasz się, będziesz "twarda", czy będziesz się "modlić", czy będziesz płakać?. Jaki masz charakter?. Potrafisz się przełamywać, Jesteś odważna, jak sobie radzisz ze stresem? Musielibyśmy zrobić treningi kondycyjne na 100km dystanse/dzień, wstępnie, z sakwami na rowerze:) Co ty, na to? Teraz ostro trzeba się przygotowywać, we mrozie, deszczu i w słońcu:)

Pasujecie do siebie jak ulał. Daję wam góra 50 km :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Dookoła Polski też bym się przejechał ale niestety najbliżej to 20 km od granicy. ;)

Niestety użytkowniczka nie jest zbyt aktywna na forum, wiec pewnie pracuje nad formą. :D

• blog daro

Pasujecie do siebie jak ulał. Daję wam góra 50 km :)

@laxigen - Niestety troszkę już wypraw przeżyłem, najdłuższa miała 4 tyg i 2700km. Dużo, nie dużo, jak myślisz? Odnośnie dziewczyny, też mam wątpliwości, chcieć, to sobie każdy może, no nie, w realu sprawy się komplikują:( Zresztą, co tu dużo się rozpisywać.

Dookoła Polski też bym się przejechał ale niestety najbliżej to 20 km od granicy. ;)

Niestety użytkowniczka nie jest zbyt aktywna na forum, wiec pewnie pracuje nad formą. :D

@yoshko - To fakt, użytkowniczka rzadko zagląda na forum, może rzeczywiście dziewczyna rzuca się z "motyką na słońce". Jak na początek, powinna zacząć od czegoś krótszego, kilkaset kaemów. Dookoła Polski, to nie kaszka z mleczkiem, takie rzeczy się robi po paru latach różnych wypraw rowerowych, doświadczenie z kuchnią plenerową, namiotem i z serwisem w sakwach:)
Ja już zrobiłem swoją pętelkę dookoła Polski w 2012 roku, gdzie 90% noclegów to był namiot i to Mi wystarcza:)
Zawsze można jeszcze powtórzyć wyczyn w następnych latach:) 
Pozdrawiam kolegów bikerów:)
Jadę gdzie mnie oczy poniosą, ku nieznanym krainom, przeżyć nowe przygody, poznawać nowe kultury i ciekawych ludzi.

Offline Mężczyzna foka

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 21.10.2012
daro_exp - mam nadzieje, ze mowisz to ironicznie o kaszce z mlekiem.

Pozdrawiam,
--
F.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Nie widzę żadnego problemu, aby przejechać dookoła polski bez doświadczenia. Jest tylko kwestia ile ma się czasu. Można z tego zrobić morderczy wyczyn w 10 dni, a można spokojnie przez 2 miesiące wakacji sobie objechać po 50 km. Codziennie po 1oo km to może być trudne dla niedoświadczonej osoby, zwłaszcza odcinki górskie na południu.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
@laxigen - Niestety troszkę już wypraw przeżyłem, najdłuższa miała 4 tyg i 2700km. Dużo, nie dużo, jak myślisz?

Sporo. Nie chodzi mi bynajmniej o to, czy mało czy dużo przejechałeś. Po prostu mam wrażenie, że się kompletnie rozmijacie podejściem do tematu. Dziewczyna jest w wieku takim, że pewnie ma bardzo długie wakacje i tak jak pisze Pustelnik może sobie jechać po 50 km dziennie na luzie. Chociaż planuje więcej. W każdym razie jakbym był 19-letnią dziewczyną i przeczytał taki "motywacyjny" wywód jak ten który zacytowałem, to bym nie brał twojej kandydatury pod uwagę. Już pomijając różnicę wieku. Ale może się mylę i wyruszycie razem w piękną podróż. Tego życzę ;)

• blog daro
daro_exp - mam nadzieje, ze mowisz to ironicznie o kaszce z mlekiem.

@foka - Tłumacząc w skrócie, wymagałoby to większego doświadczenia, a "kaszka z mleczkiem" na śniadanie pod namiotem, na biwaku, jak najbardziej :) Pozdrawiam :)

Nie widzę żadnego problemu, aby przejechać dookoła polski bez doświadczenia. Jest tylko kwestia ile ma się czasu. Można z tego zrobić morderczy wyczyn w 10 dni, a można spokojnie przez 2 miesiące wakacji sobie objechać po 50 km. Codziennie po 1oo km to może być trudne dla niedoświadczonej osoby, zwłaszcza odcinki górskie na południu.

@Pustelnik - W całości się zgadzam z Twoim punktem widzenia. MRDP 2013 w 10 dni, to nieraz ponad 300km/dzień. Koledzy z Elbląga mogą się pochwalić, jeden z nich - Robert1973, był na Niedzielnych Pączkach Mareckego w m-cu Grudniu 2013 roku, w Nowym Stawie za Tczewem. Miałem okazję z Nim pogadać o tym maratonie Dookoła Polski. Bardzo wymagający maraton, jak to ładnie nazwałeś - "morderczy wyczyn" i niewielu z uczestników może go ukończyć :-\
Po za tym w zupełności Masz rację, a długie wyciągi górskie potrafią dać w "kość" (zwłaszcza z rowerem ważącym nieraz ponad 40kg), sam z resztą Wiesz, jak to nieraz bywa :) Pozdrawiam :)

Sporo. Nie chodzi mi bynajmniej o to, czy mało czy dużo przejechałeś. Po prostu mam wrażenie, że się kompletnie rozmijacie podejściem do tematu. Dziewczyna jest w wieku takim, że pewnie ma bardzo długie wakacje i tak jak pisze Pustelnik może sobie jechać po 50 km dziennie na luzie. Chociaż planuje więcej. W każdym razie jakbym był 19-letnią dziewczyną i przeczytał taki "motywacyjny" wywód jak ten który zacytowałem, to bym nie brał twojej kandydatury pod uwagę. Już pomijając różnicę wieku. Ale może się mylę i wyruszycie razem w piękną podróż. Tego życzę ;)

@laxigen - Zwróciłeś tutaj uwagę na bardzo ważną rzecz, a mianowicie, na różnicę wieku, fakt, czas przejazdu, o którym też wspominał kolega @Pustelnik, niestety też Masz rację, tego nie neguje.
Po przemyśleniu kilku faktów i szczegółów dochodzę do wniosku, że nie warto się w to angażować. Niestety.

W tym roku mamy z kolegą  na przełomie Czerwca/Lipca (w podobnym wieku, żeby nie było, to lub tamto) w planach eskapadę po Skandynawii (Szwecja i Norwegia 1700km/16dni) ooo...

Pozdrawiam kolegów i koleżankę i Życzę też realizacji Waszych planów rowerowych w 2014 roku :)
Darek
« Ostatnia zmiana: 18 Lut 2014, 19:34 yoshko »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum