Autor Wątek: buty (nie spd) na rower  (Przeczytany 14359 razy)

Offline Kobieta Ann88

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 27.08.2014
Odp: buty (nie spd) na rower
« 17 Mar 2015, 00:47 »
Dotychczas na rower najczęściej zakładałam buty McArthura, które zakupiłam będąc jeszcze w liceum (bo po prostu najwygodniejsze). Co prawda, jeszcze się całkowicie nie rozpadły, ale wyglądają już koszmarnie. Zatem czas rozejrzeć się za czymś nowym z przeznaczeniem głównie na rower. Zależy mi żeby były przewiewne i nie ześlizgiwały się z pedałów.

Co myślicie o tych?

:icon_arrow: http://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-niskie-mskie-forclaz-flex-3-helium-nieb-id_8298764.html

Offline Mężczyzna BIKER303

• Miasto: Otomin
  • Na forum od: 19.08.2013
« 17 Mar 2015, 06:15 »
W Decathlonie buty Flex to buty z miękką podeszwą to znaczy że część łącząca piętę z resztą podeszfy jest dość flex. Można ją wykonać.  Nie wiem czy to będzie takie wygodne. Na szczęście w Decathlonie można przetestować jeżdżąc na rowerze :D
Osobiście używam Kipruny drugą cenę z działu bieganie i się sprawdzają 8)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 17 Mar 2015, 11:30 »
Używałem Kapterenów mniej więcej takich:
http://www.decathlon.pl/buty-do-biegania-kalenji-id_8310967.html
i takich
http://www.decathlon.pl/buty-do-biegania-kalenji-id_8310967.html
Te drugie wyraźnie lepiej wykonane. Warto trochę dopłacić.

Są ich damskie odpowiedniki
http://www.decathlon.pl/buty-do-biegania-w-terenie-mskie-kapteren-discover-id_8295044.html
http://www.decathlon.pl/buty-do-biegania-damskie-kalenji-id_8310962.html

Podczas wyprawy mającej 4 tys. km sprawdzały się bardzo dobrze. Z moich doświadczeń wynika, że najważniejsze żeby buty nie były zbyt miękkie i zbyt twarde. Podeszwa powinna być z pianki zabezpieczonej od spodu twardą gumą - wtedy jest miękko, ale pedał nie wbija się też w stopę.

Aha. Zaciągane sznurki w butach mnie nie przekonują, nigdy nie mogłem naciągnąć ich wystarczająco mocno :P W pewnym momencie naciągają się, a plastiki nie łapie jak trzeba. Na rowerze zaletą może być to, że nie wkręcają się w korbę.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta Ann88

« 17 Mar 2015, 17:50 »
Dzisiaj przymierzałam buty z linku, który umieściłam. Całkiem ciekawe trekkingi, ale nie tego szukałam. To zdecydowanie nie jest but na lato, a za takim się rozglądałam.

Aha. Zaciągane sznurki w butach mnie nie przekonują, nigdy nie mogłem naciągnąć ich wystarczająco mocno :P W pewnym momencie naciągają się, a plastiki nie łapie jak trzeba. Na rowerze zaletą może być to, że nie wkręcają się w korbę.
Sznurki bardzo cienkie. Miałam wrażenie, że jak naciągnę jeszcze nieco mocniej, to zwyczajnie urwę. Przy klasycznych wiązaniach i tak zawsze (gdy pozwala na to długość sznurowadła) wkładam je do wewnątrz buta.

Na dziale z biegowymi też się rozglądałam, ale ostatecznie wybór padł na http://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-niskie-damskie-arpenaz-200-fresh-id_8329002.html

Czas pokaże czy się sprawdzą.
Aha... starych nie wyrzucam - będą w rezerwie jako zapasowe :)

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
« 17 Mar 2015, 22:58 »
Kupiłaś, więc już po fakcie, ale tak na przyszłość to polecam zaglądać do TK MAXX (w Gdyni masz sklep), czasem fajne buty w dobrych cenach można trafić.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 17 Mar 2015, 23:06 »
Tyle razy już próbowałem znaleźć buty w TK MAXX i kompletnie nie widziałem nic sensownego.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 18 Mar 2015, 19:40 »
Tam trzema umieć szukać.  ;D
Ja też tego nie potrafię.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Kobieta mareda

• Miasto:
  • Na forum od: 06.09.2013
    • blog nie do końca rowerowy
« 25 Mar 2015, 19:28 »
Na lato polecam sandały keen, dla mnie rewelacja. Dobra podeszwa, ochrona palców, szybko schną i są bardzo wygodne.Chodziłam w nich po sudetach, tatrzańskich dolinach, plaży, wodzie i prałam w pralce, jeżdżę w nich też na rowerze. Nic się nie pruje, nie odkleja. Mam je kilka lat, już nie pamiętam ok 5? Myślę o zakupie nowych w innym kolorze, bo ile mozna mieć te same sandały?

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 3 Kwi 2015, 02:28 »
Na dziale z biegowymi też się rozglądałam, ale ostatecznie wybór padł na http://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-niskie-damskie-arpenaz-200-fresh-id_8329002.html

Czas pokaże czy się sprawdzą.
Aha... starych nie wyrzucam - będą w rezerwie jako zapasowe :)
Miałaś już okazję potestować? Podeszwa jest dostatecznie twarda?

Offline Kobieta Ann88

« 4 Kwi 2015, 00:59 »
Jeszcze w nich nie jeździłam, więc na razie nie mogę nic napisać.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 4 Kwi 2015, 12:52 »
Ja od pewnego czasu używam butów Salewa Mountain Trainer bez membrany. I chyba znalazłem ideał. To znaczy są wygodne, podeszwa sztywniutka. Zobaczymy jak poradzą sobie z egzaminem czasu. Jak przebiją moje 7 letnie Badury to wam napiszę.;)

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 5 Kwi 2015, 22:10 »
Wyglądają tak jakby noga się miała w nich ukisić po 1 dniu wyprawy ;)

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
« 18 Kwi 2015, 10:48 »
Ja od pewnego czasu używam butów Salewa Mountain Trainer bez membrany. I chyba znalazłem ideał. To znaczy są wygodne, podeszwa sztywniutka. Zobaczymy jak poradzą sobie z egzaminem czasu.

Myśle, że ciekawe na rower będą też Mammut Redburn Low, bez membrany, również ze sztywną podeszwą.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum