Autor Wątek: 2 bike 2 Hell  (Przeczytany 2210 razy)

rdklstr

• Gość
2 bike 2 Hell
« 6 Lut 2014, 21:33 »
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje o stanie dróg i nawierzchni na podanej TRASIE. Chodzi przede wszystkim o odcinki, których nie ma na mapie Turysty.

Z góry wielkie dzięki za tę MAPĘ   ;)

Planujemy skoczyć na tę pętelkę za miesiąc, o ile pozwoli czas i zdrowie.

----
Zmodyfikowana o Łabcz
« Ostatnia zmiana: 8 Lut 2014, 12:02 rdklstr »

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Odp: 2 bike 2 Hell
« 6 Lut 2014, 21:50 »
Subiektywnie będzie.
Do Wejherowa raczej pojechałbym Marszewską i przez Koleczkowo, chyba że zależy Ci na jeździe główną trójmiejską arterią (moim zdaniem na rower bardzo kiepską).
A z Pucka nie lepiej wrócić do Gdyni bokiem, przez Żelistrzewo, Mrzezino i Kazimierz (lub Pogórze)?

I przypomnij się, jak będzie bliżej tego wyjazdu. ;)

P.S. Ze Sławoszyna do Władka przez Mieroszyno - tu nie będziesz miał raczej zbyt wiele asfaltu. Nie lepiej rowerową ścieżką "kolejową" do Łebcza i stamtąd asfaltem do Władka?

rdklstr

• Gość
« 6 Lut 2014, 22:06 »
Zależy mi na przejechaniu przez Wejherowo, a trasa południowa zbytnio by rozciągnęło całą trasę. Zachód muszę przejechać tak jak oznaczyłem (gminy :) )

Co do Trasy powrotnej to wolałbym trzymać się głównej trasy. Prawdopodobnie będziemy jechać w nocy, z planowanym przyjazdem do Gdyni około 24, więc wolałbym uniknąć zbytniego demotywowania drużyny, szukaniem trasy po ciemku :)

Wprowadziłem poprawkę do 1 postu, bo wcześniej wyleciała mi jedna miejscowość z głowy ;)

« 6 Lut 2014, 22:17 »
Jeśli w nocy, to rzeczywiście na tym "boczku" nic się nie zyska.

Wprowadziłem poprawkę do 1 postu

Do Gniewina wybrałeś nieasfaltowy dojazd (choć głowy za to nie dam). Ja bym pojechał przez Rybno, Strzebielinek i obok zbiornika. Tylko wtedy trzeba w Gniewinie zawrócić. ;)

rdklstr

• Gość
« 6 Lut 2014, 22:27 »
Zawracanie poza Helem i końcówką nie wchodzi w grę :D Grunt to nie problem ;) Ważne aby nie był to tylko grunt.
Przede wszystkim chodzi mi o informacje, czego mogę się spodziewać na tej trasie.

Co do Łebcza to raczej się zdecyduję na ten wariant.  ;)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 7 Lut 2014, 08:31 »
Z Gdyni do Wejherowa przelotówką to masakra, może lepiej podjechać kolejką? Ewentualnie mogę zapodać moją trasę z Wielkiego Kacku do Wejherowa, ok 30km i głównie asfalt, tylko spore pagórki.

Z Mieroszyna zahaczcie o Rozewie, to zaliczycie końcowy odcinek MRDP :)

rdklstr

• Gość
« 8 Lut 2014, 12:01 »
Gdynia - Wejherowo zamierzamy przebyć 6-7 rano. Co do dużego ruchu auta to mamy z tym obycie. Ważne by wiedzieć jak dużo takich odcinków możemy się spodziewać + ile gruntu.

Tę trasę zamierzamy zrobić zaraz po wyjściu z pociągu. Nazajutrz przerwa i trzeciego dnia pętla przez Chwaszczyno. Rozewie zostawiam na MRDP :D

rdklstr

• Gość
« 2 Mar 2014, 20:16 »
Ostatecznie na czwartek przewiduję taką trasę.

« 2 Mar 2014, 20:40 »
1. Z Redy do Wejherowa jednak krajówką? Masakra. ;) Po drugiej stronie Redy (rzeki) jest bardzo przyjemna trasa - sporo szutru, ale twardego i przyjemnie się jedzie.

2. W okolicach Jeldzina chyba google zrobiło jakiś dziwny skrót przez pola.

3. Z Krokowej do Łebcza świadomie wybierasz szosę zamiast ścieżki "kolejowej"?

(Trasa uwzględniająca uwagi z p. 1. i 2. -> TUTAJ)

rdklstr

• Gość
« 2 Mar 2014, 20:52 »
Nieświadomie :D Natomiast Reda - Wejherowo tak jak podałem;) Ruszać będziemy z Pucka około godziny 8, ale dużo zależy od tego, o której przyjedziemy wcześniej i w jakim stanie będziemy. Hel odwiedzimy później, tuż przed powrotem.

rdklstr

• Gość
« 10 Mar 2014, 13:40 »
Zakończone. Jak zwykle planowana trasa różni się od tej faktycznej, ale ogólny zarys trzyma ;)

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 15 Mar 2014, 14:16 »
Gdynia - Wejherowo zamierzamy przebyć 6-7 rano. Co do dużego ruchu auta to mamy z tym obycie.
Tylko czy chcesz mieć z tej jazdy jakąkolwiek przyjemność? 6-7 rano to masowe dojazdy do pracy. Lepiej przejechać się w jedną stronę przez Nowy Dwór Wejherowski, a w drugą "nadmorską" drogą rowerową.
Odcinek przez Zamostne: dobry asfalt, ale wąsko i dużo aut. Szczególnie "nieprzyjemna" jest prosta (rzadko jadę tam wolniej niż 110 :) ) I lepiej skręcić na Rybno (w wiosce słaba droga, podjazd, ale potem przejedziesz koło farmy wiatraków).
Krokowa-Głuszewo. Biorąc pod uwagę prędkości aut: autostrada, a jakość drogi żenująca. Również polecam "tory"
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 15 Mar 2014, 14:22 »
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

rdklstr

• Gość
« 15 Mar 2014, 14:33 »
 ;)

Odcinek przez Zamostne, pod względem ruchu aut, był najcięższy na całej trasie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum