Autor Wątek: Bośnia i Hercegowina oraz Czarnogóra - proszę o pomoc i rady  (Przeczytany 2194 razy)

Offline Mężczyzna Kaczan

• _______Tandem_________ Rower Normalnego Rozmiaru
  • Miasto: stolica PIASTÓW
  • Na forum od: 24.11.2011
Bus z Wiednia do Sarajewa linii Eurolines. Nie jechałem, ale cena raczej nie zachęca. Choć jakby dojechać do Wiednia polskimbusem "za złotówkę" i tam się przesiąść, to cała trasa nie wychodziłaby aż tak źle.
Busy odpadają, bo będzie nas ok. 5-6 osób. Ciężko nam będzie się wpakować do pociągu, a do dopiero myśleć o autobusie :)

Witaj.
Planuję wyjazd do BiH w sierpniu.
Jedziemy samochodem i jak na razie będzie nas dwóch rowerzystów więc skoro kierunek z Polski macie podobny do naszego i terminy wyjazdu będą zbieżne, to w mojej Zafirze będzie kilka miejsc wolnych.
Moglibyście się z nami zabrać. Albo to raczej my z Wami.
Choć połączenie BiH z Czarnogórą nie leżało w naszych planach to możemy nagiąć marszrutę i powiększyć Wasz peleton.
Mam znajomych na Slavonii więc można by u nich zostawić auta.
Pozdrav
         Co dwie Głowy to nie Jedna ....
.... a w szczególności gdy są na jednym rowerze.
;D.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Pod Jajcami — za przeproszeniem — znajduje się bardzo fajne miejsce. Vodenice na Plivi, czyli mikro-młyny wodne.

http://wikimapia.org/#lang=pl&lat=44.347441&lon=17.228102&z=18&m=b&show=/21428978/Vodenice-na-Plivi

Tuż obok spore pole namiotowe. W lipcu było prawie puste i nikt nie wziął od nas ani grosza. Jest też bardzo miła kawiarnia na wysepce, miejsca na ognisko i w ogóle miło :)

Online Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Pozdrawiam z Trebinje. Właśnie mija pierwszy tydzień naszej wyprawy. Jedziemy w siedem osób z Zakopanego i okolic.
Zaczęliśmy w Barcs na Węgrzech, a potem przez Chorwację, Bośnię i Hercegowinę. Jutro będziemy już w Czarnogórze.
Więcej na stronie http://www.facebook.com/bbe14
Nie trzeba mieć konta na fb, żeby oglądać zdjęcia.
Ciekawe, czy ktoś z forum jest teraz na Bałkanach?
« Ostatnia zmiana: 20 Lip 2014, 19:37 olo »

Online Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Mam takie szybkie pytanie. Jutro podjeżdżamy z Kotoru na Lovčen. Ile godzin może nam zająć podjazd tych 1200 m z sakwami, jadąc spokojnym tempem?

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Ale na samą górę (mauzoleum) to dużo wyżej jest. Sam podjazd z Kotoru w stronę Cetinje to ponad 1000 metrów, a na górę to będzie jeszcze 600 metrów. Ciężko powiedzieć..kilka godzin zejdzie.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Online Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Nie jedziemy do mauzoleum, ale od razu do Cetynii

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Nie jedziemy do mauzoleum, ale od razu do Cetynii
Błąd, błąd, błąd, Bardzo Duuuuuży Błąd.

Online Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Dziś zakończyłem moją 20-dniową przygodę z Bośnią i Hercegowiną i Czarnogórą w 7-osobowej grupie. Start i meta były na granicy węgiersko-chorwackiej. Wyszła 1600-kilometrowa pętla na trasie Barcs - Banja Luka - Mostar - Popovo Polje - Boka Kotorska - Lovćen - Bar - Podgorica - Durmitor - Sarajewo - Tuzla - Mohacs.
Fantastyczna przygoda, ogromna życzliwość ludzka, sprzyjająca (czyli chłodna) pogoda, smakowita kuchnia, żadnych chorób, wypadków, defektów (oprócz gum u tych co nie mieli Schwalbe).
Na jesieni, jak będę miał więcej czasu, to pojawią się relacje i zdjęcia.
Bałkany są wspaniałe! Za rok wybieram się do Serbii :)

Bardzo dziękuję Forumowiczom za pomoc i porady.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum