Autor Wątek: Tokaj w marcu  (Przeczytany 603 razy)

sarmata39

• Gość
Tokaj w marcu
« 23 Lut 2014, 17:24 »
Witam !
Szukam osób chętnych do jazdy na wulkan na Węgrzech czyli do miejscowości Tokaj która słynie z energetycznych napoi oraz innych atrakcji turystycznych . Wyjazd planuję w drugiej połowie marca , gdyż właśnie w tym terminie mam otrzymać urlop . Wyjazd z Przemyśla przez Barwinek (granica) potem prosta droga na Węgry . Powrót planuję przez Ukrainę ( Karpaty ) do Polski . Czas jest taki żeby się zmieścić w dwóch tygodniach ale można też skrócić termin .
Spanie pod namiotem albo jakaś tanie schronisko .
Jedzenie we własnym zakresie , czyli kuchenka , sklepy oraz od czasu do czasu próba lokalnych specyfików .
Jak pada to trzeba przeczekać bo to nie lato .
Wiek bez znaczenia . Zapraszam

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Odp: Tokaj w marcu
« 24 Lut 2014, 20:35 »
Z tego co zauważyłem, to wielbicieli Węgier na forum jak na lekarstwo, za to tych co omijają je z daleka (ewentualnie przejeżdżają pociągiem) co niemiara. Obawiam się więc, że będzie ci ciężko kogoś tutaj znaleźć, ale życzę powodzenia.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 24 Lut 2014, 23:12 »
Góry bukowe i zakole Dunaju są całkiem przyjemne. Gdzie indziej się nie zapuszczałem bo tam płasko, że aż strach ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

sarmata39

• Gość
« 26 Lut 2014, 16:53 »
Z gór słowackich do Tokaja jest zaledwie 50 km i to nie całkiem po płaskim , a do granicy z Ukrainą jest około 80 km , tak więc dwa dni po "płaskim" można wytrzymać potem zaczynają się Karpaty.
Trasę obliczyłem na 7 do 10 dni , blisko naszego kraju żeby w razie czego można było z każdego punktu trasy w dwa dni znaleźć się w kraju (początek sezonu , kontuzje , załamanie pogody )
Do wyjazdu potrzebny jest ciepły śpiwór bo w nocy temperatura może oscylować koło zera . Po paru dniach jazdy nocleg na kwaterze albo schronisku żeby jeden dzień odpocząć , zrobić pranie itp .
Mam urlop od 15,03 do 1,04,2014 tak więc w tym terminie planuję zrobić wyjazd . Jestem również otwarty na inne propozycje .
« Ostatnia zmiana: 26 Lut 2014, 18:52 sarmata39 »

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 26 Lut 2014, 17:09 »
No to niedługo urlop Ci się kończy :)
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

sarmata39

• Gość
« 26 Lut 2014, 18:53 »
Dzięki za zwrócenie uwagi , już poprawiłem datę mojego urlopu .

Offline Mężczyzna bob71

• Miasto: Ząbkowice Śl.
  • Na forum od: 16.06.2011
    • Podróże rowerowe Bogdana i Romana
« 26 Lut 2014, 19:18 »
Ja zaliczam się do wielbicieli Węgier, dobre winko, mili ludzie a zakole Dunaju -  bajka, koniecznie zaplanuj przejazd po tej okolicy! No i Tokaj od lokalnych winiarzy, miodzio! Zazdroszczę!
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl

Z tą Chorwacją to przesada.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum