Moim zdaniem warto zastanowić się nad kasetą 11-32, oraz hamulcami BB7
Dalej: na czym jeszcze powinienem się skupić, jeśli chcę przygotować rower do kilkudniowych wyjazdów?
Cytat: Piotrek2234 w 25 Lut 2014, 19:48Zdecydowanie skup się na nieulepszaniu roweru.Będziesz miał czas na jeżdżenie na nim Na kilkudniowe wyjazdy naprawdę nie trzeba przygotowywać roweru przez lata.
Zdecydowanie skup się na nieulepszaniu roweru.Będziesz miał czas na jeżdżenie na nim Na kilkudniowe wyjazdy naprawdę nie trzeba przygotowywać roweru przez lata.
Cytat: Piotrek2234 w 25 Lut 2014, 19:48Dalej: na czym jeszcze powinienem się skupić, jeśli chcę przygotować rower do kilkudniowych wyjazdów?Zdecydowanie skup się na nieulepszaniu roweru.Będziesz miał czas na jeżdżenie na nim ;)Na kilkudniowe wyjazdy naprawdę nie trzeba przygotowywać roweru przez lata.A poza tym witaj na forum.
Do kilkudniowych to aż nadto.Brakuje tylko osprzętu bagażowego. Małym problemem może być brak otworów do mocowania bagażnika (ramy 29er zazwyczaj ich nie mają) ale to da się obejść w większości wypadków poprzez adaptery i obejmy
na czym jeszcze powinienem się skupić, jeśli chcę przygotować rower do kilkudniowych wyjazdów?
problemem może być mocowanie sakw z przodu
Cytat: Piotrek2234 w 25 Lut 2014, 19:48na czym jeszcze powinienem się skupić, jeśli chcę przygotować rower do kilkudniowych wyjazdów?Cytat: Piotrek2234 w 25 Lut 2014, 20:45problemem może być mocowanie sakw z przoduNa co Ci przednie sakwy na kilkudniowe wyjazdy?
Siodełko to jest taka indywidualna sprawa, że nie oczekuj odpowiedzi na swoje pytanie. Wiele osób jeździ tyko z tylnymi sakwami, może spraw sobie najpierw tył, wyskocz na kilka dni to zobaczysz czy faktycznie przednie są Ci potrzebne.Z zaciskiem na hamulec nie powinno być problemu, rama go posiada więc w czym problem?
Siodełko: nie wiem nic. Można chociaż gdzieś wypróbować, czy jakoś inaczej dopasować?
Sakwy na tył: jakie?
Nie wiem, nigdy nie jeździłem z sakwami, a np. do chodzenia po górach raczej im większy plecak, tym lepiej Czyli sam tył wystarcza do zapakowania się, zabrania namiotu itp?
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Jeśli założysz tarcze to raczej na bank będziesz musiał jakiś adapter założyć chcąc przykręcić bagażnik.
Cytat: Piotrek2234 w 25 Lut 2014, 21:20Siodełko: nie wiem nic. Można chociaż gdzieś wypróbować, czy jakoś inaczej dopasować?ja przejechałem na nim ledwie 42 km i tyłek mnie bolał Jakby jednak nie patrzeć są siodła, które zauważalnie częściej się chwali i takim właśnie jest Brooks, w mniejszym stopniu było też tak chociażby z Author Ergo Gel.Sam musisz jakoś na podstawie intuicji, opinii dokonać wyboru, niestety trochę w ciemno.