Autor Wątek: Okulary rowerowe  (Przeczytany 81064 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Okulary rowerowe
« 14 Cze 2011, 15:49 »
swoje okulary (wreszcie! :P już tak porysowany były że ledwo coś było widać :P) zgubiłem, muszę kupić nowe... 8)

całkowicie mi oczy przesłoniły takie: pro boost
http://allegro.pl/nowe-lekkie-okulary-pro-boost-przyciemniajace-hit-i1648766454.html

wygodne, duże szkła, ale konstrukcja nie wzbudza mojego zaufania.. no i nie mają też wymiennych szkieł. Musiałbym kupić dwie pary (ciemne i żółte/przezroczyste), więc ~80zł...

Ktoś ich używał ? Jakieś wrażenia ?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna didku

• Miasto: Parzyce/Bolesławiec
  • Na forum od: 21.08.2010
Okulary rowerowe
« 15 Cze 2011, 15:50 »
Waxmund,  a widziałeś te:
http://allegro.pl/okulary-uvex-i-vo-przeciwsloneczne-szare-oryginal-i1652594036.html
mają wymienne szkła no i tańsze niż te co podałeś link'a (2zł ale zawsze coś :D)

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Okulary rowerowe
« 15 Cze 2011, 16:06 »
Takich rzeczy jak buty czy okulary nie ma sensu kupować na Allegro.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Okulary rowerowe
« 15 Cze 2011, 17:08 »
ja najpierw przymierzam w sklepie, a jak znajdę taniej na necie to kupuje przez neta :P

dzięki Didku za linka. szkoda że szybek w tej cenie nie dorzucają tylko trzeba dokupować za 23zł każdą jedną szybkę....  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Keto

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 10.06.2009
Okulary rowerowe
« 15 Cze 2011, 22:07 »
A może poszukaj w ofercie B-Skin-a. Mają całkiem sporą kolekcję okularów. Sam używam modelu Partie z wymiennymi szybkami i są ok.

http://www.b-skin.eu/okulary.html

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
Okulary rowerowe
« 16 Cze 2011, 19:46 »
Te Uvexy mogę śmiało polecić. Używam ok. półtora roku i jedynie się trochę porysowały, a gleb zaliczyły nie zliczyłbym ile zaliczyły. Kupiłem sobie od razu dwie pary, ale jedne z miejsca mi podprowadziła żona. Okulary robią więc też wrażenie na kobietach, co nie jest bez znaczenia :).

Offline Warthog

• Miasto: Tarnobrzeg
  • Na forum od: 17.02.2011
Okulary rowerowe
« 21 Cze 2011, 22:08 »
A jak dla mnie w tych UVEXach plusem i minusem jest regulacja. Fajnie bo można dopasować pod siebie ale trochę to takie tandetne, tu strzela tam skrzypi itd. No i mają dosyć twarde noski.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Odp: Okulary rowerowe
« 1 Lip 2011, 11:07 »
Skoro temat "okularowy" :-), to w Lidlu takie coś będzie od 07.07. po 18.00 zł z wymiennymi szkiełkami: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_19896.htm

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 1 Lip 2011, 11:18 »
Mam identyczne, są spoko, a już napewno za taką cenę. Minusem jest ta "sznurówka", która lubi się odczepiać...

Offline Mężczyzna olbercik

• Miasto: Opole
  • Na forum od: 05.11.2010
« 3 Lip 2011, 12:30 »
Skoro temat "okularowy" :-), to w Lidlu takie coś będzie od 07.07. po 18.00 zł z wymiennymi szkiełkami: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_19896.htm

Dzięki za info, może najwyższa półka to nie jest, ale cena kusząca.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 7 Lip 2011, 16:25 »
Zakupiłem dziś te okularki z Lidla i muszę powiedzieć/napisać, że są całkiem, całkiem (jak na taką cenę) - jak się coś z nimi złego stanie, to przynajmniej nie będzie to duża strata :-) Dodatkowym plusem jest etui (z odrębnymi kieszonkami na szkiełka), które można (dzięki dwóm szlufkom) przyczepić do paska, ewentualnie za pomocą dołączonego karabińczyka (plastikowego...)

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline senes54

• Miasto: Nowy Żmigród
  • Na forum od: 31.01.2011
« 7 Lip 2011, 21:34 »
Ja też je kupiłem (bardzo podobne do Rogelli) i do tego jeszcze buty (też crivit).

Offline Kobieta Ula

• Miasto: Izabelin\Warszawa
  • Na forum od: 01.07.2011
« 9 Lip 2011, 23:14 »
I ja je kupiłam! :) Jeśli je rozjadę to przynajmniej nie będę mieć problemów ze snem. :P A akcesoria rzeczywiście się przydadzą.
Zgarnęłam jeszcze skarpety i bieliznę sportową również crivit i polecam wszystkim babeczkom - super wygodna. :D

Offline Mężczyzna thegenerat

• Miasto: Tomaszów Mazowiecki
  • Na forum od: 25.08.2011
« 2 Wrz 2011, 16:29 »
Te okularki  z Lidla mam już rok czasu i jestem zadowolony. Używane nie tylko na rowerze ale w samochodze i pieszo :) Mam dwie pary bo mi się szybek nie chce wymieniać (biale, ciemne).

Offline kolica

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 28.11.2010
« 18 Kwi 2012, 14:05 »
Hmm.. Jeżeli chodzi o okulary to używam okularów Endura Stingray.
4 kolory wymiennych szybek: bezbarwne, pomarańczowe, przyciemniane, i ciemne z polaryzacją. Wszystkie posiadają filtry UV.
Oprawki są zrobione z bardzo lekkiego plastiku, których pokryty jest warstwą ala "gumy", dzięki czemu świetnie się je nosi. Na razie nie spotkałem osoby, do której te okulary by nie pasowały (czy to wizualnie czy pod względem komfortu).

Koszt to ok. 130 zł, cena jak dla mnie bardzo w porządku, w porównaniu do tego co oferują. Wcześniej użytkowałem Brendy, ale one po sezonie były tak porysowane że nadawały się tylko do jednego miejsca, nie wspominając o komforcie noszenia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum