Pierwsze wrażenia z jazdy (narazie tylko kilkadziesiąt km) bardzo pozytywne. Shimergo naprawdę ładnie i płynnie chodzi, pozycja wydaje się być komfortowa
Cytat: King w 1 Mar 2014, 12:30Pierwsze wrażenia z jazdy (narazie tylko kilkadziesiąt km) bardzo pozytywne. Shimergo naprawdę ładnie i płynnie chodzi, pozycja wydaje się być komfortowaCieszę się, że przekabaciłem do tego niestandardowego rozwiązania barankowych problemów btw, co to za siodło? Kształt robiony na starą modłę
fajnie widzieć jak się prezentuje niemiecki widelec ja mojego dzisiaj dopiero odpowiednio skróciłem, teraz tylko zamontować
Jeśli jeździsz na rowerze tak jak składasz rower, to na pewno daleko zajedziesz.Powodzenia i uważaj na siebie.
Się masz.Śledziłem Twój wątek odnośnie budowy (głównie dlatego, że postanowiłeś złożyć rower na ramie, którą sam posiadam)Odkryłem właśnie na rurze podsiodłowej pęknięcie na spawie. Właściwie przekreśla to jej turystyczne użytkowanie, stąd decyzja o zakupie nowej (takiej samej). Nurtują mnie jednak trzy sprawy:- Jaki to 'niemiecki' widelec zamontowałeś, umknęły mi detale o nim; jakie to problemy natury geometrycznej on rozwiązał (przymierzam się do prostej kierownicy i sztywnego widelca; do tej pory miałem wiekowy, budżetowy amorek SofiT, który już nie działa)?- Czy nie masz problemów z pancerzem tylnego hamulca wijącym się po górnej rurze? Ja w swoim modelu musiałem złapać go na trytytki (ramę mam, chyba, rocznik 2009)?- Jak zamocowałeś przednią przerzutkę... to znaczy, w moim modelu, obejma sram x4 zamocowana jest na rurze dokładnie - pomiędzy otworami na bidon. Nie da się jej inaczej zaczepić. Mam wrażenie, że to błąd pierwszych wersji tych ram, w innych rowerach otwory te są zdecydowanie wyżej. Nie mogę jednak na Twoich zdjęciach dostrzec tych subtelności. Da się u Ciebie zamontować przerzutkę i obsadkę na bidon (ile cm masz od spawu do dolnego otworu)?Dzięki, pozdrawiam, no i gratuluję roweru.
Nie słuchaj Dewunski, bo łatwiej i taniej kupić nowy koszyk na bidon, który pozbawiony jest odcinka od otworu do otworu.Chyba, że wolisz kupić nową przerzutkę, wybór należy do Ciebie. Podbijam pytanie odnośnie widelca! King+ ile kosztował(wraz z przesyłką)?+ gdzie go kupiłeś?+ ile waży?