Autor Wątek: Rumunia 2014  (Przeczytany 2838 razy)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Odp: Rumunia 2014
« 10 Mar 2014, 09:06 »
jednak preferujemy asfalt i tego będziemy się trzymać :)
Droga 105D z Agnity. W 2011 jescze nie cała tak wyglądała ale prace trwały

no to ja wolę dla siebie zachować ją w pamięci jako urokliwe zadupia a nie wyasfaltowaną łąkę.... Dzięki, wiem żeby omijać aby się nie rozczarować

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 10 Mar 2014, 10:15 »
Ja się z Pablem jednak zgodzę co do Rumunii asfaltowej a opłotkowej. Jak zjechaliśmy z Jackiem z asfaltu to nagle 5 km dalej zaczął się zupełnie inny świat. Dla mnie o wiele bardziej interesujący, ale jak kto woli. Rumunia jest tak czy owak cywilizowana, ale Rumunia "przy asfalcie" tez dużo oferuje, tez jest kolorowa i w jakiś tam sposób dla nas egzotyczna.

Z Camellusem miałam przyjemnośc kilka dni jechać na wyprawce sylwestrowej  i wcale teren (a łatwy!) go tak nie cieszył :) więc nastawienie się na mniej uczęszczane asfalty to pewnie dobry wybór.

Co do Transfogaraskiej, nie ma sie czego bać, jak jechałam (2007) to byłam totalną cieniarą i najsłabszym ogniwem w grupie, a spokojnie wjechałam (od północy czyli od tej dłuzszej strony). Południowa oferuje oczywiście piekniejsze widoki, ale i tak je zobaczymy zjeżdżając;) Przy jakims upale to nawet ta zacieniona północna pewnie przyjemniejsza. Z drugiej strony, dla niektórych pewnie bardziej męcząca, bo właśnie długa i słabo widac postepy:)

Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
« 10 Mar 2014, 10:41 »
Z Camellusem miałam przyjemnośc kilka dni jechać na wyprawce sylwestrowej  i wcale teren (a łatwy!) go tak nie cieszył :) więc nastawienie się na mniej uczęszczane asfalty to pewnie dobry wybór.

Dokładnie :P

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 26 Lip 2014, 20:28 »
Top Gear i Transfogaraska ;) (straszna słabizna :P)

&feature=player_detailpage#t=280
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
« 27 Lip 2014, 15:52 »
Własnie mamy zamiar sprawdzić BBC i ich kompetencję :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: