Autor Wątek: Przyczepka rowerowa do przewozu dzieci  (Przeczytany 166776 razy)

Offline AMMAJ5

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.06.2011
Bo dziecko to należy utrzymywać w dyscyplinie
Chciałbym to zobaczyć  :lol:

Offline AMMAJ5

Holden1000 - coś dla Ciebie.
http://allegro.pl/przyczepka-rowerowa-ryksza-croozer-i2193539394.html
Trzeba dokupić jedynie zestaw rowerowy z dyszlem i w drogę ....

Offline holden1000

• Miasto: Gryfino
  • Na forum od: 20.05.2010
Holden1000 - coś dla Ciebie.
http://allegro.pl/przyczepka-rowerowa-ryksza-croozer-i2193539394.html
Trzeba dokupić jedynie zestaw rowerowy z dyszlem i w drogę ....

Kurcze już po aukcji

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Bo dziecko to należy utrzymywać w dyscyplinie
Chciałbym to zobaczyć  :lol:
Ja widzę to na codzień, więc rozumiem doskonale Twoje pragnienie  :)

Offline Kobieta Monday

• Miasto: Radom
  • Na forum od: 23.02.2012
Przyczepki staniały !!!
croozera za 1750 się kupi - to już 150zł taniej

Ale tak czy tak, zdecydowałam się na chariota używkę z niemiec. Na ebay po 3-4 szt się pokazują, więcej jest jedynek, ale ja wolę dwójkę. Chociaż myślałam nawet kupić jedynkę, jak urodzi się kiedyś następne dziecko a to by jeszcze w przyczepie jeździło, to zawsze można jedynkę sprzedać. Chyba nie byłoby z tym problemu  - mało spotykany towar w polsce i odbiorcę chyba by się znalazło.

Tyle, że używki z wyposażeniem cts chodzą mniej więcej jak gołe nówki...
No, ale jeszcze żeby upolowac taką przyczepę - chętnych na każdą jest kilkudziesięciu. I głupi warunek, kupując na niemieckim ebayu musisz w ustawieniach konta mieć wpisany niemiecki adres, na który towar ma być wysłany :-\ inaczej nawet twojej oferty nie przyjmie, bo wysyłka tylko do niemiec. Ale z tym już sobie poradziłam, teraz tylko trzeba upolować coś. Chciałabym do max 500 euro, ale czy się uda...?

Jeszcze pytanie dot. hamaku. Piszą, że do 10 miesiąca, tyle, że ja mam duże dziecko - na pół roku nie wygląda. Dlatego moje pytanie, do jakiego wzrostu można w tym wozić dzieci? Kiedy hamak będzie zamały/?

Offline AMMAJ5

Jeszcze pytanie dot. hamaku. Piszą, że do 10 miesiąca, tyle, że ja mam duże dziecko - na pół roku nie wygląda. Dlatego moje pytanie, do jakiego wzrostu można w tym wozić dzieci? Kiedy hamak będzie zamały/?
Moja córeczkę woziłem w Cougarze tak mniej więcej od 5-go miesiąca do 1 roku w hamaku. Istotne jest moim zdaniem zwrócenie uwagi na wątły jeszcze kościec małego dziecka. Dopiero jak miała ponad rok pojechałem pierwszy raz bez hamaka i tylko po asfalcie. Wcześniej w hamaku żądne szutry i wertepy nie były straszne. Co do długości szkraba i jego mieszczenia się w przyczepie z hamakiem to istotne są dwa parametry:
1. Czy pakujemy dzieciaka ze śpiworem?
2. Czy pakujemy go bez?
O tyle istotne, że śpiworek znacznie powiększa "ładunek". Moja mała skończyła użytkowanie hamaka jak miała jakieś 70 cm wzrostu. Spokojnie moim zdaniem dziecko o wzroście do 80 cm bez śpiworka spokojnie się mieści w hamaku.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Monday, z hamakiem to zależy jak pory roku wypadną. Śpiwór sporo wystaje poza hamak i nie można zamknąć kabiny. Jak zacznie padać podczas wycieczki w sezonie jesienno-zimowym to może to być mały problem, chociaż mówią, że od zimna nikt nie zachorował, tylko od przegrzania, zapocenia i przeciągu.

Mój dzieciak rośnie jakoś szybciej (niestety), bo w 8 miesiącu wyrósł z hamaka i musiałem go przełożyć do wkładki spłycającej. Nie sądzę, żeby pozycja w przyczepce była gorsza dla kręgosłupa niż ta w foteliku samochodowym. Samochodem też trzęsie na dziurach, a jakoś wszyscy wożą dzieci. Ba, mi się wydaje, że jak się zwykły wózek prowadzi po chodniku to bardziej telepie dzieciakiem, niż w przyczepce.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Kobieta Monday

70cm to maly ma już
śpiwór musi być, a zamknięta kabina to podstawa, bo delikatne dziecko się trafiło - wiatr i słońce w buzię to przecież oczywisty powód do płaczu :-)

Offline AMMAJ5

To zastaje Ci Monday tylko wkładka, tak jak pisał Cinek  :P

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Tak w dużej części to jest nagonka: dziecko tylko w foteliku, nie pozwalać tego, nie robić tamtego. Rozmawiałem z lekarzem ortopedą: bez przeginania można wszystko. Co śmieszniejsze.. wszystkie wstrząsy powodują wzmacnianie ciała dziecka i wręcz niezalecane jest unikanie wszystkiego.. Nie mówiąc o tym że chodzenie obciąża bardziej kręgosłup niż "bycie wożonym".

Amortyzowane przyczepki.. idealnie nadają się do usypiania dzieci :) A hartowanie.. jak pisał Remigiusz: dyscyplina musi być.
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline AMMAJ5

Rozmawiałem z lekarzem ortopedą: bez przeginania można wszystko. Co śmieszniejsze.. wszystkie wstrząsy powodują wzmacnianie ciała dziecka i wręcz niezalecane jest unikanie wszystkiego.. Nie mówiąc o tym że chodzenie obciąża bardziej kręgosłup niż "bycie wożonym".
Nareszcie jakieś konkretne zdanie na ten temat. Dzięki PAJAK.
A propos. Coście się tak przypięli do tej dyscypliny. Nie kumam  :icon_surprised:

Offline Kobieta Monday

Dzwinilam do kogoś z allegro kto sprzedaje przyczepy, dostałam informację ze chariot zaprzestał produkcji przyczepy ale gość nie zna szczegółów, takie info dostał od importera.
Ktoś coś słyszał?

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
Wierzyć się nie chce. Raczej nasz wspaniały dystrybutor nie ma nic na stanie, bo czeka na lepszy kurs euro :-)
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline AMMAJ5

Coś tak trochę nieprawdopodobne.
Mają mi przysłać nowy katalog na 2012 i dyszel w ramach programu serwisowego.  :P
Tak jak Cinek - nasz "boski" dystrybutor ma chyba problemy, może z egzystencją, kto wie, kto wie .....

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
Ammaj5, nie dostaniesz dyszla, tylko taki drugi pasek zabezpieczający jak masz od strony roweru. Jak to odebrałem, to mam wątpliwości co do sensowności montowania tego.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum