Autor Wątek: Przyczepka rowerowa do przewozu dzieci  (Przeczytany 166778 razy)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Wy naprawdę bez błotników jeździcie?  :o
Ja mam tylny błotnik przedłużony prawie do samej ziemi, a ostatnio specjalnie wymieniłem na szerszy.

Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Kobieta Monday

• Miasto: Radom
  • Na forum od: 23.02.2012
Co do błotników w Cougarze to są zupełnie zbędne i nieefektywne dla ochrony przed kurzem. Służą tak naprawdę podczas deszczu, do likwidacji fontann wody, które oblewają nie tylko przyczepę ale i czasami plecy kierownika pociągu czyli głównej siły napędowej.
miałam na myśli błotnik w rowerze

zasłaniać folii nie chcę, bo wydaje mi się, że będzie parno

cinek - no cóż, do wszystkiego trzeba dojść samemu  ::)
Teraz błotnik już zakupiony - prawie do samej ziemii  :lol:

Offline AMMAJ5

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.06.2011
Wy naprawdę bez błotników jeździcie? 
Ja mam tylny błotnik przedłużony prawie do samej ziemi, a ostatnio specjalnie wymieniłem na szerszy.
Zakładam, że błotnik do ziemi to standart. Ja mam przerobiony przedni błotnik, zamocowany do blaszki od lampki przy bagażniku. Jednak nawet najlepszy nie uchroni od pyłu i kurzu. Koło tylne jak i przednie wzbija na tyle dużo lotnej materii, że chyba nie ma na to sposobu ( no chyba, że jeździmy tylko po asfalcie).

Monday - czy folia czy bez to kwestia kompromisu pomiędzy temperaturą wewnątrz kabiny a zapyleniem.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
Ja założyłem błotniki Orion 60mm do opony 50mm i dość nisko je osadziłem. Jeździliśmy ostatnio szutrami i jest ok, dziś może po lesie się przejadę, bo tam to najwięcej drobin koło podnosiło.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Janek13

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.05.2011
Ja założyłem błotniki Orion 60mm do opony 50mm i dość nisko je osadziłem. Jeździliśmy ostatnio szutrami i jest ok, dziś może po lesie się przejadę, bo tam to najwięcej drobin koło podnosiło.

Ja miałem jakieś dość długie błotniki noname z dołożonym chlapaczem Bibia Touring ale z racji jego sporej gramatury
błotnik pękł w połowie. Obecnie czekam na błotniki SKS Longboard...zobaczymy czy zdadzą egzamin.

Offline AMMAJ5

A ja zrobiłem tak

Offline AMMAJ5

Jeszcze jedna fotka

Offline Mężczyzna biker113_2005

• Miasto: Krzeszów, gm. Kamienna Góra
  • Na forum od: 03.05.2012
witaj!
byłem użytkownikiem przyczepki przez 3 sezony - same zalety:
- dziecko spało na leżąco zwinięte, jak kotek
- wyprawy wielogodzinne
- bezpieczeństwo ponad wszystko ale poza drogami z kierowcami samochodów w roli głównej
- mini bagażnik do dyspozycji
a tak wogóle to polecam poprostu wykonać próbę pożyczając od życzliwego bikera - gdybym miał:(
pozdrawiam
mundurowi nie zaczepiali:)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
A ja wyciąłem z twardszej butelki pet odpowiednią "przedłużkę" i taśmą dokleiłem ją do normalnego tylnego "pełnego - na drutach" błotnika. Taśmą taką srebrną z plecionką. Daje radę. I kosztuje tyle co picie + kawałek taśmy. Taśma w deszczu nie puszcza.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna xomos

• Miasto: Murowana Goślina
  • Na forum od: 22.03.2012
No i zakupiłem Corsaire XL 1 - na Boże Ciało bedzie testowana na Uznam i Rugii - wtedy trochę napiszę.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
To ilu/e mamy aktualnie poznańskich i okołopoznańskich przyczepkowiczów/ek?

Offline Mężczyzna Gendok

• Miasto:
  • Na forum od: 01.06.2007
Witam,
Proszę o kilka porad jaką przyczepkę wybrać dla trzy latka.
Dziecko ma kupiony fotelik rowerowy, ale daleko nie można z fotelikiem jeździć, a chcielibyśmy jednak zacząć z nim wyjeżdżać na cały dzień i ewentualnie jeżeli nie w tym roku, to w następnym już jakąś kilkudniową wyprawę a może i dłuższą
Wyboru dużego w przyczepkach z amortyzacją nie ma,  szczególnie ze nie mam możliwości oglądnięcia przyczepki w sklepie i musze się opierać na opisach na stronach  internetowych, zakup tez będzie  przez Internet.  Nigdy tez nie widziaem takiej przyczepki z bliska, zebym mógł ja dobrze obejrzeć.
Wybór padł na dwie firmy:  Chariot i Burley.

Wiem ze wszyscy są za przyczepkami Chariot, ale czy naprawdę Burley są złe ?

Dziecko ma trzy lata wiec przyczepka nie musi spełniać już roli wózka.
Przyczepka jednak powinna mieć amortyzacje i ewentualnie przeczyszczeń bagażową. Żadna tam super sportowa wersja.

I tu kilka pytań już co do szczegółów w oparciu o konkretne modele:
Chariot:
Przyczepka jedno czy dwu miejscowa ? Widziałem ze w Chariotch można przestawiać pasy  ze dziecko może siedzieć na środku, tylko się zastawiam czy dwu osobowa jest mi potrzeba, ale mały  rożnie i jak weźmie zabawki czy nie będzie miał za mało miejsca. Rozważam trzy modele w tym przypadku podaje jednoosobowe:
Chariot Cougar 1 – przyczepka bardziej sportowa
 http://www.szumgum.com/przyczepka-rowerowa-dla-dziecka-chariot-cougar-1-kolor-czerwony-lub-zielony.html
CORSAIRE XL 1 –    przyczepka bardziej podróżna
http://www.szumgum.com/przyczepka-rowerowa-dla-dziecka-chariot-corsaire-xl-1.html
CAPTAIN XL  - ta to chyba ideał,  duża i komfortowa 
http://www.szumgum.com/przyczepka-rowerowa-dla-dzieci-chariot-captain-xl.html

oraz Burley 
one a sprzedawne jako dwumiejscowe
d-lite http://www.burley.pl/d-lite.html
 cub – ta wizualnie wydaje się większa
http://www.burley.pl/cub.html
tylko nie wiem co oznacza w Burley ,,Elastomerowy system zawieszenia’’ w Chariotach są amortyzatory piórowe z regulacją, a te elamestrowe, co to za wynalazek?

Nie ukrywam ze cena tez jest ważna, szczególnie ze do Chariota trzeba jeszcze dokupić zestaw do podłączenia do roweru a Burlej juz to ma.

Dzieki za pomoc

Offline MUGOL

• Na forum od: 25.02.2010
Dla wyrośniętego 3 latka tylko Capitan XL, w Coguarze będzie głową wadził o "dach". Wiem coś o tym bo ostatnio miałem okazję zrobić małą przymiarkę.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
Eeee, Natalka Remigiusza miała prawie 120 cm wzrostu (5 lat) i nie wadziła...
To już bardziej kolanami o brodę niż głową o "dach" ;)

?

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
Tomzoo, u nas w Bydzi wyrośnięte trzylatki są dużo większe :D
MUGOL robił przymiarkę w naszej przyczepce i w kasku było tak na styk z miejscem. Model Captain jest znacznie większy jednak. Ponadto zdaje się, że nie jest cięższy od dwudzieciowego Cougara.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum