Wg mnie szukaj dwuosobowej - mój 9miesięczniak wcale nie ma aż tak dużo miejsca (bo oczywiście siatka zabawek musi się zmieścić), a i na wyprawy dwójka z racji tego, że szersza, ma szerszy kufer i siatkę nad kufrem i tam naprawdę dużo wchodzi. No i dziecku chyba będzie wygodniej z klamotami, które oczywiście MUSZĄ jechać.A tymbardziej, że nie chcesz przyczepy jako wózka używać (bo wózek dwuosobowy jest kiepski - nie mieści się w standardowych drzwiach, nawet do marketu przez bramki nie mogłam wjechać).Chariot jest solidny i używane przyczepy wcale nie są zdezelowane (uwaga tylko na te z niemiec, trzeba dobrze ich stan na zdjęciach obejrzeć)
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
A w kasku było dziecię mierzone tylko, czy permanentnie w kasku jest w przyczepce wożone?
naprawdę 2. osobowy chariot jest kiepski jako wózek?
Otóż, teraz już wiem, że właśnie kółka nie jogger warto kupić. Kółka są masywne, dają radę na kamieniach i łatwo je przekładasz na górę jak chcesz podczepić dyszel do roweru.
Masz taki styl, że lubisz zabrać wszystko dla dziecka na wszelki wypadek, to zabieraj.
Cytat: cinek w Dzisiaj o 11:28Masz taki styl, że lubisz zabrać wszystko dla dziecka na wszelki wypadek, to zabieraj.Ja akurat wolę wziąć więcej niż mniej. Lista rzeczy dla dzieci w bagażniku przyczepki i sakwach jest u nas b długa. Oprócz ciuchów bierzemy dużo zabawek.
Co jeszcze ważne jako wózek (jeżeli cię interesuje moje zdanie):Nie mam joggera, mam kółka, które myślałam, że są badziewne, malutkie i na niczym sobie nie poradzą, ale kupowałam taki zestaw więc nie miałam wyboru. Otóż, teraz już wiem, że właśnie kółka nie jogger warto kupić. Kółka są masywne, dają radę na kamieniach i łatwo je przekładasz na górę jak chcesz podczepić dyszel do roweru.O joggerze mówiła mi jedna pani, która go użytkowała. Nie poleca, bo sporo do przodu wysunięty i przy poruszaniu się po mieście kicha, nie skręca, potrzeba dużo miejsca na manewry.
Widziałam na żywo oba modele i właśnie ta 2. wcale taka wielka mi sie nie wydała. Mam np. na piętrze panią z wózkiem dla bliźniaków i ten jej wózek to jest naprawdę landara- więc na pewno do windy sie zmieszczę jako i do budynku
Jedynym minusem joggera jest znaczne wydłużenie wozu co może sprawiać trudność w mniejszych sklepach z wąskim alejkami.