Cytat: masaaj w 25 Sty 2012, 02:40chariot vs CroozerDwie uwagi o których mało było mowy we wcześniejszych postach.Nie spodobało mi się w croozerze usadowienie dziecka, które siedzi niemal na płasko - uważam, że pozycja ze zgiętymi nóżkami w kolanach, tak jak w chariocie jest znacznie wygodniejsza.Za to nikt nie wspomina o dodatkowym secie do croozera - amortyzatorze. Widziałem go w czeskich górach i muszę przyznać, że również pracował znakomicie na turystycznych szlakach za rowerem...............z tego co widzę, Czesi mają jeszcze inne zawieszenie do roozera.A tutaj o wszystkich zawiechach do croozera tej firmy.1.Co z tym siedzeniem dzieci w croozerach?2.może taka dodatkowa amortyzacja daje sobie radę?Cały czas waham się między wydaniem zbyt dużej wg mnie ceny za chariota a kupnem o połowę tańszego croozera - niczego innego nie biorę pod uwagę. Przecież to będzie służyło tylko przez jakieś 4 lata, później i tak trzeba kupować doczepkę do roweru, a później rower - jakby chcieć wszystko z górnej półki - bo dla dziecka, to przynajmniej dla mnie byłoby to kłopotliwe finansowo Dlatego chciałabym znaleźć uśrednienie, ale nie kosztem wygody dziecka.
chariot vs CroozerDwie uwagi o których mało było mowy we wcześniejszych postach.Nie spodobało mi się w croozerze usadowienie dziecka, które siedzi niemal na płasko - uważam, że pozycja ze zgiętymi nóżkami w kolanach, tak jak w chariocie jest znacznie wygodniejsza.Za to nikt nie wspomina o dodatkowym secie do croozera - amortyzatorze. Widziałem go w czeskich górach i muszę przyznać, że również pracował znakomicie na turystycznych szlakach za rowerem...............z tego co widzę, Czesi mają jeszcze inne zawieszenie do roozera.A tutaj o wszystkich zawiechach do croozera tej firmy.
Jestem bliski kupienia croozera w dobrej cenie ino jeszcze muszę go obejrzeć Jak się zdecyduje to dokopię to :http://shop.velofiala.cz/prv-croozer-odpruzeni-comfort-eco-bez-brzd/I będę miał Crozera na amorze RST Tylko ta waga
Cytat: holden1000 w 28 Mar 2012, 10:45 to dokopię to :http://shop.velofiala.cz/prv-croozer-odpruzeni-comfort-eco-bez-brzd/I będę miał Crozera na amorze RST Tylko ta waga Kupuj i opisz jak się to sprawuje.Jak się wejdzie w temat przyczepek, to niestety - nie powinno się oglądać chariotów jeżeli ktoś nie chce wydać dużych pieniędzy. W Polsce nie mają takich amortyzatorów, nawet dobrze o tym nie słyszeli.Tylko czy ten amortyzator nie zmienia położenia koła? Nie jest ono trochę wyżej?
to dokopię to :http://shop.velofiala.cz/prv-croozer-odpruzeni-comfort-eco-bez-brzd/I będę miał Crozera na amorze RST Tylko ta waga
Natomiast obiektywnie - patrząc na filmik, amortyzacja w croozerze zdaje się być skuteczna, tak więc jest to ciekawa propozycja na polepszenie komfortu podróżowania własnej, a może i nie tylko, pociechy.
Po tym poście holden1000 już się nie pojawił
Tylko będziesz musiał się przesiąść ze swojego jamnika, bo kamerki szkoda...
Filmik faktycznie jest mocno nieadekwatny I szerokość i nawierzchnia.. "Jedynka" jedzie po największych dziurach, z torbą podwieszoną na rączce, kiedy dwójka jedzie praktycznie po płaskim...A porównując do Alowego rydwanu (za którym to już miałem niewątpliwą przyjemność jazdy), to w "dwójce".. amortyzacja działa dość słabo i "buda" mimo wszystko skacze. Ale zakładam, że jest błędnie ustawiona twardości amortyzacji albo jest to kwestia niewielkiej prędkości.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
ilu masz znajomych którzy wydali 3tyś zł na drugi wózek dla dziecka?Ponadto przyczepki nie są niezbędne, żeby wozić dziecko - ludzie równie dobrze jeżdżą z fotelikami.
(ja muszę z piwnicy w bloku wyprowadzić rower, złożoną przyczepę i na dworze to montować - z dzieckiem na ręku jedna osoba nie ma szans tego zrobić).
Tomzoo wspominał, że któryś element konstrukcji - "profil" się przetarł właśnie od jazdy po złych drogach, u Remigiusza zdaje się że to samo.
Jak masz jedno dziecię i do tego ono już chodzi, to ja nie widzę problemów. No i zawsze można się do wycieczki przygotować jak druga osoba jest w domu.