Cytat: cinek w 20 Cze 2012, 07:27Tomzoo wspominał, że któryś element konstrukcji - "profil" się przetarł właśnie od jazdy po złych drogach, u Remigiusza zdaje się że to samo.Potwierdzam. Nasz aktualny przebieg to nieco ponad 3 tys. km i główny profil nośny przetarł się na wylot (przy krawędzi uchwytu z tworzywa służącego do mocowania dyszla). Inna sprawa, że przyczepa była używana w bardzo trudnych warunkach i zawsze była obciążana dodatkowym bagażem.
Tomzoo wspominał, że któryś element konstrukcji - "profil" się przetarł właśnie od jazdy po złych drogach, u Remigiusza zdaje się że to samo.
Czyli charioty też maja swoje wady.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
Nie piszę o gnieździe, w które wkłada się dyszel, tam luzów nie mam. Mocowanie gniazda do przyczepki się minimalnie poluzowało, co przy ciągłym ruchu przetarło na wylot aluminiowy profil nośny przyczepki.
Remigiusz, czy chodzi o ten element "B"?
Cytat: AMMAJ5 w 20 cze 2012, 22:42Remigiusz, czy chodzi o ten element "B"?Tak, ten właśnie. Na razie przetarcie raczej nie wpływa znacząco na wytrzymałość całości, ale byłem bardzo zaskoczony, gdy to odkryłem.
i różnie na nas patrzą, ale co tam...
Jakimi samochodami przewozicie przyczepy?
przed zakupem przyczepki sprawdziłem jej wymiary wg katalogu producenta