Autor Wątek: Przyczepka rowerowa do przewozu dzieci  (Przeczytany 166788 razy)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
My byliśmy w zeszłym roku w Słowenii i nawet nie pomyśleliśmy o tym, aby Alę wyposażać w kask, gdy siedzi w przyczepce. Gwoli ścisłości - nie myśleliśmy w ogóle - a nie przed tym konkretnym wyjazdem  :P

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Ja mając dwuletnią córkę jestem akurat w temacie przyczepkowym, myślę, rozważam itp.
Uważam, że linki do allegro są jak najbardziej OK, szczególnie gdy:
1. jest opisane, do czego link prowadzi
2. Link jest w formie "przyjaznej", czyli w adresie jest zaszyty zgrubny opis zawartości
3. Link nie prowadzi do oferty osoby lub znajomych wklejającego.

Nie dajmy się zwariować, podpowiedzi adresów są bardzo pomocnym tropem jeśli nie są spamem!
Mi wspomniane linki się przydały i dziękuję za nie.

Offline Mężczyzna regent

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 02.01.2013
Czy potrafi mi ktoś coś powiedzieć o przyczepce Schwinn Trailblazer Trailer?
http://www.schwinnbikes.com/gear/bike-trailers/trailblazer-trailer#

« Ostatnia zmiana: 22 Sty 2013, 12:00 regent »

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Hindiana, używane przyczepki (chariot) bardzo trudno kupić. Ja przez ileś miesięcy codziennie śledziłem nowe aukcje i nic się nie  pojawiło. Te linki traktowałbym jako naprawdę życzliwą pomoc :)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline tytus1

• Miasto:
  • Na forum od: 24.01.2013
A za jaką cene znajdę przyczepkę dla 3laka? Może być uzywana jaki jest zakres cenowy takich sprzętów?

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
Przedział ok. 200 - 4000 zł.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Tytus, raczej nie szukaj przyczepki dla 3 latka.. Szkoda kasy, nawet na taką za 200zł. No chyba, że myślisz o wyprawie "do Lizbony w tydzień"..

Lepiej nauczyć go/ją jeździć, kupić sztywny hol i jazda.

(auto-reklama mode=on) Jakby co, to mam sztywną przyczepkę, tylko z rowerem znikłbył uchwyt do ramy.. Tanio oddam ;)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Janek13

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.05.2011
Pytanie do użytkowników Cougara:

Moja przyczepka ma około 2000km przebiegu (ok. 1500 rowerowego, reszta jako jogger) i na kołach powstały spore luzy. Jak je zmniejszyć/zlikwidować ?

W komplecie dostałem tajemniczy zestaw gumek (dwie większe i cztery mniejsze + dwie podkładki) .. ktoś wie do czego służa dokładnie ? W instrukcji nie znalazłem.

Jaki smar używacie do smarowania osi ?

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
Ad 1. przebieg większy, ale nie stwierdziłem u siebie.
Ad 2. chyyyyyba coś takiego faktycznie było?
Ad 3. rozbierałeś piastę, czy masz na myśli mocowanie wystającej z koła części osi, którą się wkłada w gniazdo w przyczepce? Ona jest nieobrotowa, więc tego nie trzeba smarować. A piast jeszcze nie ruszałem i myślę, że tam nic nie trzeba robić. Chyba są tam łożyska maszynowe, ale głowy nie dam.

A wracając do nowinek na rynku:
Leo Baby Jogger POD

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Amortyzowana?
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna WitoldP

• Miasto: Olkusz
  • Na forum od: 14.02.2013
Witam!

Jestem nowy na forum dlatego na wstępie chciałbym przywitać WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW!

Na rowerze jeżdżę od dawna, z małym Jasiem w przyczepce rowerowej od roku.
Przyczepkę kupiłem w 2012, kierując się jedynie firmą, której przedstawiciela miałem najbliżej. Firma dość renomowana, przynajmniej jeżeli chodzi o produkcję rowerów, więc zamówiłem bez oglądania. Przyczepka spisywała się bardzo dobrze, jednak z początkiem nowego sezonu postanowiłem ją zmienić, ponieważ przeszkadza mi w niej jeden, ale bardzo istotny dla mnie fakt - brak amortyzacji.

Podchodząc do kupna nowej przyczepki w sposób bardziej odpowiedzialny, zacząłem szukać i czytać. W ten sposób znalazłem to zacne forum :)

Po przeczytaniu tego, całego wątku, chciałbym podzielić się pewnymi refleksjami i informacjami:
W dyskusjach forumowiczów najczęściej pojawiają się 2 nazwy firm, produkujących przyczepki - Chariot i Croozer. To forum potwierdza, że wymienione firmy produkują naprawde świetny sprzęt.
Jest tylko jeden problem - prawdopodobnie 80% rodzin nie stać na takie przyczepki :(  Ja także postanowiłem nie obciążać aż tak mocno swojego budżetu.

Bardzo długo szukałem i w końcu natrafiłem na firmę Qeridoo. Firma mało znana, na polskich forach praktycznie nie ma informacji na temat ich przyczepek, częściej piszą o nich na zagranicznych (zwykle pozytywnie). Udało mi się dotrzeć do jednej rodziny, która przesłała mi opinię po dłuższym użytkowaniu takiej przyczepki (model Sportrex).  Była ona bardzo pozytywna. Opinia była o tyle cenna, że Państwo testowali również Chariota i ich zdaniem różnica w wykonaniu przyczepek jest absolutnie niewspółmierna do różnicy ceny.
Napisałem maila do Qeridoo z prośbą o podanie kilku parametrów technicznych przyczepki Sportrex. W odpowiedzi dostałem informację, że od 10 III będą oferowane nowe modele przyczepek (podobno dużo lepsze). Ich cena nieznacznie wzrośnie (254euro za Sportrexa) a wysyłka będzie tańsza ze względu na umowę z polskim kurierem.

Jeżeli nowe modele okażą się faktycznie jeszcze lepsze od poprzednich to po 10III przybędą w naszej rodzinie dwa dwuosobowe sportrexy :) Chętnie podzielę się po pierwszych jazdach opinią z zainteresowanymi osobami.

Jeżeli któryś z forumowiczów testował starsze modele Qeridoo, to również proszę o opinie.

Gorąco pozdrawiam, Witek!

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
Cena tych Queridoo wydaje się być atrakcyjna, co do wykonania brak możliwości oceny, tylko... czy kolega Witek aby nie... ?
Takie to mocno poprawne politycznie...
Ale jakby nie, to witam :)

@ Cinek - wygląda, że chyba nie, w każdym razie producent się nie chwali.

Offline Mężczyzna WitoldP

• Miasto: Olkusz
  • Na forum od: 14.02.2013
Spokojnie, w razie czego mogę przedstawić moją korespondencję z Qeridoo  ;)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
Po prostu zdarzały się osoby które w swoim pierwszym poście reklamowały jakiś produkt i na tym kończyły swoją działalność na tym forum.

Offline AMMAJ5

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.06.2011
Moja przyczepka ma około 2000km przebiegu (ok. 1500 rowerowego, reszta jako jogger) i na kołach powstały spore luzy. Jak je zmniejszyć/zlikwidować ?
Mam ok 1200 km i tez  luz na mocowaniu kół. Problemem jest element poniżej w linku. Zastanawiam się nad kupnem tego i wymianą.

http://www.zweipluszwei.com/dealer/shop/artikel,2plus2_shop,en/r1,r1-z10,r1-g24,100516010,CTS-Plastic-Axle-Adapter-?pVariante=100516010

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum