Autor Wątek: Przyczepka rowerowa do przewozu dzieci  (Przeczytany 166771 razy)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
U śpiących dzieciaków faktycznie jest to widoczna kwestia do optymalizacji jeszcze. Ewentualnie we własnym zakresie można podgiąć dyszel, albo zrobić na dyszlu zawias z zaciskiem :P
Bo ruchomy element versa-wing to już więcej komplikacji wykonawczych...

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Lady_Bird

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 10.01.2011
Hej,
Używa ktoś z Was śpiwora całorocznego dla dzieci  chariot?
Zimno się zrobiło i się zastanawiam czy nabyć czy to raczej zbędny gadżet i wystarczy jak ubiorę bobasa i opatulę kocem?

o ten czerwony mi chodzi:
http://www.dwaplusdwa.pl/akcesoria/spiwory-i-koce.html

Pozdrowery! :D

Offline MUGOL

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 25.02.2010
Używałem śpiworek wersji zimowej i nadal bym z chęcią z niego korzystał ale dziecko już  wyrosło. Wolałem taki śpiworek niż otulanie kocem.

Offline Mężczyzna beazee

• Miasto: Irlandia
  • Na forum od: 30.09.2013
Witajcie!

Mam do sprzedania przyczepkę Chariot Cougar (2010) w kolorze zielonym.
Podparcie dla niemowlaka, wózek, przyczepka rowerowa.
Bardzo dzielnie nam służyła przez 3,5 roku, teraz zmieniłem rower i przyczepka przestała być nam potrzebna.

Śmigamy teraz Bullittem, rowerem cargo, z pojemnikiem na potomstwo między przednim kołem a kolumną kierownicy.

Pozdrawiam,
Bartek

Offline Mężczyzna beazee

• Miasto: Irlandia
  • Na forum od: 30.09.2013
Zimno się zrobiło i się zastanawiam czy nabyć czy to raczej zbędny gadżet i wystarczy jak ubiorę bobasa i opatulę kocem?
Hej! Mój syn miał 8 miesięcy kiedy pierwszy raz wsiadł do przyczepki i jeżdził w niej aż do 4 roku życia. Zdaję sobie sprawę, że irlandzka zima (aż do -8 st C!) to inna zima niż w Polsce ale wystarczyło go ciepło ubrać i opatulić kocem.

Przyczepka jest bardzo szczelna, nie występują tam przeciągi a to głównie one powodują wychładzanie organizmu. A co do wiatru to więcej tego doświadczysz na wyspach :)

Podobny śpiworek mieliśmy do spacerówki, i spisywał się świetnie, ale dziecko nie było w żaden inny sposób osłonięte przed wiatrem.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Popiel

• Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
W końcu wylądowałem w tym dziale.  ;D (to tak w ramach przywitania)

Teraz pytanie właściwe.

Czy są na sali użytkownicy przyczepek Croozera?
Bo jak czytam to praktycznie same Charioty Cougary są w użytku. Zdaję sobie sprawę, że musi być super bo to w końcu Thule tylko ta cena tak nie bardzo na kieszeń.  :(

Ciekaw jestem tez opinii na temat przyczepek Burley (www.burley.com)

« Ostatnia zmiana: 7 Sty 2014, 12:29 Popiel »
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Przeglądając sklepy internetowe trafiłem w bikemanie na informację, ze od połowy lutego będą dostępne przyczepki Burleya - za amortyzowaną pojedynkę trzeba będzie wyłożyć 2200 zł, a za dwójkę 2500 zł. Ceny niższe od Chariotów, więc może i Charioty stanieją?
Też jestem ciekaw jak się ma Burley jakościowo do Chariota...

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Popiel

• Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
Też właśnie na Burleye trafiłem w Bikemanie. Udało mi się też znaleźć opinię, że klasowo są między Croozerem a Chariotem. Znalazłem też info ale nie wiem na ile wiarygodne, że w 2013 Croozer wypuścił przyczepkę z firmową amortyzacją. Nazywa się bodajże Kid 2 Plus na elastomerze.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Mężczyzna voit

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 11.02.2012
Croozer Plus

Ja mam kid1 z amortyzacją czeskiej firmy dogy i jestem zadowolony. Nie wiem jak w tym Plusie alew dogy mozna regulować stopień amortyzacji w zależności od obciązenia

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Wkrótce dołączę do klubu z moim Juniorem. W marcu skończy pierwszy rok życia, tak że wiosna będzie już nasza  :) Również rozglądam się za przyczepką. Wcześniej myślałem o Croozerze, ale na chwilę obecną moim faworytem jest Burley z modelem Solo. Głównie ze względu na amortyzację i regulację oparcia siedziska. Zanim jednak wydam pieniądze chcę obejrzeć przyczepki na żywo.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Jacek F

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 30.01.2014
to może dodam coś od siebie, bo mam doświadczenie z wszystkimi 3 markami:
po 1 - rzeczywiście Croozer Kid plus z zawieszeniem będzie dostępny i to już wkrótce :)
po 2 - Burley trochę poszedł technicznie do przodu względem tego co było 2 lata temu, ale i tak jest daleeeko za Chariotem.
po 3 - Burley wcale tak super cenowo nie wypada, bo i tak trzeba dokupować zestawy "spacerówka" i do biegania; w porównaniu do CroozeraKidPlus będzie prawdopodobnie cenowo bardzo zbliżony.

Offline Mężczyzna siendziaty

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 04.02.2014
Zna ktoś może jakąś wypożyczalnie przyczepek w małopolsce? Córka jest dość kapryśna i nie chcę wywalić kasy w coś co nie będzie używane.

Offline Mężczyzna Jacek F

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 30.01.2014
mogę polecić jedynie własną, ale ta akurat jest w wielkopolsce ;)

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
Zna ktoś może jakąś wypożyczalnie przyczepek w małopolsce? Córka jest dość kapryśna i nie chcę wywalić kasy w coś co nie będzie używane
Taka wypożyczalnia jest w Krakowie:
http://wypozyczalnia.actiff.pl/
Ostatnio do nich pisałam w sprawie holu i szybko odpisali. Sama nie korzystałam.

My natomiast kupiliśmy pare lat temu przyczepkę u tego kolesia: http://woozek.pl/
On z tego co wiem, też wypożycza przyczepki. A wręcz można sobie wypożyczyć u niego przyczepkę, pojeździć, jak się spodoba i u niego kupisz, to za to wypożyczenie nie weźmie kasy.

No i my też możemy pożyczyć przyczepkę na jakąs przejażdżkę testową. Mamy Chariota podwójnego. W Krakowie.

Offline Mężczyzna siendziaty

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 04.02.2014
Dzięki za informacje. W Tarnowie to mogę sobie tylko kupić., ale Kraków jest do zrobienia :-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum