testowałeś w terenie czy na nierównych asfaltach?
odpowiedź brzmi: tak.
Aby mniej telepało u mnie zastosowałem:- spuszczenie powietrza do 0,8-0,9bar (taki prawie kapeć)- dociążenie przyczepy z 10-12kg (u mnie 2x butelka 6Lwody)
Cytat: jubudubul w 10 Mar 2017, 10:14Aby mniej telepało u mnie zastosowałem:- spuszczenie powietrza do 0,8-0,9bar (taki prawie kapeć)- dociążenie przyczepy z 10-12kg (u mnie 2x butelka 6Lwody)bardzo ciekawe. O ile spuszczenie powietrza spoko, o tyle dociążenie Spóbuję. Swoją drogą ciekawe jak z tą regulacją resorów. U mnie ustawione zgodnie z prawdą, ale jak przestawimy na cięższe dziecko, to pewnie będzie jeszcze bardziej sztywno.
Zakładam że z dzieckiem w hamaczku, albo foteliku raczej szybciej niż 17-20 się nie jeździ (tak wiem niektórzy pewnie jeżdżą i da się - w terenie też;)
Mam zamiar powoli rowerować syna i zastanawiam się jaką przyczepkę wybrać.Z drugiej strony kumpel pozbywa się używanego "no name"
Przyczepka na początku raczej będzie używana w weekend raz na jakiś czas, może jakaś majówka. Na pewno nie będzie to nic wielkiego, bo żona nie jest zbyt rowerowa.
Jak już będę miał przyczepkę, to może potem będzie wykorzystywana, żeby młodego wozić do jakiegoś przedszkola ale to nic pewnego.
I teraz pytanie czy takie "no name" są cokolwiek warte? Czy naprawdę słaba amortyzacja itp tak bardzo przeszkadza?
Dla mnie przede wszystkim ważne jest to, na ile takie przyczepki są bezpieczne?
Wiele osób pewnie przerabiało już ten temat, więc prosiłbym o wskazówki, w którą stronę najlepiej iść.
Otóż wszystko zależy od wielu składowych.Mało powietrza po to aby opona "zjadała"/amortyzowała drobne kamyszki,gałązki (takie do 1-1,5cm)Przy niskim ciśnieniu i jeździe np. po drobnym gryziku przyczepa nie drga tylko płynie.Oczywiście jak stukniemy kamień 5cm albo konar to wiadomo że dętka jest narażona na uszkodzenia.Wszystko zależy od prędkości i wieku dziecka.Zakładam że z dzieckiem w hamaczku, albo foteliku raczej szybciej niż 17-20 się nie jeździ (tak wiem niektórzy pewnie jeżdżą i da się - w terenie też;)A przy prędkościach do 15-17 ten system mi się sprawdził.(...)