Autor Wątek: Przyczepka rowerowa do przewozu dzieci  (Przeczytany 166610 razy)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Małe kółko w Croozerze jest absolutna pomyłka do czegokolwiek. Jestem właśnie nad morzem i przez to ze nie wziąłem szybkozamykacza do joggera jestem zmuszony do męczarni z tym wynalazkiem. Utrzymać linie prosta, nawet na twardym podłożu, jest czysta abstrakcja.

Jeśli chodzi o amortyzację to dla mnie spełnia wszystko to do czego została wymyślona. Ze swojej strony gorąco polecam, jeździłem z nią już chyba we wszystkich warunkach i po przeróżnych podłożach. Jest świetna.
Ja używam z synem przyczepki querrido sportex1. Widziałem te thule ale nie wiem za co tyle kasy liczą. Serio moja byla  testowana w ekstremalnych warunkach sporo już przeszła mimo że na wyprawy jeździ na tylko po 5-10km w lesie.

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna milominder

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 09.03.2014
Ja używam z synem przyczepki querrido sportex1. Widziałem te thule ale nie wiem za co tyle kasy liczą. Serio moja byla  testowana w ekstremalnych warunkach sporo już przeszła mimo że na wyprawy jeździ na tylko po 5-10km w lesie.
[/quote]

Tyle że dyskusja toczy się (przynajmniej z mojej i rmk strony, na którego post odpowiedziałeś) na temat alternatywy joggera dla kół spacerowych, bez wchodzenia w funkcje "ogólnoprzyczepkowo-rowerowe" i modele przyczepek. Na poniższym zdjęciu masz przyczepkę podpartą z przodu kółkiem biegowym, a standardowe przednie koła spacerowe są odstawione do góry.

Z tymi małymi kółkami przyczepka jest megazwrotna i fajnie się prowadzi po w miarę równym i twardym, ale śnieg, pole, błoto, koleiny czy plaża powodują, że zakładając kółko biegowe można cały czas prowadzić bez kłopotu.
pozdrawiam,
Paweł

Offline Mężczyzna Sebastian

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.03.2015
    • Dzieciaki w Plecaki
Księgowy,
w kontekście Thule, a wcześniej Chariota - liczą sobie, a za co? Za dobrze wykonaną pracę i świetny produkt. Jednak Thule (Chariot) a Qeridoo to różnica.
« Ostatnia zmiana: 21 Lut 2018, 14:54 Sebastian »

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Czy ktoś używał przyczepki z Jula? Ma amortyzacje. :D

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Używałem tej z Juli, nie ma amortyzacji.
https://photos.app.goo.gl/PJfyJKQTA1M26Ho32

Offline Kobieta Koza

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 08.06.2018
Mój synek ma 14 miesięcy i już jeździ z nami na wycieczki rowerowe po Mazurach. Przyczepka thule w tym wypadku sprawdza się idealnie :). Polecam wszystkim.

E: usunięto link do sklepu
« Ostatnia zmiana: 8 Cze 2018, 17:39 dudi »

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
W takich przypadkach zastanowilbym się nad usuwaniem całych postów i nie chodzi o samą markę i jej reklamę - mam platformę na hak tej firmy i jest bardzo dobra - ale o nic niewnoszacy wpis, bez opisu, szczególe itp.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna tranquilo

• Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Dzisiaj byłem w sklepie obejrzeć sobie na żywo Qeridoo Kidgoo1 2018. Modelu nie zastałem ale udało mi się uzyskać informację że producent wypuścił w pierwszej partii bubla: nożny hamulec postojowy jest tak niefortunnie skonstruowany że w niektórych sytuacjach, jeżeli zapakuje się więcej bagażu na tył, może pod wpływem dociśnięcia samoczynnie się zaciągnąć. Ponoć na dniach ma pojawić się poprawiona wersja.

Początkowo miałem poczekać na poprawiony model, ale jeden z tatuśków który razem ze mną przyszedł sobie pooglądać przyczepki sprzedał mi info że w sklepie pink or blue można nabyć ten model o 500 zł taniej na przecenie

Cena jest aż podejrzanie atrakcyjna, ale sklep po krótkim reaserchu wydaje się wiarygodny. Moje jedyne podejrzenie to to ze chcą się pozbyć wadliwej partii.

W każdym razie plan mam taki by kupić tą przyczepkę, zdemontować w niej hamulec (bo i tak po podczepieniu pod rower na niewiele jest mi potrzebny), a potem jak już się qeridoo upora z problemem zachachmęcić jakoś od nich nowy sprawny hamulec :)

Jak coś ciekawego z tego wyjdzie dam znać.

• Dzieciaki w Plecaki
Wszystkie KidGoo z pierwszej dostawy, a zapewne i z drugiej miały wadę hamulca i m.in. po naszych naciskach jego sprzedaż została w Polsce wstrzymana. Problem do dzisiaj nie jest rozwiązany stąd nie jest dostępna w sprzedaży w naszym sklepie - chcemy zachować się uczciwie wobec klientów (przypuszczam, że tu u nas byłeś, bo kojarzę korespondencję mailową i kolejkę).

A i wcale nie trzeba pakować więcej do bagażnika - czasami i bez tego się załącza.

To taka różnica między drogim Thule/Burley i Qeridoo - cena jednak robi swoje - ten akapit dotyczy postu księgowego o wysokiej cenie Thule, nie wiadomo za co.
« Ostatnia zmiana: 13 Cze 2018, 13:57 Sebastian »

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
Mam Qeridoo z przed trzech lat, mocno eksploatuje i wszystko działa, jak za tę cenę mogę polecić, nie miałem problemów z hamulcem, ale to pewnie z uwagi na wcześniejszą datę produkcji.

Niestety dodatkowe, większe, pompowane kółko jakie zamówiłem w zeszłym roku to już porażka, hamulec typu v-break złamał się przy pierwszym użyciu, najwidoczniej matka się sypie i schodzi z jakością na przysłowiowe psy.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna tranquilo

• Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
przypuszczam, że tu u nas byłeś, bo kojarzę korespondencję mailową i kolejkę

Przypuszczam że u was byłem, ale raczej o kimś innym myślisz, żadnej korespondencji nie prowadziłem - raczej na spontanie wpadłem łudząc się że od ręki coś kupię.

A sama przyczepka przyszła, i faktycznie ten hamulec to bubel jakich mało. Jak to u nich przeszło przez testy to ja nie wiem :)

Na drugim obrazku włożyłem do przyczepki butelkę wody dla porównania. Więc faktycznie nie trzeba wiele by hamulec sam się załączył.
Wykręcę stópkę od niego i powinno być git.

Offline Mężczyzna soulafein83

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 18.06.2018
Kupiłem przyczepkę Qeridoo Kidgoo 1 w sklepie pinkorblue, taniej o 600zł, przesyłka super przyszła. W weekend zrobione 2 wyprawy z dzieciakami. W trakcie 2 wycieczki po wjechaniu na "mała" wysepkę" ze średnią prędkością zaczęło mi hamować i piszczeć. Szybkie sprawdzenie układu - żona napakowała dużo rzeczy bagażnika, w tym 2x 2,5l butelki z wodą dając je równo na środek ;) no i przy gwałtowniejszym wstrząsie butelki dobiły hamulec i się załączył - także potwierdzam.
Chwila przemeblowania w bagażniku i już wszystko było ok i hamulec działa jak powinien.
Jest to zapewne feler, błąd w konstrukcji, ale zapłaciłem za nową przyczepkę 1400 zł a nie 3000-5000 zł (co jest absurdalną ceną za przyczepkę).
Dziecko zadowolone, jechało się bardzo przyjemnie. Jak na pierwszą przyczepkę to bardzo dobrze wydane pieniądze.

• Dzieciaki w Plecaki
Dla bezpieczeństwa lepiej odkręcić ten pedał hamulca, potrafi się załączyć nawet bez obciążenia (!) a siła bywa tak duża, że zrywa szprychy (nyple) w przyczepce ...
Są już dostępne poprawione hamulce do KidGoo.

Offline Mężczyzna Daras

• Miasto: Kąpino
  • Na forum od: 01.07.2017
Ja mam przyczepkę Qeridoo Sportrex 1. Używam jej już 3 sezon. Córka jeździ odkąd miała niecały rok i na widok podczepionej przyczepki od razu chce wsiadać. Nie ukrywam, że kupiłem ją po przeczytaniu testu na stronie "dzieciaki w plecaki".  Jak dla mnie super sprawa, dodatkowo dokupiłem kółko do biegania i mam 3 w 1. Jedyną mankament to kwestia braku oparć po bokach kiedy dziecko usnie, głowa leci na bok ale tutaj posiłkuję się poduszkami stabilizującymi sadini, nie wiem jak się sprawdza "Pokrowiec siedziska Sportrex 1"
______o
         ~\<,_
       (_)/ (_)
Train hard, race easy

• Dzieciaki w Plecaki
Pokrowiec raczej nie pomoże, bo on obejmuje biodra i pupę. Lepiej sprawdzi się zagłówek, który niedługo będzie dostępny w sprzedaży detalicznej, obejmuje głowę po bokach.

Qeridoo to ok. sprzęt, w tej cenie naprawdę bardzo przystępna jakość ale w tym roku mieli trochę wpadek, organizacyjnych i z jakością produkcji / zabezpieczenia przyczepek w transporcie (pudłach).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum