Autor Wątek: Przyczepka rowerowa do przewozu dzieci  (Przeczytany 166580 razy)

Offline Mężczyzna Sebastian

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.03.2015
    • Dzieciaki w Plecaki
Da się wymienić, o ile są u dystrybutora...

Offline Mężczyzna Rydzu

• Miasto: Wieliczka & Bieruń
  • Na forum od: 22.09.2021
Rydzu, ten Twój to starszy model- nie wiem,czy nie lepszy? Nasz ma już inna amortyzację (Takie plastikowe paseczki,  a nie sprężyny).
Moja też już ma resory piórowe, słabo widać na zdjęciu:

Moja przyczepka jest w wersji dwuosobowej, dlatego może nie jest taka ścięta z tyłu.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
W Chariocie Cougarze cioranym ostro przeze mnie i dwie córki jedna po drugiej przez 9 lat użytkowania nic się nie stało. A nie raz był "ciut" przeładowany ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
To ja mam pytanie z dziedziny logistyki mieszkaniowej. Pytanie jest skierowane do osób zamieszkałych w blokach :-) Gdzie przechowujecie przyczepki? Macie na to jakieś patenty?
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

• Dzieciaki w Plecaki
W przedpokoju (mamy spory) albo w samochodzie.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
W przedpokoju, ale wymaga to sporego przedpokoju niestety ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ale mówimy o przyczepce rozłożonej czy złożonej?  Bo rozłożoną, to nie widzę nigdzie, jest za ciasno, no chyba żeby na dobre pozbyć się wózka jak przestaniemy używać gondoli, to może wtedy...
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
U mnie stoi w salonie bo w przedpokoju stoi spacerówka. Mam co prawda niewielki schowek, ale tam stoją 3 rowery, 3 hulajnogi i jedna biegówka.

W przyszłym roku może pozbędziemy się już spacerówki, a przyczepki pewnie za 2-3 lata (najmłodsza córka ma 2 lata i 8 miesięcy więc pewnie do 5 roku życie pojeździ w przyczepce).

Niestety jak ma się mieszkanie to z rowerami i wózkami jest słabo. Trzeba się do nich przyzwyczaić. Za to jak już się ich kiedyś pozbędziemy (wózki), będzie jak w tym kawale z kozą:)
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna dzesio

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.02.2014
Ja trzymałem w wózkarni, za każdym razem składałem.

• Dzieciaki w Plecaki
Gotową do jazdy, razem z hulajnogami i częścią dziecięcych rowerów. Ale mamy 2 przedpokoje, w tym jeden duży, zaadoptowany z klatki schodowej przez poprzednich właścicieli - i to ratuje nam funkcjonowanie, tam trzymamy większość sprzętów turystycznych.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Trzymam w przedpokoju rozłożoną. Ale mam dość spory przedpokój, w dodatku w kształcie kwadratu, więc jak była jeszcze spacerówka, to i ona tam stała i dało się jeszcze nawet obrócić.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Dobrze rozumiem, że przyczepki Burley mają mocowanie do roweru które zgina się tylko w jednej osi, tzn że jeśli rower się przewróci, np. na postoju, to całe mocowanie się urywa?

• Dzieciaki w Plecaki
Nie, to nie jest prawda. Burley to jedne z najsilniejszych przyczepek rowerowych na rynku. Mocowanie się wyciąga w sytuacji, którą opisałeś i przyczepka pochyla się dziobem do ziemi.
Gdzie takie informacje?

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Z własnych obserwacji, przed chwilą testowałem przyczepkę po raz pierwszy (wersję dla psa, ale mocowanie to samo co w dziecięcej). Nie widziałem tam po prostu żadnego mechanizmu, który się zgina w okół osi poziomej i się trochę zdziwiłem. Dzięki za uspokojenie.

• Dzieciaki w Plecaki
Miałem Burley dla psa przez 2 lata w swojej wypożyczalni, później sprzedałem znajomej. Nie było żadnych problemów z mocowaniem. A dziecięce bardzo intensywnie użytkowane przez 6 lat. Wypożyczający potrafią zepsuć wszystko, zero problemów z tym mocowaniem :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum