Autor Wątek: Szukam kompanów na wyprawę do Czarnogóry i Chorwacji  (Przeczytany 492 razy)

Opis: POLSKA-WĘGRY-SERBIA-CZARNOGÓRA-CHORWACJA

Offline Mężczyzna technik88

• Miasto: WAWA
  • Na forum od: 07.03.2014
Witam,
Jestem na tym forum nowy i na blogu rowerowym znalazłem informacje o tym że mogę tutaj znaleźć kompanów do wspólnej wyprawy.
Na przełomie lipca i sierpnia planuję wyprawę ok 2tyg do Czarnogóry i Chorwacji ok 1500km. Zamierzam przejechać średnio dziennie ok 150km ponieważ chciałbym po dojechaniu do celu wygrzać się na brzegu morza przez te 2-3dni :)
Wstępne plany:
Start: granica Polsko-Słowacja
przez: Butapeszt, Nowy Sad, Belgrad,
Cel: Czarnogóra, Dubrownik
Powrót: pociągiem lub innym środkiem transportu
Chciałbym aby wyprawa była niskobudżetowa a co za tym idzie noclegi w namiocie, na dziko w miarę możliwości.
Dysponuje rowerem szosowym starego typu (Koga Miyata).
Poszukuję kompanów do wspólnej wyprawy którzy podołają założeniom dziennego kilometrażu a także fajnie byłoby wybrać się wspólnie na szosówkach aby tempo jak i zmęczenie było podobne :). Przycisnąć dobrze tempo, zrobić dystans dzienny i resztę dnia odpoczywać np przy zimnym piwku razem z nowo poznanymi osobami.
Proszę o rady, opinie o moich planach.
Plany i trasa do negocjacji :)

KAMIL (26l , maratończyk , w jednym miejscu nie usiedzę zbyt długo :0 )
« Ostatnia zmiana: 7 Mar 2014, 11:29 technik88 »

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
średnio dziennie ok 150km
Po górach też? Ciężko będzie znaleźć kompana.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
średnio dziennie ok 150km

Po górach też? Ciężko będzie znaleźć kompana.
Skoro rower to koga miyata to te góry pewnie asfaltami, więc średnio 150 dziennie to nie jest nie wiadomo co, tym bardziej że większość tej trasy to dojazd do Czarnogóry i dopiero tam są większe podjazdy. Na wyprawach dopiero od 200 km dziennie nie bardzo jest czas na zwiedzanie i plażowanie.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
więc średnio 150 dziennie to nie jest nie wiadomo co
Może dla Ciebie  :)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna technik88

• Miasto: WAWA
  • Na forum od: 07.03.2014
Naturalnie że będę wybierał trasę asfaltową. Tam gdzie to będzie możliwe np Węgry chciałbym jechać szybciej i dłużej abym mógł na górzystych terenach wolniej jechać.
Właśnie szukam osoby która czuje się na siłach zrobić te 150km/24h.
Myślę że na płaskim terenie te 30km/h to dobra prędkość oczywiście można i szybciej :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum