Autor Wątek: transport roweru samolotem-pegasus  (Przeczytany 2950 razy)

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
Odp: transport roweru samolotem-pegasus
« 4 Lip 2014, 00:50 »
Pytanie z tych pilnych bo wylot za 20 dni.
Jesli znacie kogoś kto leicał pegasusem z rowerem prosze o info, gdyż szanowny turecki przewoznik ma w dupie swoich klientówi na maile nie zwykł odpisywać.

a więc PYTANIE: Jaki jest limit wagowy i wymiarowy bagażu sportowego? Zwyczajowo jest to 32kg, no ale z tego co wyczytałem na stronie pegasusa? No i czy mozna wrzucić do kartonu z rowerem śpiwory, namioty i cały ten majdan z sakwami i jedzeniem włącznie?

Pozdrawiam, podajcie prosze dalej :)
Zapraszam ===>

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 4 Lip 2014, 06:31 »

a więc PYTANIE: Jaki jest limit wagowy i wymiarowy bagażu sportowego? Zwyczajowo jest to 32kg

Sorry, że się wtrącę bo nie leciałam Pegasusem i nie pomogę w tym konkretnym przypadku, ale skąd ta informacja, że "zwyczajowo jest to 32 kg".

32 kg to maksymalny limit wagi na 1 sztukę bagażu w ogóle, choć podlega to już wtedy opłacie za nadbagaż.

Po prostu uczulam, bo w każdych liniach jest inaczej, ale 32 kg to wg. mnie nie zwyczajowo jest w odniesieniu do sprzętu sportowego. Z mojego doświadczenia najczęściej obowiązywała zasada, że sprzęt sportowy ma ważyć maksymalnie tyle, ile wazy 1 sztuka bagażu nadawanego, czyli tu chyba 20 kg.

No i pytanie twoje jest słuszne, faktycznie nie widać na stronach przewoźnika wyjaśnienia w tym temacie, co grozi tym, że się będzie zdanym na widzimisię pracownika obsługi. Może jednak uda Ci się wydębić od nich jakąś odpowiedź. Powodzenia. 
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
« 9 Lip 2014, 12:58 »
leciałem..płacisz za rower na lotnisku..nie znam limitu..mój ważył 31 kg..sakwy,namiot itp.miałem spakowane w kartonie

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
« 9 Lip 2014, 13:12 »
wow, to ekstra! Kiedy to było jeśli można wiedzieć i na jakiej trasie?
Zapraszam ===>

• Miasto:
« 9 Lip 2014, 13:18 »
maj...lwów-stambuł-teheran

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
« 9 Lip 2014, 13:21 »
dzieki. Jakies jedzenie, inne cuda też w kartonie z rowerem?
Zapraszam ===>

• Miasto:
« 9 Lip 2014, 13:25 »
wszystko prócz torby na kiere..jeśli lecisz ze lwowa płacisz za rower tylko w hrywnach...

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 9 Lip 2014, 15:44 »
Ale fajny przewoźnik..  :)
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
« 22 Wrz 2015, 23:04 »
w Poniedziałek miałem okazję lecieć pegasusem z Biszkeku do Lwowa więc będzie mała aktualizacja.
Na stronie nie ma możliwości aby kupić bilet na przewóz roweru. Należy to dokonać na lotnisku w czasie odprawy bagażu rejstrowanego, koszt: 55 dolarów, maksymalna waga to 32 kg, jednak nikt nie sprawdzał wagi kartonu. Po za rowerem wrzuciłem jeszcze narzędzia, buty, trochę ubrań, mimo iż gość od przyjmowania bagażu widział to wszystko to nic sobie z tego nie robił i zapytał tylko o wagę więc powiedziałem mu z głowy bo tak naprawdę to nie sprawdziłem.
Uwaga mimo iż wymiary oraz koszt na deskę surfingową jest taki sam, i taką opcję można wybrać na internecie to nie należy tego robić ponieważ bagaż albo nie zostanie przyjęty albo zażądają ponownej opłaty tak jak to było z parą z Francji.
pozdrawiam

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum