Autor Wątek: dwie śliczne kogi i rozdarte serce :)  (Przeczytany 1490 razy)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
To chyba najslabsza kombinacja ze wszystkich.........

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
*Chodziło mi oczywiście o zwykłe szosowe

W jednym rowerze mam tradycyjne hamulce Campagnolo Athena, a w drugim jakieś cantilevery Deore XT i Suntour XC Pro. Po odpowiednim ustawieniu canti są dużo mocniejsze i bez problemu można ścierać opony.. Do tego nie łapią śniegu/błota, na miasto już nic więcej nie potrzeba.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
Ale masz te canti podpiete pod klamki szosowe?

Jak czesto musisz je ustawiac?

Offline Mężczyzna poglos

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.04.2013
sprawdziłem i już wiem, że w trekkingu dla 60cm jestem na styk, tzn. mam jakieś 5mm od kroku do górnej rury... tylko czy w takim razie rama 58cm wys. w tej szosie też nie będzie za duża? hmmm. chyba jakieś krótkie nogi mam.. :)
--
who Jah bless no man curse

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
Pamietaj ze w szosie suport jest nizej....

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ale masz te canti podpiete pod klamki szosowe?
Tektro Rl340. Przypominam, że klamki mają różne ciągi. Z tego co wiem starsze działają dobrze z hamulcami o profilu niskim/średnim, a nowsze (jak moje) z szerokim.

(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Jak czesto musisz je ustawiac?
Podczas wyjazdu z bagażem po przejechaniu około 900 km, w tym sporo po górach, klocki kosztujące ~3 zł/komplet starły się na tyle, że nie łapały tak jak trzeba. Ale spokojnie jeszcze z nimi jeździłem, choć wypadałoby podciągnąć linkę.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
A, to zwracam honor. Wyglada niezle.

Offline piotrktm

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 21.02.2011
Nie wiem czy nie za późno, może rower już kupiony a może odpuszczony. Mam 188 cm wzrostu noga w kroku 89 cm, jeżdżę na takiej oto Kodze http://www.koga.com/files/6/0/4/Koga_Brochure_1985.pdf (strona 20 wg. PDF) rura podsiodłowa 60 cm górna w osiach 57 cm. Rower bardzo komfortowy po modyfikacjach: manetki przeniesione na kierownicę, przerzutka tył i klamkomanetki Alivio, przerzutka przód używana Deore LX, hamulce V-brake, baran zmieniony na prostą kierownicę, mostek lekko podniesiony. Co ciekawe na oryginalną piastę i bębenek jak w specyfikacji (co pokazuje str 21 wg PDF) zamiast 6 biegów jest założona ósemka i chodzi wszystko bez najmniejszego problemu, siodło Brooks ponieważ w oryginalnym pękł jeden z prętów  :o >:(, poza tym reszta bez zmian. Jak masz jakieś pytania pisz. Pozadrawiam
« Ostatnia zmiana: 23 Mar 2014, 12:34 piotrktm »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum