Autor Wątek: Elegancko na rowerze - w podróży  (Przeczytany 5262 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: Elegancko na rowerze - w podróży
« 14 Mar 2014, 17:38 »
Osobny komplet ubrań na biwak?

na wyprawę zabieram ze sobą np 2 komplety rowerowe (spodenki + koszulka) i 1 bluzę cienką rowerową oraz 1 komplet cywilny (lekkie spodnie trekingowe, t-shirt, polar).

Komplet cywilny używam głównie na biwaku, okazjonalnie gdzie indziej (np w pociągu). I chyba właśnie o taki komplet chodziło Wilkowi.

Nie jeżdżę szalonym tempem i nie pocę się jak świnia, więc nie potrzebuję ubrań o super hiper oddychalności. Kieszonek na plecach też nie potrzebuję - wolę się zatrzymać i zjeść jak człowiek, dla mnie podróż to nie wyścig.

Szalonym tempem nie jeżdżę, za to pocę się często i bardzo (nie wiem tylko czy i jak świnie się pocą). Na samą myśl, że miałbym na sobie bawełniany t-shirt z wielką plamą potu na plecach i pod pachami i miałbym w tym jeździć przechodzą mnie ciarki ;-) A kieszonki rewelacja, nawet niekoniecznie na jedzenie, chociaż czasem upycham tam żelki i landrynki :D Ale to dobre miejsce np na telefon.

W kwestii elegancji - ciuchy dedykowane się mocno nie gniotą w sakwie. Bawełniane i inne wrzucone byle jak wyglądają jak wyjęte psu z gardła :P (czy ktoś kiedyś sprawdził to powiedzenie w praktyce?)
« Ostatnia zmiana: 14 Mar 2014, 17:44 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 14 Mar 2014, 17:53 »
Ile czasu spędzasz wyszukując te idiotyczne obrazki? Co drugi wątek jest nimi zawalony. W dodatku żaden z nich nie jest śmieszny (albo nie mam poczucia humoru).

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 14 Mar 2014, 18:53 »
Co może być niewygodnego? Na przykład to, że są obcisłe, krótkie i najczęściej mają kołnierzyk.
Dokładnie. Koszulki na krótki rękawek wolę w formie zwykłego t-shirtu, dopiero przy długim preferuję krój rowerowy.

Spodenki zwykłe, bo mają kieszenie. W obcisłych zawsze mnie zniechęcało robienie się żabich oczek :P

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 14 Mar 2014, 19:28 »
Na samą myśl, że miałbym na sobie bawełniany t-shirt z wielką plamą potu na plecach i pod pachami i miałbym w tym jeździć przechodzą mnie ciarki ;-)

Koszulka to nic - przejedź się w bawełnianych gaciach. ;)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 14 Mar 2014, 19:56 »
Ale co? Zawsze jeżdzę w bawełnianych  :D

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 14 Mar 2014, 20:02 »
Widocznie należysz do tej grupy, która nie poci się podczas jazdy na rowerze. Wtedy to wszystko jedno w czym. :)

Offline Mężczyzna King

• Marzyciel
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 16.03.2012
    • Zalążek bloga
« 14 Mar 2014, 20:02 »
Zdanie "nie pocę się jak świnia" działa w dwie strony.
Świnie się niemal w ogóle nie pocą, dlatego tak lubią taplać się w błocie bo to jest ich sposób na ochłodzenie ;)
fb.com/ZaHoryzont         <-----   ;)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 14 Mar 2014, 20:04 »
Najważniejsze w tej calej zabawie jest to, że każdy ubiera i jedzie w tym w czym jest mu wygodnie, albo wydaje mu się, że jest mu wygodnie :)
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 14 Mar 2014, 20:06 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 19:45 PABLO »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 14 Mar 2014, 20:58 »
Np. coś takiego  ;)

Akurat dobrze trzymam mocz więc pielucha mi niepotrzebna :)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Beata

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 20.10.2012
« 14 Mar 2014, 23:32 »
Kiedyś mówiłam, że nigdy nie będę jeździć w gaciach z pieluchą... dopóki nie wystartowałam w maratonie, w którym przejechałam 220 km i.... STRASZNIE sobie obtarłam d... Od tego czasu nie wyobrażam sobie jazdy na dłuższe wycieczki bez spodenek kolarskich.
Jeśli chodzi o koszulki, to raczej wolę coś luźniejszego, nawet bawełnę, ponieważ nie lubię, jak odznacza mi się tłuszczykowy wałek na brzuchu :P (chyba, że daleko od domu, gdzie nikt mnie nie zna  ;))
Do jazdy po mieście wystarczają mi zwykłe ciuchy, nie mam nigdzie aż tak daleko, aby ubierać się w kolarskie. Na dłuższe wyjazdy zawsze zabieram ze sobą 1 lub 2 komplety cywilne, w zależności od tego czy jest w planie dłuższe zwiedzanie na pieszo.
Ogólnie uważam, że strój kolarski w tych czasach nikogo już nie dziwi, czy może nie powinien dziwić, w gatkach z pieluchą jeżdżą ludzie w każdym wieku, a czy jest to eleganckie? Kwestia gustu - mi się podoba :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum