Autor Wątek: Znajdź towarzystwo na wycieczkę z dziećmi  (Przeczytany 1041 razy)

Opis: Kinderwyprawki na FB

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Jakiś czas temu pozwoliłem sobie założyć stronę/funpage, jakkolwiek to nazwać - o kinderwyprawkach na facebooku. Część z Was nawet już ją polubiła ;)
Założeniem moim było stworzenie miejsca wymiany informacji o planowanych kinderwyprawkach oraz lokalnych wycieczkach rowerowych także dla osób spoza forum.
Na pomysł taki wpadłem w momencie, gdy planowałem wycieczkę z córką i okazało się, że nikomu ze znajomych nie pasuje proponowany termin. A dla dziecka taka wycieczka tylko z tatą/mamą to już nie taka frajda, jak wycieczka z kolegami/koleżankami.
Myślę, że taka forma może się fajnie sprawdzić, może nawet uda się trochę nowych osób zarazić pasją turystyki rowerowej (nie tylko dzieci, ale także ich rodziców). Większe grono potencjalnych chętnych na wycieczkę - większe możliwości wspólnych wycieczek :) bo jak widzę po ogłoszeniach forumowych - nie zawsze inicjatywa spotyka się z odzewem.
Oto adres do stronki: https://www.facebook.com/kinderwyprawki
Jeśli macie co do mojego pomysłu jakieś uwagi, komentarze - walcie śmiało ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
bardzo fajna incjatywa z Twojej strony. Zwłaszcza, że wiele osób o czymś takim nie wie.

Zachęcam też rozmawiając ze znajomymi, ale niestety często się przekonuję, że wielu się nie chce. Ale to już zupełnie inna sprawa.

pozdrawiam

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 19:42 PABLO »

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
A cały paradoks polega na tym, że dzieciakom to się tak podoba... I nawet rodzice bywają zaskoczeni, że rodzinnie można tak fajnie spędzić czas. My to wiemy, ale myślę, że mimo na razie małego oddźwięku warto pokazywać ludziom, że rodzinna turystyka może być bardzo fajnym sposobem spędzania wolnego czasu i co najważniejsze, zupełnie w ich zasięgu, bez prawie żadnego wysiłku.
Tai więc mały apel, jeśli używacie fb, możecie podesłać zaproszenie do polubienia podanej przeze mnie stronki znajomym, którzy mają dzieci i zdarza im się jeździć na rowerach. Może ktoś się skusi kiedyś na jakąś wycieczkę i odpukać złapie bakcyla?

Offline Kobieta Glizdawka

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 13.07.2011
Z fanpage-m jest ten problem, że jego twórca musi dbać o to, aby był on cały czas aktywny i pisać nowe wiadomości. Może dobrze byłoby stworzyć na fb grupę o tej samej nazwie lub podobnej i zapraszać ludzi. Wydaje mi się, że jest to bardziej przyjazna forma wymiany informacji i ewentualnego umawiania się na wspólne wyprawki.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
Tak popatrzyłem w przepastne czeluści FB i chyba muszę Ci przyznać rację. Próbowałem raz wysłać wiadomość na stronkę i informacją o planowanej wycieczce, ale chyba nikomu oprócz administratora (czyli mnie) się to nie wyświetliło. A na grupie faktycznie, każdy z grupowiczów może pisać posty na grupę i wtedy każdy to widzi.
Pomyślę... :)
Dzięki.

Edit:
no dobra, jest i grupa ;)
« Ostatnia zmiana: 23 Mar 2014, 00:42 tomzoo »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum