Autor Wątek: Trasa Warszawa - Białystok  (Przeczytany 548 razy)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Trasa Warszawa - Białystok
« 23 Mar 2014, 13:22 »
Hej mam pytanie do ludzi z tych okolic. Dawno temu jechałem tą drogą i wiem, że sporo się pozmieniało do Wyszkowa jest Expresówka potem nowy most nad Bugiem a dalej dziurawe pobocze aż do Ostrowi Mazowieckiej.

Ktoś może wie, jak wygląda sprawa dalej? Swego czasu dość duży odcinek budowali tam na północy expresówki. Nie pamiętam dokładnie odkąd, chyba od Zambrowa.

Interesuje mnie sprawa przejazdu tym odcinkiem i chciałem zapytać, czy ktoś tam jechał niedawno i wie jak wyglądają sprawy z robotami drogowymi, i jazda po ukończonej expresówce. Czy zrobili tam sensowna spójną drogę techniczną, czy techniczna jest taka jak przy tej expresówce do Wyszkowa, że co jakiś czas pojawia się i znika i przeskakuje to na lewą to na prawą stronę szosy.

Jak kiedyś jechaliśmy Polskim Busem do Białego to wszystko było rozkopane, pełno wahadeł, objazdów po płytach itp...

Wszelkie info mile widziane.

Pozdrawiam.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: Trasa Warszawa - Białystok
« 23 Mar 2014, 15:23 »

Prace przy budowie drogi zostały zakończone. Za jakiś czas mają zostać podjęte na odcinkach jeszcze nie rozbudowanych. 'Drogi techniczne' są po obu stronach. Bitels jadąc z Waszego ślubu pod Białym odwiedzał rodzinę, możesz więc go spytać.

Zambrów, Ostrów Maz. i może coś jeszcze mają obwodnice.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 23 Mar 2014, 18:01 »
Tylko te obwodnice to są szosy ekspresowe, jechałem w styczniu ten odcinek autobusem i jak pamiętam to od Jeżewa do Białegostoku jest już ekspresówka. Pchanie się na tę szosę, czy na drogi techniczne (które może są, może ich nie ma, a całkiem możliwe że kluczą) - IMO nie ma sensu. Do Białegostoku można dojechać sporo lepszą trasą, niewiele dystansu nadrabiając - znacznie sensowniejszym wariantem jest jazda przez Brok, Czyżew, Wysokie Mazowieckie i Sokoły.

Jest jak piszesz. O obwodnicach wspomniałem w kontekście treści wpisu inicjującego, w żadnym razie w kontekście rowerowania. W-wa - B-stok prosto rowerem -moim zdaniem- jest kiepskim pomysłem (jednak niektórzy właśnie tak chcą i jadą). Ciąg miejscowości, które wymieniłeś, tyczą trasę, na której -choćby- dużo łatwiej przeżyć, jest też ładniej, znacznie mniej tirów. Bardziej bym jechał właśnie tą.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 23 Mar 2014, 18:10 »
Czy zrobili tam sensowna spójną drogę techniczną, czy techniczna jest taka jak przy tej expresówce do Wyszkowa, że co jakiś czas pojawia się i znika i przeskakuje to na lewą to na prawą stronę szosy.
Da się przejechać do Wyszkowa bez kluczenia na boki. Jedziesz od Czarnej do Trojanów, dość prostą i równą drogą (jedyne doły są przy składzie paliw za Starym Kraszewem). Od Trojanów leci techniczna, do Lucynowa i dalej na stary most.

Obwodnice miast chcąc być w zgodzie z przepisami omijasz miastem. Wzdłuż tej nowej ekspresowej Stare Jeżewo - Białystok jest na sporym odcinku szeroka boczna droga (ale tylko kawałek jechałem).

My home is where my bike is.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat