Autor Wątek: Szukam kompana na wyprawę w Alpy. Początek lipca  (Przeczytany 509 razy)

Offline Mężczyzna emty13

• Miasto: Goszcz / Wrocław
  • Na forum od: 21.10.2011
Witam. Szukam kogoś chętnego na wyjazd we Włoskie Alpy, celem będzie przełęcz Passo del Stelvio. Wylot z Katowic do Bargamo 5 lipca. Przewidywany czas na wyprawę 14 dni.

Cena za samolot z bagażem zmieści się w 400-500zł. Noclegi w Alpach raczej w tanich hostelach, zależy od pogody :) Ja tam mogę kopcować się w namiocie.
« Ostatnia zmiana: 26 Mar 2014, 22:05 emty13 »
Ja będę walczyć i wygrywać,
By zakładać sobie cele i ich szczyty zdobywać!

Offline Mężczyzna darekw

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 26.03.2013
Byłem dwa razy (rok 2009 i 2010) na alpejskich dwutygodniowych rajdach gdzie "gwoździem " programu był przejazd przez przełęcz Stelvio. Każdy rowerowy sakwiarz przed przejściem na kolarską emeryturę powinien tego doświadczyć. Naprawdę warto. Ale tylko przy słonecznej pogodzie. Tanie hostele w Alpach ? Nie spotkałem. Chyba że nisko w dolinach w miastach. Ja nocowałem na campingach w Bormio od strony południowej i w Laces od drogi z Merano. W sumie 15 euro od osoby wyjdzie za jeden nocleg ( namiot + osoba) . 
      Jak będziecie jechać z Bolzano to musicie za Merano trzymać się ścieżki rowerowej która omija tunel na głównej drodze ( zakaz wjazdu rowerów ) Wspinaczka z Merano na pierwszy "próg" to przedsmak Stelvio.
      Troche zdjęć ze Stelvio jest na moim profilu na facebooku, album alpy 2010 - Dariusz Wierzbicki, Lublin.

pozdrawiam i życzę słonecznej pogody bo widoki są niesamowite.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum