Autor Wątek: Majówka na Białorusi  (Przeczytany 3812 razy)

Offline Mężczyzna yoohas

• Alive! - Live on the bike!
  • Miasto: Kwidzyn
  • Na forum od: 31.03.2014
Odp: Majówka na Białorusi
« 29 Kwi 2014, 21:57 »
U nas już wyklarował się wstępny plan:
30.04 dojazd koleją do Hajnówki, szukanie miejsca na nocleg pod Białowieżą
1.04 przekroczenie granicy i jazda...
Siemka!
Miałem sporo dylematów co z moją majówką, ale w końcu postanowiłem uderzyć bajkiem na Białoruś, na losowo wybrany mecz hokejowy - mi akurat trafiło na Niemcy - Kazachstan  ;) Chętnie bym dołączył do jakieś grupki, np. Waszej - o ile jest jeszcze taka możliwość? Jeżeli tak, to o której byście startowali - powiedzmy z Białowieży lub granicy (czynna od zdaje się od 8.00)? Mam plan dojechać do Białowieży 1-go maja rano autem, zrobić szybki przepak i dalej już śmigać bajkiem. Nie wiem tylko jak wcześnie się zrywać - całą trasę z domu - ok 450 km - zrobię na 2 etapy - na rano zostanie 290 km, ale na tą 8-9 chciałbym w Białowieży być.

Jeżeli chodzi o mnie, to spoko poradzę sobie z każdym dystansem, na pewno nie będziecie na mnie czekać :) Jeżdżę od kilku ładnych lat, oprócz corocznych zagranicznych wypraw (preferuję Baukany, góry i max podjazdy) i tego co śmigam na codzień, to moim konikiem są ekstremalne maratony na orientację (200-300 km z mapą i kompasem). Charakternie nie jestem konfliktowy, idę na kompromisy i lubię piwo ;)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 29 Kwi 2014, 23:54 »
i lubię piwo ;)

Zapraszamy.

będziemy w okolicach Białowieży wieczorem 30.04. Granicę planujemy przekroczyć z rana. Jak szybko uda nam się obóz zwinąć tak szybko będziemy po drugiej stronie. Myślę, że do 9 się wyrobimy.

Spróbujemy się wepchać do szynobusu odjeżdżającego z Warszawy Wschodniej po 17. Zakupy, piwo i kolacja.
powrot 4.05... możliwe że do Brześcia. Zobaczymy jak to wyjdzie bo forma jeszcze u części nietęga a trzeba zdążyć na poniedziałek rano do pracy. możliwe że podeprzemy się ciuchcią do Brześcia właśnie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 30 Kwi 2014, 00:33 »
Ja niestety, mimo ważnego biletu na mecz muszę zrezygnować z wyjazdu :-(
Życzę wszystkim powodzenia i czekam na relacje.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 30 Kwi 2014, 06:59 »
Z diverem przekraczamy granicę 1 mają pociągiem w terespolu i jedziemy na Mińsk. Planowany powrót 6/7 maja życzę słonecznej majówki

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna yoohas

• Alive! - Live on the bike!
  • Miasto: Kwidzyn
  • Na forum od: 31.03.2014
« 30 Kwi 2014, 09:17 »
Zapraszamy.
Myślę, że do 9 się wyrobimy.
Ok, dzięki :) To w takim razie umówmy się wstępnie na granicy ok 9 - 9.30.

Ja z racji zostawienia auta w Białowieży tam też będę wracał i też będę chciał się tak wyrobić, żeby jeszcze wrócić na wieczór do domu i w pn do tyrki, ale to już zmartwienie na później ;)

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 7 Maj 2014, 00:51 »
Witam
Po tygodniu na Białorusi wróciliśmy do domów. Trochę zimno było, ale daliśmy radę dojechać do Mińska często jadąc przez piaszczyste polne i leśne drogi choć asfaltu była większość.  Jak tam pozostałe ekipy ? Nie dziwili się pogranicznicy jak wracaliście przed terminem waszych meczy ? :-)

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 7 Maj 2014, 08:29 »
Ciekaw jestem wrażeń uczestników tej masowej majówki na Białoruś.
Kilka ekip tam pojechało, może zostali na mecze hokejowe?

Offline Mężczyzna technik88

• Miasto: WAWA
  • Na forum od: 07.03.2014
« 7 Maj 2014, 10:23 »
Witam,
Wraz z kolegą wybraliśmy się na Białoruś 30.04 i wróciliśmy 4.05. Wrażenia po powrocie niesamowite ponieważ trafiliśmy na fajnych gospodarzy, którzy nas super ugościli (np. mieliśmy do dyspozycji cały domek agroturystyczny z sauną ), mogliśmy porozmawiać w języku polskim i tylko w jednym przypadku po rosyjsku. Drogi eleganckie, kultura kierowców do rowerzystów a także bardzo czyste miasteczka i oczywiście Mińsk. Majówka się udała i teraz musimy planować kolejne wyprawy bo to była nasza pierwsza.
Na granicy spokój bez problemów i zadawania pytań w drodze powrotnej (Brześć -Terespol PKP ). Szkoda tylko że MŚ nie zaczynają się od 1maja :) ale swój mecz obejrzę w TV.

Offline Mężczyzna fjk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.05.2011
    • http://fjk.sytes.net
« 12 Maj 2014, 17:17 »
Ja tez wyskoczylem na pare dni na MS, odwiedzic Kanal Augustowski, Linie Mołotowa i pare innych miejsc. Wzdłuz polskich granic level 2... na zewnatrz :P
Trafilem na niezla defilade 9 Maja. Tez trafil mi sie super nocleg u Polakow.
Kolejny raz udalo mi sie przecisnąć granicą samochodową :P Wracajac udalo mi sie zatrzymac pociag ktory juz odjezdzal z peronu :)
Pare zdjec: http://fjk.sytes.net/melanz/galerie/bialorus14/
« Ostatnia zmiana: 12 Maj 2014, 17:28 fjk »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum