Ankieta

Czy skorzystasz z oferty?

Tak.
1 (4.5%)
Nie.
6 (27.3%)
Nie wiem.
0 (0%)
Wiem, ale nie powiem.
4 (18.2%)
Lubię placki.
11 (50%)

Głosów w sumie: 18

Autor Wątek: Rowerowy potop  (Przeczytany 1475 razy)

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Rowerowy potop
« 27 Mar 2014, 17:34 »
Bardzo ciekawa propozycja dla korpoludków i ludzi którzy nie mogą sobie pozwolić na tygodniową wycieczkę.

http://www.stenaline.pl/do-szwecji/rejsy-turystyczne/rowerowy-potop

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Odp: Rowerowy potop
« 27 Mar 2014, 17:55 »
szkoda że po wejściu w rezerwację 169 zamienia się w 488

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 27 Mar 2014, 18:06 »
169 zł za 2 noce na promie i jednodniową przejażdżkę to na mój gust słaba oferta. Raczej promocja by zapełnić promy. Odbywa się to nie po raz pierwszy, z tego co wiem dużo ludzi z tego korzysta - wolna wola jak kto lubi...
Jeśli chodzi o Stenę to z tego, co wiem najlepsze ceny są przy rezerwacji w trakcie imprez turystycznych i podróżniczych.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 27 Mar 2014, 20:59 »
No polemizowalbym. Dwa noclegi na promie ze sniadaniami za taka cenę to bardzo przyzwoicie. Nic poza noclegiem pod namiotem nie wyjdzie nas taniej. Ale cieżko spać pod namiotem podczas rejsu. Chyba ze ktoś dysponuje kon-tiki :)
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 27 Mar 2014, 22:23 »
Elizium, mi chodzi raczej o to, że płyniesz te 12h w jedną stronę, jeździsz jeden dzień, po czym wracasz znów 12h. Tak samo możesz sobie pojechać pociągiem czy też autobusem za granicę, spędzić 12h w podróży, pojeździć, wrócić w 12h -może i taniej wyjdzie. Fajnie? Nie dla mnie. 12h samej podróży w jedną stronę, obojętnie za ile, ale w celu pojeżdżenia przez 10h - słaba oferta. Albo dwie noce w hotelu za te minimum 169zł aby pojeździć 10h w innym miejscu niż zwykle :D

Oferta ewentualnie do wykorzystania jako transport w jedną stronę.

• Użytkownik forum
« 27 Mar 2014, 22:38 »
Magda, zaleta jest taka - że płyniesz przez noc. Spisz sobie grzecznie w kabinie, a na miejscu od rana do popołudnia jeździsz. Albo nie śpisz, ale potem z jeżdżeniem może być różnie. W każdym razie to jakaś tam namiastka. Nie dziwię się więc, że ludzie się na to decydują. Oczywiście wyjazdu samodzielnie zaplanowanego i dłuższego toto nie zastąpi i nie przebije.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Mar 2014, 07:16 »
Dla mnie żadna atrakcja. No bo pojeździć sobie po okolicy szwedzkiego portu? Chyba tylko po to by móc powiedzieć, że się było w Szwecji.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 28 Mar 2014, 07:45 »
169 zł za 2 noce na promie i jednodniową przejażdżkę to na mój gust słaba oferta. Raczej promocja by zapełnić promy. Odbywa się to nie po raz pierwszy, z tego co wiem dużo ludzi z tego korzysta - wolna wola jak kto lubi...
Jeśli chodzi o Stenę to z tego, co wiem najlepsze ceny są przy rezerwacji w trakcie imprez turystycznych i podróżniczych.
Magda to co podajesz to naprawdę świetna oferta.Dwie noce na promie, śniadanie, transport, strefa spa...
To ciężko porównać do upierdliwej 12 h podróży pociągiem czy autokarem.
Dla mnie to dobra oferta. :) na miły rodzinny weekend na rowerach z dodatkowymi atrakcjami.
« Ostatnia zmiana: 28 Mar 2014, 09:55 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 28 Mar 2014, 07:51 »
Podana cena to jest koszt w jedną stronę.
W dodatku po przejściu do systemu rezerwacji ceny zaczynają się ciut wyżej:

Rejsy turystyczne z pobytem w Szwecji

Cena od 199zł na osobę

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 28 Mar 2014, 08:30 »
Najlepiej o "nieatrakcyjności" tej oferty świadczy fakt, że bilety rozeszły się jak ciepłe bułeczki. ;)
Stąd te kłopoty z ceną. W tej chwili zostały już tylko kabiny czteroosobowe. Jeśli dobierzecie się w czwórkę - uda się zarezerwować bilet (w obie strony!) za 169 zł za osoborower.

A czy rzeczywiście jest to tylko nic nie warte "2 x 12 godzin podróży + przejażdżka po okolicach portu"? Proponuję poczytać relacje tych, którzy byli, na przykład:
http://magic.bikestats.pl/1042415
http://nefre.bikestats.pl/1033032

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 28 Mar 2014, 08:39 »
Wiem, że masa ludzi na to jeździ, jak już pisałam - CO KTO LUBI!
Ale nadal uważam, że świetna oferta to to nie jest, a raczej zapełnianie sobie promów.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 28 Mar 2014, 08:51 »
ale wynika mi jak sprawdzam, że jadę w niedzielę i wracam już wponiedziałek?
a chciałem na tydzień jechać..

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 28 Mar 2014, 08:58 »
Turysta, dziękuję, masz rację.
Jest dobrze :)
Rezerwację robiłem z tableta, nie chciała przejść. Z komputera przeszła prawie bez problemu.
« Ostatnia zmiana: 28 Mar 2014, 09:08 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

• Użytkownik forum
« 28 Mar 2014, 09:02 »
Ja tam sobie sprawdzę, jak wygląda jeżdżenie po okolicach portu - wybieram się tam za tydzień, nie w ramach tego potopu, tylko z innej oferty Steny. Za rejs zapłaciłem 299 zł (za dwie osoby w dwuosobowej kabinie), zabieramy z żoną rowery i pojeździmy. Że to nie jest wyprawa? No nie jest.
Absurdalny Eli

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 28 Mar 2014, 09:22 »
To ciężko porównać do upierdliwej 12 h podróży pociągiem czy autokarem.

trzeba zacząć od tego, że Magda pisała że w ogóle jazda gdzieś 12 godzin po to by pojeździć jeden dzień i wracać znowu 12 godzin jest dla niej słabe. Dla mnie zresztą też. Co mi za różnica czy będe 12 godzin na promie ze śniadaniem i wygodami jeśli ja w ogóle nie chcę spędzać czasu w takim systemie:)

Ale nadal uważam, że świetna oferta to to nie jest, a raczej zapełnianie sobie promów.
Dokadnie. Jeśli ludzie mają z tego frajdę niech korzystają ale to nie jest świetna oferta dla wszystkich.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum