Autor Wątek: Pierwsza wyprawa i dylematy z nią związane  (Przeczytany 25932 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
My z kolei lubimy poranna kawę, ale to wszystko kwestia gustu, smaku oraz pewnych przyzwyczajeń.
Plus kawa pobudza, ale też wypłukuje wapń. W niewielkim stopniu, ale zawsze. Plus nie ma innych właściwości.
Wszystko to jest kwestia indywidualnych preferencji.
Dlatego wolimy coś innego :)
Jest na pewno o wiele tańsza :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
wg mnie na pewno jest zdrowsza niż te piguły :P

Poza tym porządna kawa dobrze smakuje. :)

Kawa wypłukuje wapń z organizmu, jednak efekt ten jest na tyle niewielki, że nawet spożywanie jej w dużych ilościach nie zwiększa zagrożenia zachorowania na osteoporozę.

Offline Mężczyzna Student

• Miasto:
  • Na forum od: 16.03.2013
M+K Dziękuje Wam również szczególnie bo to od Was dostałem adres forum,

Offline Mężczyzna Freud

Czy zdrowsza. Piguły to nie są. To jest coś takiego jak Plusssz. Proszę rozrabiany w wodzie.
Jeśli to jest niezdrowe to w moim odczuciu tak samo niezdrowe jak kawa.
Mogę się oczywiście mylić, bo dokładnego działania tego nie znam. To mi się tylko wydaje. Czuję się po tym lepiej niż po kawie w sumie.

Co kto lubi :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Kawa jest bardziej zdrowa niż jej zły wpływ ale to tylko Twoja opinia bo po prostu jej nie lubisz. :)

Offline Mężczyzna Freud

Yoshko - wszystko zależy od ilości. Nie da się powiedzieć, że zawsze jest zdrowa albo nie.
Jak będziesz pił 4-5 dziennie to pewnie zacznie szkodzić.
Ja tylko porównuje do prochów. No i nikogo nie namawiam: mówię o sobie :) Mnie bardziej leżą plusszcze / proszki wszelkiego rodzaju.

• Miasto:
Hej hej moi drodzy temat kawa fajny a z własnych podróży powiedzcie mi bo na każdej dzieje się coś innego i co Wam przychodzi do głowy na co miał bym zwrócić uwagę

Offline Mężczyzna Freud

Sprawdź przed wyjazdem czy masz cały ekwipunek dwa razy.
Najlepiej wg. listy.

Zabraknie Ci jednego klucza lub dętki i później będziesz sobie pluł w brodę :)
Ja nie wziąłem w tym roku dwóch dętek (tylko jedną) i finalnie kupiłem kolejne dwie drożej :P za euro.
Pół biedy jak są w sklepie. Gorzej jak nie będzie nigdzie.

Jeśli dętki są stare to proponuję wymienić je przed wyjazdem na nowe.
Moje po ponad 1.5 roku nie nadawały się już do łatania.
Pod wpływem wysokiej temp. w 2 dni miałem 5 dziur. W tym wybrzuszała się guma w miejscach dziwnych. Dętki były powyciągane po prostu.
Po zmianie dętek do samego końca wyprawy, przez kolejne 18 dni cisza. Zero dziurek a teren był czasem trudny.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ale spamujesz :P Udanego wyjazdu! 8)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Miasto:
To moja pierwsza wyprawa i zarazem tak daleka więc dlatego tyle pytań

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
To moja pierwsza wyprawa i zarazem tak daleka więc dlatego tyle pytań
Jaka daleka. Nawet z UE nie wyjedziesz bo politycy zrobili ci psikusa.

Offline Kobieta kardola2

• Miasto: Kudowa Zdrój
  • Na forum od: 30.06.2013
Pierwsza daleka wyprawa i Chorwacja
« 1 Lip 2013, 10:53 »
Razem z kolegą planujemy pod koniec wakacji wybrać się na rowerach do Chorwacji.
Około 900 km, zamierzamy przeznaczyć na podróż maksymalnie 14 dni (być może pokonamy dystans szybciej), 5 dni pobytu na miejscu i powrót pociągiem. Czy to dobry wybór jak na pierwszą wyprawe? Dużo czytam na temat podróży po Europie rowerem ale to nie to samo co doświadczenie praktycznie, dlatego miło by było zabrać się chociaż kawałek z kimś kto już był na takiej wycieczce lub chociaż 'usłyszeć' kilka porad na forum :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
posprzątałem trochę i powrzucałem tutaj ostatnie tematy dotyczące podobnych dylematów wśród debiutantów. niech to będzie wszystko w jednym miejscu.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Mały odkop , ale nie chciałem tworzyć dodatkowego wątku ..

Pierwsza dłuższa wyprawa - samemu czy z kimś lub w grupie - jakie  jest Wasze zdanie, doświadczenia ?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odpowiedź zależy od człowieka. Jeden ciężko przeżywa samotność,  drugi ciężko dostosowuje się do innych.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum