Autor Wątek: Pierwsza wyprawa i dylematy z nią związane  (Przeczytany 25933 razy)

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Odpowiedź zależy od człowieka. Jeden ciężko przeżywa samotność,  drugi ciężko dostosowuje się do innych.

U mnie problemu nie ma z jednym i drugim, więc ta kwestia nie dostarcza argumentów ...

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Pytasz ogólnie czy o postać z awatara?

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
tomzoo: Tak, zdecydowanie ogólnie. Awatarem się nie sugeruj  ;)

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
Jedna opcja i druga różni się pod wieloma względami. Jadąc z kimś trzeba mieć na uwadze różne predyspozycje takie jak: tempo, robienie zdjęcie, preferencje odnośnie noclegu, zwiedzanie miast, jedzenie itd. takich detali jest mnóstwo i od tego zależy czy z daną osobą będzie dobrze się podróżowało. Znam mnóstwo przypadków kiedy pary się rozstawały bo już nie mogły dalej ze sobą jechać. Z drugiej strony samotne podróżowanie daje dużo więcej możliwości. Generalnie jest się bardziej elastycznym jednak samotna jazda po pustyni nie napawa optymizmem....
Sam musisz odpowiedzieć sobie na to pytanie, bo każdy ma swoje indywidualne preferencje.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Spoko, to pytanie dotyczące awatara to taka podpucha była. ;)
Generalnie pytanie tak indywidualne jak prośba o pomoc w doborze siodełka. :)
Jeśli jazda w grupie Ci nie przeszkadza, to zdecydowanie bardziej polecam grupę. Co prawda będziesz może pozbawiony pełnej swobody wyborów w trakcie wyjazdu, ale z drugiej strony będzie z kim na bieżąco podzielić się wrażeniami, podnieść na duchu w trudnych momentach itp., lub chociażby podzielić wspólnym bagażem.
Oczywiście wskazany jest dobór współtowarzyszy pod względem kondycji, dystansów i zainteresowań.
Optymalna grupa na długi wyjazd to 2-3 osoby, przy czym w grupie 3 osobowej jest ten plus, że zawsze będziesz w mniejszości albo w większości, nie będzie (teoretycznie) patowych sytuacji. :)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
@remik
Chlasz?

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
@remik
Chlasz?

;D
Zdecydowanie. Np. dobre piwo lubię , to następna moja pasja  :P

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Generalnie jest się bardziej elastycznym jednak samotna jazda po pustyni nie napawa optymizmem....
Mi to pasuje. Znacznie gorsze jest siedzenie samemu w mieście, gdzie nie możesz liczyć na towarzystwo. Sama jazda jest wystarczająco zajmująca, by darować sobie kontakty interpersonalne.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna menel

@remik
Chlasz?

;D
Zdecydowanie.
No to łatwo możesz nawiązać stosunki międzyludzkie w barze albo pod sklepem, co przy dłuższych , samotnych wyjazdach bywa pożądane.

Offline Mężczyzna menel

Wybór właściwych barów i sklepów jest to sztuka którą można posiąść tylko dzięki wrodzonym zdolnościom oraz wieloletnim wyczerpującym ćwiczeniom.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Wybór właściwych barów i sklepów jest to sztuka którą można posiąść tylko dzięki wrodzonym zdolnościom oraz wieloletnim wyczerpującym ćwiczeniom.
Niestety nadmierne ćwiczenie powoduje menelizację osoby praktykującej

Świetne   ;D.  menel ma to coś  ;D
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Dla mnie jedną z głównych atrakcji samotnych podróży jest nawiązywanie różnych znajomości. Generalnie ludzie lubią mówić i lubią być słuchani. A ja lubię słuchać. Stąd także czasem znajomości "podsklepowo-piwne" owocowały :) workiem jabłek czy miejscówką na nocleg. Być może wzbudzam zaufanie albo wyglądam jakbym potrzebował pomocy ;) bo często jadąc sam spotykam się z życzliwym przyjęciem. Nie doświadczam tego, podróżując w większym gronie. Może bardziej zajęci sobą jesteśmy, może większe grupy wzbudzają u ludzi jakieś obawy...
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna menel

po czasie jedynym kryterium wyboru jest stosunek mocy do ceny trunku będącego w ofercie.
Nieważne co się pije, ani gdzie. Ważne z kim.

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
Nieważne co się pije, ani gdzie. Ważne z kim.
Najważniejsze są 'gradusy', ilość i przejrzystość napoju. Wiem co piszę, nieodżałowany Wilk wydał mi  w tej materii certyfikat, który mnie upoważnia do bycia ekspertem w temacie. ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Sty 2017, 13:02 Waldemar »
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Dzięki za odpowiedzi, myślałem - że mogą być jakieś większe "haczyki" lub "oczywiste oczywistości"
- ale z tego co czytam to jest typowa "personal preference" i nikt inny jak tylko sam samemu muszę sobie na to pytanie odpowiedzieć ..

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum