Autor Wątek: Ameryka Łacińska na rowerze  (Przeczytany 4184 razy)

Opis: a tak postanowiłem sobie pojeździć

Offline gawor

• Miasto: Berlin
  • Na forum od: 04.04.2011
Ameryka Łacińska na rowerze
« 1 Kwi 2014, 04:20 »
Wytajcie Obywatele!

jakbyście się bardzo nudzili, jakieś zakwasy od jazdy na rowerze się pojawiły i trzeba by było przysiąść już przy kompie, to zapraszam do mniej lub bardziej udanych relacji z mojego pedałowania po Meksyku - tutaj jest dwudziesta i po czterech miesiącach ruszam na Gwatemalę i w dół ku Ameryce Południowej. Generalnie coby zbytnio bazy forum nie zapychać treścią, zapraszam na http://gaworland.net.

Serdecznie pozdrawiam z San Cristobal de las Casas

Konrad

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Odp: Ameryka Łacińska na rowerze
« 4 Kwi 2014, 18:31 »
Fajnie, z werwą napisane relacje. Podoba mi się, będę zaglądac :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline mipel

• Miasto:
  • Na forum od: 05.11.2013
« 5 Kwi 2014, 19:35 »
a tak przy okazji - jak w kwestiach bezpieczenstwa w ameryce lacinskiej? duzo zlego nt. meksyku w mediach.

Offline gawor

• Miasto: Berlin
  • Na forum od: 04.04.2011
« 25 Kwi 2014, 20:10 »
Dzięki, Hidiana....

a co do bezpieczeństwa....wypowiem się co do Meksyku, bo szczególnie dużo  głupot gada się w mediach na jego temat, koncentrując się na tym co najgorsze - no, ale czegoż my oczekujemy od mediów, które z zasady są po prostu tendencyjne.

W Meksyku, Gwatemali, które do tej pory przemierzyłem, czułem się dużo bezpieczniej niż u nas w Polsce - czy będąc na  imprezie, czy na ulicy, czy gdziekolwiek. Jadłem wszystko z ulicy, wracałem nocami z potańcówek, i co tylko. Oczywiście przemoc się dzieje, bo dzieje się wszędzie, ale żeby koncentrować się na tym i mówić o tym, że tak w tym kraju właśnie jest? Będąc w Meksyku dostałem PDF-a Świata Wiedzy i tam artykuł o Meksyku - wedle tego artykułu już powinienem nie żyć, 15 razy być porwany...zgwałcony i cokolwiek :D

Także...nie orientujcie się według tego, co paplają w mediach, co piszą gazety - fora podróżnicze i globetroterrskie są dużo wiarygodniejsze. Choć wiadomo, że głos osoby którą okradziono z wszystkiego będzie inny od głosu osoby, która przemknęła przez dany kraj bez problemu...

...ale generalnie nie warto ulegać strachom i używać ich jako argumentu, by czegoś nie robić, także...:)

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum