Dzięki, Hidiana....
a co do bezpieczeństwa....wypowiem się co do Meksyku, bo szczególnie dużo głupot gada się w mediach na jego temat, koncentrując się na tym co najgorsze - no, ale czegoż my oczekujemy od mediów, które z zasady są po prostu tendencyjne.
W Meksyku, Gwatemali, które do tej pory przemierzyłem, czułem się dużo bezpieczniej niż u nas w Polsce - czy będąc na imprezie, czy na ulicy, czy gdziekolwiek. Jadłem wszystko z ulicy, wracałem nocami z potańcówek, i co tylko. Oczywiście przemoc się dzieje, bo dzieje się wszędzie, ale żeby koncentrować się na tym i mówić o tym, że tak w tym kraju właśnie jest? Będąc w Meksyku dostałem PDF-a Świata Wiedzy i tam artykuł o Meksyku - wedle tego artykułu już powinienem nie żyć, 15 razy być porwany...zgwałcony i cokolwiek
Także...nie orientujcie się według tego, co paplają w mediach, co piszą gazety - fora podróżnicze i globetroterrskie są dużo wiarygodniejsze. Choć wiadomo, że głos osoby którą okradziono z wszystkiego będzie inny od głosu osoby, która przemknęła przez dany kraj bez problemu...
...ale generalnie nie warto ulegać strachom i używać ich jako argumentu, by czegoś nie robić, także...