Autor Wątek: Majówka na Dolnym Śląsku  (Przeczytany 1678 razy)

Offline Kobieta tereska

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.01.2014
Majówka na Dolnym Śląsku
« 2 Kwi 2014, 16:50 »
Witajcie!
Czy ktoś miałby ochotę na rowerową majówkę na Dolnym Śląsku? Mało znam ten region i chętnie pojeździłabym tam przez cztery dni, zwiedziła co ciekawsze miejsca i góry. Mam też kilkoro znajomych w tamtym rejonie, którzy udostępnią ogród pod namiot, a może i (w zależności od liczby osób) dach swojego domu.
Szukam miłego towarzystwa na te cztery dni :)
Termin - dokładnie majówkowo-weekendowy (1-4.05).
Trasa do ustalenia.
Dystanse - ok 100 km, też w zależności od ustaleń i chęci.
Pozdrawiam,
Tereska

Offline krys

• Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 12.07.2010
Odp: Majówka na Dolnym Śląsku
« 2 Kwi 2014, 21:40 »
Witaj!Będziesz jechała z Krakowa,czy chcesz dojechać pociągiem?Ja jestem po drodze-Kędzierzyn-Koźle. Są tu też ciekawe miejsca w promieniu ok.20km. Góra Sw.Anny,Kamień Śląski,ale to już mogło by być nie po drodze.
krys

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 2 Kwi 2014, 22:14 »
Hej, zgłaszam swoją kandydaturkę:) A jakie rejony Dolnego Śląska by Cię interesowały ?

Offline Mężczyzna bob71

• Miasto: Ząbkowice Śl.
  • Na forum od: 16.06.2011
    • Podróże rowerowe Bogdana i Romana
« 2 Kwi 2014, 22:43 »
Zapraszam do Ząbkowic Śląskich, bilet na Krzywą Wieże daję w gratisie!
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl

Z tą Chorwacją to przesada.

Offline Mężczyzna łoli-eco

• Miasto: górki małe
  • Na forum od: 03.04.2014
« 3 Kwi 2014, 15:01 »
czesc
z dziką przyjemnoscia jesli są jescze wolne miejsca dołączyc bym miał zaszczyt
jesli tylko można
(tak sobie mysle ze wszędzie mi po drodze)
tomek

Offline Kobieta tereska

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.01.2014
« 4 Kwi 2014, 14:06 »
Świetnie :) Nie mam jeszcze opracowanej trasy, ale na pewno nie chciałam zaczynać w Krakowie. Kędzierzyn Koźle jako punkt startowy jest bardzo dobrym pomysłem! Krys, czy znajdę Cię w Twoim mieście w czwartkowe przedpołudnie?
Jeden z przystanków planowałam właśnie pod Ząbkowicami, gdzie mam znajomych. Bob, dzięki za propozycję biletów - chętnie skorzystam!
Po drodze warto zahaczyć o Nysę Kłodzką, Paczków i Otmuchów. Tak pewnie wyglądałby czwartek.
Z soboty na niedzielę chciałabym nocować w Górach Kaczawskich, skąd w ndz powrót do Wrocka i pociąg do Krakowa. Także piątek i sobota oraz jeden nocleg byłyby do zagospodarowania w okolicznych górkach.
Jelona, co Ty na to? Jesteś w Wałbrzycha - chciałabyś jechać od początku, czy się dołączyć? A może masz jakąś sugestię - w końcu to Twoje rejony?
łoli-eco - napiszesz coś więcej o sobie? Na razie pozostajesz na forum praktycznie całkowicie anonimowy :)
Przez weekend nie będę odpisywać, odezwę się w poniedziałek.
Pozdrawiam, Tereska

Offline krys

• Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 12.07.2010
« 5 Kwi 2014, 18:09 »
Hej!Myślę że będzie prościej mi Ciebie,czy Was odnaleźć jak zdradzisz  którym pociągiem przyjedziesz. Fajnie że pomyślałaś aby zacząć od Kędzierzyna :)Swoje namiary podam na Twojej poczcie tutaj. Mam nadzieje że nasze humory i pogoda dopiszą.Obym jeszcze urlop dostał
krys

« 6 Kwi 2014, 21:36 »
to tak
mam na imie tomasz,najpiej czuje sie własnie na rowerze,zawsze robie to sam pomyslałem ze tym razem bedzie inaczej niez zwykle,bywałem juz kilkaktotnie w KRK rowerem.satysfakcje sprawa mi kazdy wyjazd na trase własnie z domu,wiec tym razem mogłbym dojchac do kedzierzyna z domu rowerem mom cos ponad 100.potem dalej
tak trzymac

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
« 6 Kwi 2014, 22:11 »
Teresko ja bym chciała dołączyć, najtaniej i najszybciej byłoby dla mnie podjechać do Kłodzka - moglibyśmy się spotkać w rejonie lub nad jeziorkami. Jeśli nie dałabym rady czasowo  to bym się dołączyła gdzieś później, chociażby na 1 dzień. W górach kaczawskich mnie nie było;P

Znam owszem rejony ale w ograniczonym stopniu ;d

Warte zobaczenia: twierdza w Srebrnej górze, pałac w Kamieńcu Ząbkowickim, muzeum włodarz, jezioro w Zagórzu, w Wałbrzychu - np. zamek Książ, książański park krajobrazowy, uzdrowisko w Szczawnie-Zdroju,a poza tym znam trochę punktów widokowych:P Janowice Wielkie - zamek Bolczów (widziałam namioty na dziedzińcu). Są również sławne Kolorowe Jeziorka, ale to po drugiej stronie Rudawskiego Parku Krajobrazowego.

« 9 Kwi 2014, 06:49 »
czesc

nie mam twjego mejla
nie wiem czy dojdzie  odpowiadajac  na ta wiadomosc  z priv

jestem miej wiecej w twojim wieku

teraz patrze ze moze bym dołaczył w okolicach głuchołazow lub prudnika(niekoniecznie po drodze mi kędzierzy)pojade wczesnie rano z południa

mozemy tez dodacac sie na gg;8986125

tomek

Offline Mężczyzna czyzykoland

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 15.07.2012
« 18 Kwi 2014, 23:21 »
Cześć!
Jeśli ktoś z Was miałby trochę więcej czasu niż 4 dni i chciałby również przemierzyć Dolny Śląsk, a przy tym Sudety Polskie i Czeskie oraz zachaczyć o Pragę to gorąco polecam zapoznać się z postem : http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=11988.msg219833#msg219833
Pozdro!

« 22 Kwi 2014, 16:44 »
oj oj oj..organizator wycofał sie  to ja zachowam sie jak jonasz który wsiadł  statek udający się w przeciwnym kierunku

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 22 Kwi 2014, 16:48 »
Nie wiem o co chodzi z jonaszem, ale my z tranquilo też w sudety jedziemy, z tym że bardziej terenowo. Start w środę rano z Wałbrzycha i pętla ok 250km do niedzieli.

Offline Mężczyzna Jarczan

• Miasto: śląsk
  • Na forum od: 26.03.2013
« 22 Kwi 2014, 17:38 »
Z kumplem startujemy w poniedziałek z Kłodzka w kierunku Stronia,następnie Międzygórze.Pętlę dookoła Kotliny planujemy.

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
« 23 Kwi 2014, 22:57 »
Nie wiem o co chodzi z jonaszem, ale my z tranquilo też w sudety jedziemy, z tym że bardziej terenowo. Start w środę rano z Wałbrzycha i pętla ok 250km do niedzieli.

Co to znaczy bardziej terenowo ?:> Jak planujecie jechać?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum